Recenzie Huawei P10 lite - Un smartphone mid-range de foarte bună calitate

Recenzie Huawei P10 lite - Un smartphone mid-range de foarte bună calitate
Rating

Huawei este unul dintre cele mai mari nume din industria smartphone-urilor. Asta trebuie să înseamne că smartphone-urile companiei sunt bune și nu doar publicitatea pe care o fac. Recent, am primit în teste cel mai nou smartphone mid-range din portofoliul lor: Huawei P10 lite. Am fost curioși să vedem dacă reprezintă o alegere bună pentru oamenii care își doresc un smartphone echilibrat la un preț accesibil. După ce l-am folosit timp de două săptămâni, suntem gata să îți spunem părerea noastră, în acest review:

Reclamă

Caracteristici hardware și despachetare

Smartphone-ul Huawei P10 lite vine într-o cutie din carton alb cu un design simplu, care seamănă cu cel folosit pentru dispozitivul de top al companiei, Huawei P10. Numele smartphone-ului este imprimat cu cerneală lucioasă în centrul părții frontale a cutiei, iar informațiile esențiale precum modelul, codul IMEI și numerele seriale ale dispozitivului se găsesc în partea de jos a cutiei.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Glisează cutia din interior și vei găsi smartphone-ul, încărcătorul și un cablu Micro USB detașabil, o pereche de căști cu fir, un ac pentru scos suportul de SIM-uri, certificatul de garanție și ghidul de pornire rapidă.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Smartphone-ul Huawei P10 lite este disponibil în patru culori diferite: Platinum Gold (Auriu platinat), Graphite Black (Negru grafit), Sapphire Blue (Albastru safir) și Pearl White (Alb perlat). Modelul pe care l-am testat noi a fost cel Sapphire Blue (Albastru safir).

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Huawei P10 lite are un ecran de 5.2 inci, cu o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 de pixeli și o densitate a pixelilor de 424 de ppi. Ecranul beneficiază de tehnologia IPS, ceea ce înseamnă că are culori apropiate de natural și unghiurile de vizibilitate sunt foarte largi. Atât ecranul cât și spatele smartphone-ului sunt acoperite cu sticlă curbată 2.5D, care protejează smartphone-ul de praf și de mici zgârieturi. Marginile sunt realizate din metal ce ar trebui să îl protejeze de ocazionalele lovituri.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Huawei P10 lite se bazează pe un procesor cu opt nuclee Kirin 658, dintre care patru nuclee lucrează la frecvența 2,1 GHz iar alte patru la cea de 1,7 GHz. Partea grafică este asigurată de un cip video Mali-T830MP2.

Smartphone-ul Huawei P10 lite vine cu 32 GO de spațiu de stocare intern, din care 18 GO sunt disponibili pentru utilizator. De asemenea, are 3 GO sau 4 GO de RAM, în funcție de regiunea în care locuiești. Modelul cu 4 GO de RAM este comercializat în Europa de Vest, Africa de Nord, Asia de Sud-Est și țările ce fac parte din APAC (Asia-Pacific). Indiferent de versiune, poți să extinzi spațiul de stocare intern cu un card microSD de până la 256 de GO. Smartphone-ul Huawei P10 lite pe care l-am testat noi și care este comercializat în România vine cu 3 GO de RAM.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Camera principală de pe Huawei P10 lite are 12 megapixeli și o diafragmă f2.2, în timp ce camera frontală are 8 megapixeli și o deschidere de f2.0. Camera de pe spate beneficiază și de un bliț cu led care este util în condiții de iluminare scăzută.

Din punct de vedere al opțiunilor de conectivitate, Huawei P10 lite oferă un port Micro USB 2.0 pentru încărcare și transfer de date, un cip Bluetooth 4.1 și o placă de rețea wireless care suportă standardele 802.11 ac/a/b/g/n pe rețelele la radio 2,4 GHz și la 5 GHz. Dacă locuiești în afara Europei, a Japoniei ori a Coreei, Huawei P10 lite suportă doar standardele 802.11 b/g/n pe frecvența de 2,4 GHz.

Huawei P10 lite este un smartphone Dual SIM, ceea ce înseamnă că poate să folosească două cartele SIM diferite simultan. Funcționează în modul Dual SIM Dual Standby, adică smartphone-ul poate să aibă ambele cartele SIM active simultan, dar numai cât timp nu sunt folosite. Când ambele cartele SIM sunt în modul Standby, poți să inițiezi sau să primești apeluri telefonice pe oricare dintre ele. După ce ai preluat un apel pe una dintre cartele, cealaltă devine inactivă. Prima cartelă SIM se poate conecta la viteze 4G, iar cea secundară este limitată la 2G. Cel de-al doilea slot SIM poate fi folosit și pentru a adăuga un card de memorie Micro SD la smartphone, în locul unei a doua cartele SIM.

Huawei P10 lite are o varietate de senzori incluși, precum un accelerometru, un giroscop, un senzor de proximitate, un senzor magnetic și un cititor de amprente pe spate.

Smartphone-ul este echipat cu o baterie nedetașabilă din Litiu-Polimer cu o capacitate generoasă de 3000 de mAh. Bateria ar trebui să țină smartphone-ul în funcțiune pentru cel puțin o zi, chiar dacă îl folosești intens.

Huawei P10 lite are 146,5 mm în înălțime, 72 de mm în lățime și 7,2 mm în grosime. Cântărește 146 de grame.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Dacă vrei să vezi toate specificațiile oficiale ale smartphone-ului Huawei P10 lite, vizitează-i pagina web oficială: Huawei P10 lite.

Huawei P10 lite oferă o experiență de despachetare plăcută, iar hardware-ul din interiorul său ne arată că avem de-a face cu un dispozitiv elegant, din clasa medie.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Primul lucru care îți atrage privirea la Huawei P10 lite este sticla rotunjită folosită pentru a îi acoperi ecranul și spatele. Arată elegant, dar înseamnă și că smartphone-ul este un magnet pentru amprente. De asemenea. trebuie să fii atent atunci când îl pui jos. Sticla este alunecoasă și dacă pui smartphone-ul pe o suprafață plană care nu este perfect orizontală, s-ar putea să îl vezi cum "fuge" singur pe masă. 🙂 Altfel, dacă imaginea este ceea ce contează cel mai mult pentru tine, Huawei P10 lite este unul dintre acele dispozitive care întorc privirea atunci când îl scoți din buzunar sau din poșetă.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Un lucru bun la design și la materialele folosite pentru crearea lui Huawei P10 lite este faptul că marginile sale sunt din metal. Acestea îți dau încrederea că smartphone-ul poate să îndure și mici rele tratamente precum o lovitură ocazională sau un alunecare neintenționată.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Partea frontală a smartphone-ului este dominată de ecranul de 5.2 inci și de marginile foarte înguste din stânga și dreapta lui. Sub ecran, poți să vezi un logo argintiu Huawei, dar nimic în plus, iar în partea de sus a ecranului găsești difuzorul, senzorul de proximitate și camera frontală de 8 megapixeli.

Pe marginea sa dreaptă, Huawei P10 lite are butoanele standard de pornire și de volum, înspre partea superioară. Butoanele de volum sunt realizate dintr-o singură piesă metalică, aceasta fiind mult mai lungă decât butonul de pornire, iar butonul de pornire are și o textură diferită, astfel încât este ușor să le diferențiezi chiar dacă nu le vezi.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Marginea stângă a smartphone-ului conține suportul SIM pe care îl poți scoate cu ajutorul acului inclus în cutia smartphone-ului.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Pe marginea de jos, găsești portul Micro USB în centru, microfonul în stânga sa și difuzorul în dreapta.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Marginea de sus a smartphone-ului este locul unde găsești conexiunea audio de 3,5mm pentru căști.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Pe spatele lui Huawei P10 lite, în zona dinspre colțul său stânga sus, găsești camera principală de 12 megapixeli și blițul ei. După cum vezi în imaginea de mai jos, lentila camerei pare să fie foarte mică. Vom vedea mai târziu dacă această cameră foto face o treabă bună ori nu.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

În zona din centru de pe spatele smartphone-ului, Huawei P10 lite are un senzor de amprentă, puțin adâncit în carcasă. Acest lucru îl face să fie ușor de identificat și de apăsat cu degetul arătător chiar dacă ții smartphone-ul cu o singură mână. Trebuie să subliniem faptul că cititorul de amprente funcționează foarte bine și identifică amprentele aproape instantaneu. Are unul dintre cei mai buni senzori de amprentă pe care i-am văzut pe un smartphone (dintre cele pe care le-am testat, desigur).

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Huawei P10 lite este un smartphone frumos cu un design tradițional. Totul de la butonul de pornire la butoanele de volum, la camera foto și la cititorul de amprente sunt poziționate în locurile lor obișnuite. A devenit deja greu să inovezi în design-ul smartphone-urilor, dar acest lucru nu este unul rău. Să te obișnuiești cu Huawei P10 lite îți ia doar câteva minute.

Experiența de utilizare a smartphone-ului Huawei P10 lite

Huawei P10 lite face o treabă excelentă în a își îndeplini scopul esențial de a fi un telefon. Atât difuzorul de ureche cât și microfonul sunt de calitate. Tu și persoanele cu care vorbești la telefon vă veți putea înțelege cu ușurință. Am apreciat de asemenea, puterea de recepție a semnalului mobil. Cât timp l-am folosit, nu am avut parte de nicio cădere de semnal.

Difuzorul de pe Huawei P10 lite este puternic și nu am observat distorsiuni ale sunetului. Totuși, nu îți recomandăm să te bazezi pe el dacă vrei să te uiți la un film sau să asculți muzică. Pentru asta, căștile audio incluse în pachet vor face o treabă mai bună.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Cât despre partea "smart" a experienței de utilizare a smartphone-ului, Huawei P10 lite se descurcă bine și din acest punct de vedere. Cele opt nuclee ale procesorului și cei 3GO de RAM sunt destul pentru a îți oferi o experiență de multitasking bună. Noi nu a observat încetiniri sau blocaje atunci când am folosit smartphone-ul la navigarea pe internet, vizionarea de clipuri video, ascultarea de muzică, derularea prin Facebook și alte activități similare.

Huawei P10 lite este un smartphone bun, dar nu este extraordinar la capitolul jocuri. Dacă vrei să te joci jocuri 3D cu multe cadre pe secundă, ar trebui să îți cauți un smartphone mai scump. Smartphone-ul Huawei P10 lite poate să ruleze toate jocurile recente dar nu la calitatea grafică maximă.

Acest smartphone a reușit să ne impresioneze cu bateria sa. La o utilizare obișnuită care nu a inclus jocuri, a reușit să ne țină o zi și câteva ore fără să fie nevoie să îl încărcăm. Într-o zi în care ne-am jucat aproximativ o oră și o zi în care am petrecut probabil peste 2 ore pe Facebook, Huawei P10 lite a cerut să fie încărcat seara. În orice caz, acesta este un dispozitiv care te va ține o zi fără să trebuiască să îl conectezi la o priză.

Huawei P10 lite este un telefon bun cât și un smartphone de calitate. Oferă o experiență excelentă în cazul apelurilor telefonice și recepția semnalului radio mobil este excelentă. De asemenea, am apreciat experiența fluentă de utilizare în multitasking. Singurul aspect negativ la acest smartphone îl reprezintă jocurile, unde nu se compară cu smartphone-uri mai scumpe.

Citește pagina următoare a acestui review și vei afla mai multe detalii despre experiența de utilizare a camerei foto, software-ul instalat pe Huawei P10 lite, performanțele sale în teste sintetice și verdictul nostru final.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii Recomandate