Securitate pentru toți - Recenzie Emsisoft Anti-Malware

Securitate pentru toți - Recenzie Emsisoft Anti-Malware
Rating

Protecție antivirus și antispyware

Ne-am început testele antivirus și antispyware prin a verifica dacă Emsisoft Anti-Malware te poate proteja atunci când navighezi pe internet în browser-ul tău favorit. Acest produs de securitate alege să te protejeze prin filtrarea întregului trafic de pe PC-ul tău. Am utilizat cele mai populare browsere web din prezent - Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Opera - pentru a încerca să încărcăm o serie de saituri web periculoase. Am putut să vizităm majoritatea saiturilor de phishing pe care am încercat să le încărcăm. În multe cazuri, Windows Defender SmartScreen a făcut o treabă mult mai bună decât Emsisoft în a ne avertiza despre pericolele care se aflau în fața noastră.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Apoi, am vrut să vedem ce face Emsisoft Anti-Malware atunci când este pus față în față cu o unitate de memorie externă care conține fișiere malware. Am copiat mai multe fișiere malware pe un stick de memorie USB, pe care apoi l-am conectat la calculatorul de teste. Emsisoft Anti-Malware a afișat o notificare care ne spunea că nu trebuie să facem nimic, deoarece orice amenințare de pe unitatea de memorie va fi oprită automat. Așa că nu am făcut nimic. Doar am așteptat un timp. Dar, cum nimic nu părea să se întâmple și pentru că nu apărea nimic nou în jurnale, am decis să deschidem stick-ul de memorie USB în File Explorer.

Reclamă

În continuare, Emsisoft Anti-Malware nu făcea nimic, deși ne uitam fix la fișierele infectate. Așa că am încercat să rulăm unul dintre virușii de pe stick. Abia acum a reacționat și Emsisoft și ne-a oprit din a rula malware-ul. Deoarece Emsisoft Anti-Malware tot nu a scanat tot stick-ul, iar virușii erau încă pe el, ne-am simțit obligați să rulăm o scanare antivirus manuală. După ce a fost încheiată, am putut fi siguri că nu mai rămăsese nici un virus pe stick. Modul în care se comportă Emsisoft cu unitățile de memorie externe este departe de ideal.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Testul final pe care l-am făcut a fost să instalăm Windows 10 pe calculator, după care l-am infectat cu o serie de viruși periculoși și ransomware, după care i-am cerut lui Emsisoft Anti-Malware să îl curețe. Din fericire, Emsisoft Anti-Malware nu a avut probleme în a curăța tot ce era infectat pe laptopul nostru de test și, după o scanare completă de sistem, totul era în stare de funcționare.

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Un aspect foarte important la evaluarea performanțelor unui motor antivirus este și rapiditatea la scanarea după malware. Emsisoft Anti-Malware a avut nevoie de 6 minute, în medie, pentru a scana o partiție de sistem de 126 GO cu 35 GO de date pe ea. Nu este mult dar nu este nici cel mai rapid timp pe care l-am văzut.

Pentru o a doua opinie, ne-am uitat și la ce au avut de spus alte organizații independente de securitate, despre Emsisoft Anti-Malware:

  • AV-Test a premiat Emsisoft Anti-Malware cu scorul lor de top de 6 puncte din 6 pentru protecție, 4,5 puncte din 6 pentru performanță și 5 puncte din 6 pentru utilizare, în testele din 2016.

  • AV-Comparatives a premiat Emsisoft cu calificativul lor Advanced în testul de performanță și cu calificativul de top Advanced+ în testele de protecție "în lumea reală" și de eliminare a malware-ului.

  • Virus Bulletin a premiat Emsisoft Anti-Malware cu calificativul lor VB100 și au măsurat o rată de detecție proactivă de 71,90% și o rată de detecție reactivă de 91.60%.

Emsisoft Anti-Malware ne oferă un motor antivirus eficient: a detectat și a eliminat toate fișierele malware pe care le-am folosit în testele noastre, iar scanarea calculatorului nostru de test a fost relativ rapidă. Însă, modul în care se comportă în cazul unităților de memorie portabile nu este extraordinar. De asemenea, faptul că multe dintre saiturile periculoase pe care am încercat să le vizităm nu au fost blocate de scutul web, este un aspect foarte negativ.

Reclamă

Caracteristici suplimentare

Emsisoft Anti-Malware nu include niciun fel de instrumente suplimentare așa cum vedem în mod normal la alte produse de securitate similare. Această companie ne promite o experiență fără bloatware, care "pur și simplu funcționează". Nu avem nimic de reproșat unei astfel de abordări, chiar o apreciem. Însă anumitor utilizatori s-ar putea să nu le placă. Ei vor dori să primească și câteva instrumente suplimentare, cum ar fi niște controale parentale sau un serviciu VPN. Ori poate măcar un modul firewall?

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Setări implicite pe care este posibil să vrei să le ajustezi

Emsisoft Anti-Malware este un produs de securitate bine configurat în mod implicit. Însă sunt câteva lucruri pe care este posibil să vrei să le schimbi:

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware
  • Dacă nu vrei să mai vezi unele tipuri de notificări afișate de către Emsisoft Anti-Malware, precum cele despre știri sau despre actualizările primite, le poți dezactiva în "Settings (Setări) -> Notifications (Notificări)".
  • Emsisoft Anti-Malware are o scanare programată predefinită, însă nu este activată. Îți recomandăm să o activezi și să o lași să fie rulată săptămânal, pentru un nivel mai ridicat de securitate. O poți programa dacă urmezi această cale: "Scan (Scanare) -> Scheduled Scans (Scanări programate) -> Custom Scan (Scanare personalizată)".

Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft Anti-Malware este un produs de securitate configurat bine în general și, așa cum ai văzut, sunt doar câteva lucruri pe care îți putem recomanda să le ajustezi.

Care este părerea ta despre Emsisoft Anti-Malware?

Emsisoft Anti-Malware este un produs anti-malware care și-a asumat să păstreze lucrurile simple și să nu includă niciun fel de bloatware. Modulul antivirus funcționează bine și nu afectează viteza calculatorului tău. Ne plac aceste lucruri dar, luând în considerare scutul web slab, absența unui modul firewall și lipsa instrumentelor suplimentare, noi credem că Emsisoft Anti-Malware nu își merită prețul. Tu ce crezi? L-ai cumpăra sau ai prefera să cauți alternative pentru el?

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows