Review ESET Mobile Security: Protecție de top pentru dispozitive Android

Review ESET Mobile Security: Protecție de top pentru dispozitive Android
Rating

Nu mai este suficient să-ți protejezi doar calculatoarele împotriva virușilor, aplicațiilor malware, atacurilor de phishing și altor probleme. Treptat, am trecut cu toții la smartphone-uri și multe alte dispozitive mobile, iar majoritatea le folosim atât pentru apeluri și mesaje, cât și pentru navigarea pe internet, utilizarea a tot felul de aplicații ori pentru plăți online. Asta duce la necesitatea de a ne proteja și dispozitivele mobile. Programele malițioase le pot afecta și pe ele și atacurile pot fi și mai periculoase decât cele asupra calculatoarelor cu Windows. Aici intră în scenă ESET, o companie care a creat unul dintre cele mai bune instrumente de securitate pentru smartphone-urile (și tabletele) cu Android: ESET Mobile Security, o aplicație antivirus și de protecție pe care o testăm și o folosim de mult timp. Îți spunem mai multe despre ea în această recenzie, deci continuă să citești pentru a afla cum îți poți asigura toate dispozitivele cu Android împotriva oricărui tip de amenințări:

Reclamă

Ce este ESET Mobile Security?

ESET Mobile Security este o aplicație de securitate care include un antivirus de top împreună cu multe instrumente diferite create cu scopul de a-ți proteja dispozitivele mobile cu Android. Poți obține ESET Mobile Security gratis din Google Play Store. Însă, dacă instalezi versiunea gratuită a ESET Mobile Security, primești acces doar la antivirusul său (numai scanări manuale) și la rapoartele sale de securitate. Dacă achiziționezi abonamentul Premium, primești totul inclus în ESET Mobile Security, adică acces la Antivirus (toate opțiunile activate), protecție Anti-Theft (Antifurt), Anti-Phishing, Payment Protection (Protecție plăți), App Lock (Blocare aplicații), Call Filter (Filtrare apeluri), Network Inspector (Inspector rețea) și Security Audit (Audit de securitate).

NOTĂ: Dacă preferi o prezentare rapidă a celor mai interesante funcții ale acestui produs de securitate, vizionează clipul video de mai jos. Review-ul continuă mai jos, după acesta.

Pro și contra

Acestea sunt cele mai bune lucruri despre ESET Mobile Security:

Vezi prețul:
  • Interfața de utilizare are un design plăcut, ușor de utilizat și de înțeles
  • Oferă protecție anti-malware excelentă, iar motorul antivirus este foarte rapid
  • Protecție anti-phishing permanentă în browserele populare
  • Te ajută să-ți recuperezi sau să-ți dezactivezi smartphone-ul cu Android, dacă este furat sau îl pierzi
  • Funcția de blocare a accesului la aplicații este utilă dacă sunt și alții care îți folosesc telefonul
  • Modulul Call Filter (Filtrare apeluri) te ajută să scapi de apeluri nedorite
  • Payment Protection (Protecție plăți) este necesar dacă folosești aplicații financiare pe smartphone
  • Network Inspector (Inspector rețea) te ajută să repari vulnerabilități în rețeaua ta Wi-Fi
  • Smartphone-ul tău cu Android nu încetinește atunci când folosești ESET Mobile Security

Nu am găsit aspecte negative demne de menționat la ESET Mobile Security.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Ne place mult aplicația ESET Mobile Security pentru Android. Face o treabă excelentă la a-ți păstra smartphone-ul în siguranță, iar asta fără să-l încetinească. Motorul antivirus este eficient și foarte rapid, iar modulul anti-phishing împiedică încărcarea site-urilor web periculoase. În plus, toate instrumentele adiționale incluse în ESET Mobile Security sunt utile și gândite să fie ușor de folosit și de configurat. Având în vedere că prețul unui abonament premium este rezonabil, suntem de părere că ESET Mobile Security este una dintre cele mai bune aplicații de securitate pentru Android pe care le poți achiziționa pentru tine și cei dragi.

Configurarea aplicației ESET Mobile Security

Atunci când rulezi pentru prima oară ESET Mobile Security pe dispozitivul tău cu Android, trebuie să treci prin câțiva pași de configurare. Primul pas este să alegi limba și țara în care locuiești și vrei să folosești aplicația. Apoi, ESET te întreabă dacă vrei să participi la ESET LiveGrid și dacă vrei să permiți analiza datelor de diagnostic pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească produsele, colectarea datelor de utilizare în scopuri de marketing și trimiterea de mesaje promoționale. Toate acestea sunt opționale, deci poți opta să fii de acord sau nu. Însă îți recomandăm să participi la ESET LiveGrid, deoarece această caracteristică îmbunătățește abilitatea lui ESET de a identifica și detecta elemente malițioase pentru toți utilizatorii săi, inclusiv pentru tine.

Bine ai venit la ESET Mobile Security & Antivirus

Bine ai venit la ESET Mobile Security & Antivirus

Expertul de configurare îți cere apoi să te conectezi la contul tău ESET HOME. Există mai multe opțiuni aici, inclusiv folosirea unui cont Google. Dacă ai deja un cont ESET sau dacă vrei să creezi unul chiar acum, alege metoda preferată. Altfel, poți sări acest pas, dacă vrei doar să evaluezi aplicația de securitate. Însă, în acest caz, accesul tău va fi limitat la partea de antivirus a ESET Mobile Security.

Alege cum te conectezi la ESET și vezi beneficiile unui abonament Premium

Alege cum te conectezi la ESET și vezi beneficiile unui abonament Premium

La final, pentru ca ESET Mobile Security să ruleze pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, trebuie să-i permiți să citească fișierele de pe dispozitivul tău. Acest lucru este obligatoriu, deoarece, alfel, ESET nu poate să caute amenințări și să-ți păstreze dispozitivul în siguranță.

Acordarea pemisiunii ESET de a accesa fișiere

Acordarea pemisiunii ESET de a accesa fișiere

După ce ai configurat toate setările inițiale, ESET Mobile Security încarcă interfața de utilizare și începe să-și actualizeze baza de date, după care îți scanează automat dispozitivul cu Android.

ESET își actualizează baza de date și rulează prima scanare a sistemului

ESET își actualizează baza de date și rulează prima scanare a sistemului

ESET Mobile Security este ușor de descărcat și de instalat, iar expertul de configurare inițială este ușor de parcurs.

Reclamă

Protecție anti-malware

Pagina de pornire a aplicației ESET Mobile Security este un tablou de bord, unde primești notificări și informații rapide despre securitatea ta și modul în care o poți îmbunătăți. Aici sunt afișate și ultimele activități desfășurate și ai acces la toate modulele de securitate incluse în aplicația de securitate. Tabloul de bord poate conține destul de multe informații, notificări și butoane, așa că probabil va fi nevoie să derulezi pentru a vedea totul.

Tabloul de bord al ESET Mobile Security

Tabloul de bord al ESET Mobile Security

Dacă deschizi meniul ESET sau derulezi prin tabloul de bord, vei vedea listate toate modulele de securitate. Cele afișate în font negru lângă pictogramele colorate sunt active, iar cele în text gri nu sunt activate. În plus, dacă ESET identifică alte riscuri de securitate, te avertizează în roșu aprins în partea de sus a tabloului de bord.

Avertismente și module din ESET Mobile Security

Avertismente și module din ESET Mobile Security

ESET Mobile Security are două moduri diferite de scanare antivirus, îți oferă posibilitatea de a programa scanări antivirus automate și include și un motor de scanare în timp real. Când deschizi modulul Antivirus din ESET Mobile Security, ești întâmpinat de un buton mare pentru Scan Device (Scanare Dispozitiv). În mod implicit, dacă apeși pe acest buton lansezi o scanare antivirus Smart (Inteligentă). Însă, dacă vrei, poți să rulezi și o scanare In-Depth (În profunzime). Pentru a configura acest aspect al ESET Mobile Security, trebuie să modifici setarea Scan level (Nivel scanare) din Antivirus -> Advanced settings (Setări complexe).

Scanările ESET Antivirus în modul profunzime și inteligent

Scanările ESET Antivirus în modul profunzime și inteligent

În meniul de setări avansate pentru antivirus poți seta ESET Mobile Security să detecteze aplicațiile potențial nedorite și potențial periculoase. Îți recomandăm să faci asta, deoarece te poate ajuta să filtrezi aplicațiile malițioase.

Detectează aplicații potențial nedorite și periculoase

Detectează aplicații potențial nedorite și periculoase

Scanarea smartphone-ului nostru de teste cu antivirusul ESET a durat doar 1 secundă atunci când am folosit profilul de scanare Smart (Inteligent) și 3 secunde atunci când am folosit scanarea In-Depth (În profunzime). Acesta este un rezultat foarte rapid, mai ales dacă ții cont de faptul că nu am folosit un smartphone foarte performant. Mai exact, am folosit un Huawei P30 vechi cu Android 10. Scanările antivirus sunt probabil și mai rapide pe dispozitive mai noi cu Android.

Scanarea inteligentă și în profunzime rulate pe un Huawei P30

Scanarea inteligentă și în profunzime rulate pe un Huawei P30

Un aspect pe care îl apreciem la ESET Mobile Security este că îți oferă posibilitatea de a rula scanări automate planificate, precum și oricând îți încarci smartphone-ul sau tableta cu Android. Aceasta este o idee foarte bună.

Scanări automate cu ESET Antivirus

Scanări automate cu ESET Antivirus

Deși atât scanările antivirus manuale, cât și cele programate fac o treabă bună, nu sunt suficiente pentru a îți oferi o protecție antivirus completă pe dispozitivele tale cu Android. Ai nevoie, de asemenea, de protecție în timp real și, din fericire, ESET Mobile Security stă bine și la acest capitol. Aceasta este activată în mod implicit, iar scanerul în timp real pornește odată cu sistemul și scanează toate fișierele cu care interacționezi, împreună cu orice fișier din folderul Download (Descărcări) și cu toate fișierele de pe cardul tău SD.

Protecția în timp real ESET detectând malware

Protecția în timp real ESET detectând malware

Este ușor și foarte rapid să utilizezi ESET Mobile Security pentru a rula scanări antivirus manuale, iar scanerul în timp real te protejează permanent. Ne place că ESET Mobile Security este capabil să execute și scanări antivirus planificate și că poate, de asemenea, detecta aplicații potențial nedorite și periculoase.

Reclamă

Protecția anti-phishing

Alte caracteristici esențiale pentru o suită de securitate sunt modulul de protecție web și cel anti-phishing. ESET Mobile Security le are pe amândouă. Cel mai popular browser web este Google Chrome, dar, în ultima perioadă, ne place tot mai mult Microsoft Edge. Drept urmare, am ales să le folosim pe amândouă pentru a testa eficiența protecției Anti-Phishing oferită de ESET Mobile Security. Am încercat să vizităm o serie de site-uri web raportate recent ca fiind malițioase, însă aplicația de securitate de la ESET ne-a blocat accesul de fiecare dată. Acest rezultat excelent demonstrează că ESET Mobile Security este un produs de calitate, iar baza sa de date cu amenințări online este actualizată constant.

ESET Mobile Security blocând o pagină web de phishing

ESET Mobile Security blocând o pagină web de phishing

ESET Mobile Security include un modul Anti-Phishing care îți oferă o protecție eficientă față de site-urile web specializate în înșelătorii de tip phishing.

Protecția Anti-Theft (Antifurt)

În mod implicit, opțiunile Anti-Theft (Antifurt) oferite de ESET Mobile Security sunt dezactivate. Pentru a le activa și pentru a putea face lucruri precum să-ți localizezi dispozitivul cu Android sau să ștergi datele de pe el, va trebui să ajustezi câteva setări. Dacă te înregistrezi cu un cont ESET HOME, poți vedea mai multe detalii despre activitatea dispozitivului tău cu Android. De exemplu, poți să-i afli locația și să faci fotografii cu persoana care ți-a găsit sau furat dispozitivul. Poți, de asemenea, să-ți blochezi automat dispozitivul dacă este detectată o activitate suspicioasă, să trimiți mesaje personalizate celui sau celei care ți-a găsit sau furat dispozitivul cu Android, sau să ștergi toate datele de pe el de la distanță, în cazul în care nu mai ai vreo speranță de a-l recupera.

Caracteristicile și opțiunile Anti-Theft din contul online ESET

Caracteristicile și opțiunile Anti-Theft din contul online ESET

Pentru funcționarea corectă a modulului Anti-Theft trebuie, de asemenea, să îți creezi o parolă de securitate, pe care s-o folosești dacă ai nevoie să îți blochezi sau să îți deblochezi dispozitivul cu Android de la distanță, și să permiți aplicației ESET Mobile Security să acceseze locația dispozitivului tău. În plus, dacă smartphone-ul tău folosește o cartelă SIM, ESET Mobile Security o salvează ca „Trusted SIM” (SIM de încredere). Dacă această cartelă SIM este scoasă sau dacă un alt SIM este introdus în smartphone-ul tău cu Android, acesta se blochează automat.

Modul Anti-Theft din ESET Mobile Security

Modul Anti-Theft din ESET Mobile Security

Este bine să fii pregătit și pentru vești bune, ca atunci când cineva îți găsește smartphone-ul pierdut și vrea să ți-l înapoieze. Pentru astfel de situații, modulul Anti-Theft îți cere detaliile tale de contact: nume, adresă de e-mail și un număr de telefon alternativ. Poți fi găsit cu ajutorul acestor informații.

Detalii de contact oferite de modulul ESET Anti-Theft

Detalii de contact oferite de modulul ESET Anti-Theft

ESET Mobile Security oferă caracteristici și instrumente antifurt complete. Ele funcționează bine și pot fi folositoare dacă-ți pierzi smartphone-ul ori tableta cu Android. Cu atât mai mult dacă cineva îți fură dispozitivul.

Citește pagina următoare a acestei recenzii pentru a afla detalii despre funcția de filtrare a apelurilor oferită de aplicația ESET, protecția plăților, modulul audit de securitate, funcția de blocare a aplicațiilor și despre impactul pe care îl are ESET Mobile Security asupra performanței dispozitivului tău cu Android.

Descoperă: Securitate Android Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate