Securitate pentru toți - Recenzie KeepSolid VPN Unlimited

Securitate pentru toți - Recenzie KeepSolid VPN Unlimited
Rating

Dacă ești conectat la internet, nu poți să eviți să fii urmărit de diferite persoane și instituții, precum corporații de tehnologie, rețele de publicitate, guverne, hackeri și așa mai departe. Pe lângă folosirea unei suite de securitate, care te protejează împotriva malware-ului, este recomandat să îți protejezi și să îți anonimizezi traficul de internet prin folosirea unui serviciu VPN, mai ales atunci când te conectezi la rețele Wi-Fi publice. VPN Unlimited, oferit de KeepSolid, este unul din cele mai populare servicii VPN din lume. Citește recenzia noastră pentru a afla ce are de oferit KeepSolid VPN Unlimited și dacă este o alegere bună pentru tine:

Reclamă

Ce are VPN Unlimited de oferit

KeepSolid este o companie din New York, SUA. A fost fondată în 2013 și se specializează în software de productivitate și de protejare a anonimității. Centrul lor de Cercetare și Dezvoltare se află în Ucraina. Cu toate că sunt destul de nou-veniți pe piața software de securitate cibernetică, serviciul lor VPN Unlimited este binecunoscut și menționat de multe publicații.

În afară de serviciul și aplicația de VPN, mai au și un Private Browser (navigator de internet privat) pe Android și iOS, care folosește infrastructura VPN KeepSolid, o soluție pentru semnături electronice, un software de protejare a hotspot-urilor WiFi, dar și o colecție de unelte de rețea pentru iOS.

VPN Unlimited îți oferă trei tipuri de abonamente, care includ același funcții, dar au prețuri și valabilități diferite:

  • abonamentul Economy (economic) costă 9,99 USD pe lună (aproximativ 39 de lei)
  • abonamentul Professional (profesional) are un preț de 49,99 USD (aproximativ 195 de lei) pe an (sau 4,17 USD, aproximativ 16 de lei pe lună)
  • abonamentul Infinity (infinit) costă 499,99 USD, adică aproximativ 1950 de lei (momentan oferit la un preț de 149,99 USD, sau 590 de lei pentru un timp limitat) și îți oferă un abonament pe viață, care nu trebuie reînnoit

Dacă vrei să încerci serviciul KeepSolid VPN, poți să o faci în mod gratuit timp de șapte zile, deoarece are o versiune de încercare cu toate funcțiile incluse. Mai mult, beneficiezi și de o garanție de returnare a banilor de 7 zile. Atât versiunea gratuită de încercare, cât și abonamentele plătite au același funcții cheie: criptarea datelor (AES pe 128 sau 256 de biți pe Android și Windows și AES pe 128 de biți pe iOS și Mac OS), schimbarea adresei IP, conexiuni de mare viteză (OpenVPN pe Windows și Android, IPSEC IKEv1 pe MacOS și iOS), disponibilitate simultană pe maxim 5 dispozitive și servicii adiționale contra cost.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

VPN Unlimited este disponibil pe majoritatea sistemelor de operare: sunt aplicații pentru Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS, Apple TV și Windows Phone, dar și extensii pentru Chrome și Firefox. Lipsește suportul pentru funcțiile de conectare la VPN incluse implicit în sistemele de operare, deci trebuie să folosești aplicația oferită de KeepSolid pentru a accesa serverele lor de VPN. O funcție binevenită este posibilitatea de a configura VPN Unlimited pe routere suportate, astfel oferind protecție pentru întreaga rețea (pentru a beneficia de această funcție, trebuie să cumperi un abonament Professional sau Infinity).

Serviciul VPN de la KeepSolid este disponibil global și, ca să funcționeze în țările unde traficul VPN este limitat sau blocat, poți să pornești serviciul KeepSolid Wise, ceea ce va masca conexiunea ta VPN ca trafic obișnuit pe rețea. Pentru utilizatorii din țări precum China, există servere VPN dedicate.

Din punct de vedere al acoperirii globale cu servere VPN, VPN Unlimited are peste 1000 de servere în peste 70 de țări din America de Nord și Sud, Europa, Asia, Africa și Pacific. Nu sunt servere VPN în China sau Rusia, ca și în cazul majorității serviciilor de VPN. Lista completă a țărilor se poate consulta pe saitul VPN Unlimited.

Poți să cumperi serviciile oferite de KeepSolid plătind cu o mulțime de instrumente de plată: card de credit sau debit, PayPal, Amazon Payments, Bitcoin și toate metodele de plată oferite de PaymentWall. Pentru a utiliza VPN Unlimited vei avea nevoie de un cont gratuit de KeepSolid - înregistrarea necesită doar o adresă de e-mail.

Descărcare și instalare

Pentru a instala aplicația VPN Unlimited pe Windows, trebuie să descarci și să lansezi fișierul de instalare de 35.2 MO, numit VPN_Unlimited_v4.1.exe. Numele fișierului se va schimba în noile versiuni.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

După acceptarea termenilor și condițiilor, poți să alegi în ce director să se instaleze aplicația, iar apoi expertul de instalare va instala VPN Unlimited.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

De asemenea, ca să funcționeze, VPN Unlimited s-ar putea să îți ceară să permiți instalarea unui adaptor virtual de rețea - TAP-Windows Adapter V9. Îți recomandăm să accepți acest lucru, prin alegerea opțiunii Install (Instalare), deoarece este necesar pentru funcționarea aplicației.

Dacă ai și un alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict și una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat la un moment dat, pe un calculator cu Windows.

Primele noastre impresii despre VPN Unlimited sunt pozitive: serviciul oferă un număr mare de servere VPN, pe tot globul. Procedura de instalare este simplă și rapidă. KeepSolid oferă o versiune de încercare de 7 zile a serviciului VPN și mai există și o garanție de returnare a banilor de 7 zile, ceea ce ar trebui să fie destul pentru a îi încerca toate funcțiile. Posibilitatea de a folosi diverse metode de plată și disponibilitatea serviciului pe un număr mare de platforme sunt alte caracteristici pozitive al acestui serviciu de VPN.

Reclamă

Experiența de utilizare a VPN Unlimited în Windows

Pentru a utiliza KeepSolid VPN Unlimited, trebuie să ai un cont de utilizator. La prima lansare a aplicației îți va fi oferită posibilitatea de a crea un cont nou sau conectarea cu un cont KeepSolid existent.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

După ce ai intrat în cont, vei fi întâmpinat de un ecran informativ ce rezumă elementele cheie ale aplicației.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Poți să dai un clic oriunde pentru a începe folosirea aplicației. Dacă vrei să te conectezi imediat la un server VPN, trebuie să dai clic pe butonul ON/OFF (Pornit/Oprit) din stânga sus. Aceasta te va conecta la un server ales automat, considerat ca fiind cel mai rapid pentru locația ta.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Aplicația îți va arăta că se face conectarea la serverul VPN.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

După ce s-a realizat conexiunea, mesajul Connected (Conectat) va fi afișat în albastru în partea superioară a ecranului, iar adresa ta IP reală și cea virtuală vor fi afișate pe dreapta. Dacă vrei să te deconectezi, poți să apeși butonul ON/OFF.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Dacă vrei să te conectezi la un server VPN dintr-o țară anume, trebuie să deschizi fila Servers (Servere) din stânga.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Aici vei vedea o listă a tuturor serverelor la care KeepSolid VPN Unlimited poate să se conecteze, listate în ordine alfabetică după țară. Poți să folosești căsuța de căutare din sus pentru a găsi o țară. KeepSolid afișează câteva funcții speciale, precum:

  • Serverul Optimal (Optim) este ales automat și este serverul considerat cel mai rapid
  • Serverul Streaming este un server VPN special, optimizat pentru a folosi servicii de streaming video, precum YouTube sau Hulu
  • Serverele cu eticheta TORRENTS au suport pentru transferuri BitTorrent, dar tind să fie puțin mai lente

Pentru a te conecta la oricare server, apasă pe numele lui în listă.

Interfața de utilizare din VPN Unlimited este simplă și prietenoasă. Se poate conecta la cel mai rapid server disponibil cu un singur clic, iar alegerea unui server specific este la fel de simplă. Harta de pe ecranul principal este un ajutor vizual, care îți arată unde se află serverul VPN la care te-ai conectat.

Citește și a doua pagină a recenziei noastre pentru detalii despre opțiunile suplimentare oferite de VPN Unlimited, precum și rezultatele testelor noastre de viteză. Acolo vei găsi și verdictul final pentru acest produs VPN.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows