Securitate pentru toți - Recenzie Emsisoft Anti-Malware

Securitate pentru toți - Recenzie Emsisoft Anti-Malware
Rating

Emsisoft este o companie cu sediul în Noua Zeelandă, care dezvoltă produse de securitate cunoscute pentru faptul că sunt foarte eficiente în a ne proteja de malware dar, în același timp, păstrând un profil foarte scăzut din punct de vedere al resurselor de sistem consumate. Compania se laudă și cu faptul că produsele lor de securitate nu sunt pline de instrumente inutile, iar acest lucru sună foarte bine. Antivirusul lor pentru Windows se numește Emsisoft Anti-Malware. L-am folosit și testat timp de câteva zile, iar acum vrem să îți spunem tot ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut la el. Dacă ești curios să afli mai multe despre Emsisoft Anti-Malware, citește review-ul nostru și vei ști dacă acest produs ți se potrivește:

Reclamă

Pro și contra

Emsisoft Anti-Malware are următoarele aspecte pozitive:

  • Motorul antivirus este foarte bun la a detecta și elimina malware-ul de pe calculatorul tău
  • Interfața de utilizare arată bine și design-ul său o face să fie ușor de folosit pe orice tip de dispozitiv, inclusiv pe dispozitive cu ecrane tactile
  • Emsisoft Anti-Malware are un efect negativ aproape inexistent asupra performanțelor calculatorului

Din păcate, sunt și câteva lucruri negative de menționat:

  • Emsisoft Anti-Malware nu dezactivează Windows Defender și acest lucru poate să ducă la conflicte și probleme de performanță

  • Scutul web nu este foarte eficient și te lasă să vizitezi saituri web periculoase
  • Antivirusul nu are o abordare proactivă în cazul unităților de memorie externe
  • Nu este oferit niciun firewall, așa că trebuie să te mulțumești cu protecția oferită de Windows Firewall
  • Nu sunt incluse instrumente suplimentare
Notă produs 2/5

Verdict

Emsisoft Anti-Malware este un produs de securitate solid, care este mai mult decât capabil să te protejeze de amenințările offline. Primești un motor antivirus eficient, care este ambalat într-o interfață de utilizare plăcută și ușor de folosit. Înainte de a lua decizia de a cumpăra acest produs, trebuie să iei în considerare și faptul că scutul său web este destul de slab și nu te poate proteja împotriva saiturilor web de phishing, nu există un modul firewall inclus și trebuie să ai grijă să scanezi și să cureți toate unitățile de stocare externă în mod manual. Emsisoft Anti-Malware nu include niciun fel de instrumente suplimentare precum controale parentale sau un serviciu VPN. Această abordare "fără bloatware" poate fi atractivă pentru unii oameni, dar poate să displacă altora. Din punctul nostru de vedere, Emsisoft Anti-Malware este un produs de securitate pe care ar trebui să îl ai în vedere doar dacă vrei un anti-malware foarte simplu.

Experiența de descărcare și instalare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a instala Emsisoft Anti-Malware pe calculatorul tău, este să mergi pe saitul web al Emsisoft și să descarci fișierul de instalare. Un lucru pe care l-am apreciat mult la acest prim pas a fost că, spre deosebire de majoritatea companiilor de securitate IT, Emsisoft nu îți cere informații personale înainte de a te lăsa să descarci versiunea de evaluare.

Fișierul pe care îl descărci se numește EmsisoftAntiMalwareWebSetup.exe și are o dimensiune de numai 2 MO. După ce îl lansezi, expertul de instalare descarcă fișierele necesare și instalează antivirusul pe calculatorul tău. Nu poți să personalizezi instalarea în nici un fel. Când este finalizată descărcarea fișierelor, suita de securitate îți cere și să accepți termenii de licență.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Cel de-al doilea și ultim lucru pe care ți-l cere instalarea este să îi spui dacă vrei testezi produsul sau vrei să activezi o licență pe care o deții. Este plăcut să vezi că Emsisoft nu îți cere informații personale dacă vrei doar să testezi antivirusulor lor.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Apoi, poți să vezi interfața de utilizare a Emsisoft Anti-Malware, care pornește și un proces de actualizare automat al definițiilor de viruși. Acesta este un lucru bun deoarece înseamnă că primești protecție anti-malware la zi, din prima clipă.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Descărcare și instalarea Emsisoft Anti-Malware este un proces cursiv, rapid și ușor de parcurs. De asemenea, nu îți cere informații personale iar asta este foarte bine.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

În timpul instalării sale, Emsisoft Anti-Malware nu dezactivează automat Windows Defender și Windows Firewall. Faptul că lasă Windows Firewall activ este o idee bună deoarece Emsisoft Anti-Malware nu oferă un modul firewall propriu. Însă faptul că lasă și Windows Defender activ nu este un lucru bun deoarece poate să ducă la conflicte și probleme de performanță. Nu este niciodată o idee bună să ai doi antiviruși care rulează simultan, așa că noi apreciem acest lucru ca fiind un aspect negativ al Emsisoft Anti-Malware.

Emsisoft Anti-Malware este bine integrat cu Windows 10 din punct de vedere al rețelisticii, motivul fiind probabil lipsa unui firewall propriu. Noi nu am avut probleme la crearea sau asocierea la un grup de domiciliu din rețeaua locală, la partajarea de fișiere sau atunci când am folosit aplicații Windows universale.

În materie de securitate online, Emsisoft Anti-Malware alege să te protejeze prin scanarea și filtrarea traficului de internet de pe calculator. Nu include niciun fel de extensii de browser adiționale, iar asta este bine.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

După ce am avut Emsisoft Anti-Malware în funcțiune, am făcut și câteva măsurători ca să vedem cât de multe resurse de sistem sunt necesare să ruleze și dacă ne-a încetinit sau nu calculatorul de teste. Primul lucru pe care l-am măsurat a fost timpul mediu de pornire al calculatorului. Vestea bună este că el a rămas la fel și după ce am instalat Emsisoft Anti-Malware. Apoi, ne-am uitat la câtă memorie RAM consumă. Emsisoft Anti-Malware are nevoie de aproximativ 105 MO de memorie RAM pentru a își rula toate procesele. Acesta este un număr destul de mic, după standardele din ziua de astăzi.

Am verificat și dacă Emsisoft Anti-Malware își protejează procesele de la terminarea nedorită. Am aflat că o face, dar și faptul că dacă încerci să oprești forțat unul dintre procese, calculatorul se blochează. Când am încercat să oprim procesul principal al Emsisoft folosind Managerul de activități, el nu s-a oprit, dar calculatorul a devenit instabil, iar procesorul a mers la puterea maximă. După câteva minute, nu am avut altă opțiune decât să repornim forțat calculatorul.

Pentru a verifica dacă viteza pe internet sau în rețeaua locală sunt afectate de către Emsisoft Anti-Malware, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Vitezele au fost aceleași înainte și după ce am instalat acest produs de securitate, ceea ce înseamnă că nu are un efect negativ asupra transferurilor pe internet sau în rețeaua locală.

Reclamă

Emsisoft Anti-Malware este bine integrat cu Windows și opțiunile sale de rețelistică, probabil pentru că nu are un modul firewall propriu. De asemenea, apreciem faptul că acest produs anti-malware nu îți încetinește PC-ul sau viteza în rețea. Totuși, apreciem negativ faptul că îți blochează calculatorul atunci când cineva sau ceva neautorizat încearcă să îți oprească procesele de protecție.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare pe care o ai la dispoziție în Emsisoft Anti-Malware arată bine. Pentru început, trebuie să știi că este vorba despre o fereastră care poate fi redimensionată, lucru pe care nu îl vezi foarte des în zilele noastre. Vei găsi câteva secțiuni foarte mari pentru protecție, scanare, carantină, jurnale și setări. De asemenea, ai și o serie de diferite butoane care îți dau acces la cele mai importante instrumente și sarcini. Așa cum poți vedea în imaginea de mai jos, Emsisoft Anti-Malware folosește culori simple și calde atunci când lucrurile sunt în regulă și trece la portocaliu sau roșu aprins atunci când a apărut o situație care îți solicită atenția.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Mulțumită elementelor vizuale de dimensiuni generoase, interfața de utilizare este foarte ușor de folosit și pe dispozitive cu ecrane tactile. Din fericire, acest lucru este valabil și în cazul setărilor mai avansate pe care le ai la dispoziție. Dacă vei naviga printre aceste setări, vei vedea că majoritatea sunt controlate de bife simple pe care le poți activa sau dezactiva, ele fiind destul de mari pentru a putea fi apăsate ușor și cu degetul, pe un ecran tactil.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Deși majoritatea opțiunilor și setărilor sunt ușor de înțeles și nu ai nevoie de pregătire tehnică pentru a le înțelege, vei fi totuși mulțumit să știi că Emsisoft Anti-Malware oferă acces facil utilizatorilor săi la fișierele de ajutor locale, care funcționează și atunci când ești offline. De asemenea, ai acces și la documentația online, întrebări frecvente și forumurile comunității. Poți să contactezi compania prin email pentru și mai mult suport dar, din păcate, deoarece sunt o echipă de oameni de peste tot din lume, Emsisoft nu îți oferă suport prin telefon de niciun fel.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft Anti-Malware include jurnale detaliate despre tot ce s-a întâmplat pe calculatorul tău din punct de vedere al securității. Este plăcut la aceste jurnale faptul că sunt organizate și împărțite foarte bine pe categorii. Însă, un lucru pe care începătorii nu îl vor aprecia este faptul că nu vor avea acces la statistici simple și atractive din punct de vedere vizual.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft Anti-Malware tinde să afișeze ceva mai multe decât alte produse de securitate similare. Cât timp am folosit acest antivirus, am văzut alerte despre amenințări malware, saituri de phishing blocate, precum și notificări despre actualizări care erau instalate sau știri publicate de Emsisoft pe saitul lor.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Interfața de utilizare pe care ți-o oferă Emsisoft Anti-Malware arată bine și este ușor de înțeles și folosit. Toate caracteristicile, opțiunile și setările sale sunt clare și concise, precum și ușor de găsit. Totuși, unii utilizatori nu vor aprecia lipsa statisticilor vizuale și absența opțiunii de suport prin telefon.

Pe pagina următoare a acestui review poți vedea cât de capabil este Emsisoft Anti-Malware la a-ți proteja calculatorul de malware și saituri web periculoase. De asemenea, poți să verifici recomandările noastre pentru setările pe care poate ar trebui să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows