Securitate pentru toți - Recenzie ESET Mobile Security pentru Android

Rating

ESET este unul dintre jucătorii mari de pe piața globală de securitate cibernetică, fiind o companie recunoscută pentru aplicațiile antivirus pe care le creează. Ca urmare a exploziei în popularitate a dispozitivelor mobile, amenințările malware mobile au devenit comune și astfel, ESET a trebuit să pătrundă și pe piața Android. Aplicația lor antivirus pentru smartphone-urile și tabletele cu Android se numește ESET Mobile Security pentru Android și promite să te protejeze împotriva amenințărilor malware, a saiturilor de phishing, dar și să te ajute în cazul în care îți pierzi ori îți este furat smartphone-ul cu Android. Am folosit și testat această aplicație de securitate pentru Android timp de o săptămână și vrem să îți spunem ce impresie ne-a lăsat, în acest review:

Ce poate să facă ESET Mobile Security pentru Android pentru tine?

ESET Mobile Security pentru Android nu este doar o simplă aplicație antivirus pentru smartphone-urile cu Android. Este o suită de securitate completă, cu multe instrumente create pentru a îți proteja dispozitivele mobile. ESET Mobile Security pentru Android este disponibilă pentru descărcare și utilizare în mod gratuit, în Magazinul Google Play. Dacă vrei să folosești toate instrumentele și opțiunile pe care ți le oferă, este necesar să îți cumperi o licență de la ESET.

Dacă îți instalezi varianta gratuită a aplicației ESET Mobile Security pentru Android, primești următoarele lucruri:

 • Antivirus
 • Scanare în timp real
 • Rapoarte de securitate
 • Rapoarte de activitate
 • Blocare de la distanță
 • Sirenă de la distanță
 • Suport pentru tablete

Dacă îți cumperi o licență Premium pentru ESET Mobile Security pentru Android, primești acces și la următoarele:

 • Blocare aplicații
 • Anti-Phishing
 • Funcţie Anti-Theft (AntiFurt) proactivă
 • Scanare programată
 • Alertă Baterie Slabă
 • Actualizare automată a bazei de date cu viruși
 • Connected Home Monitor
 • Audit de securitate

Poți afla mai multe și din această prezentare video:

Pro și contra

Iată câteva dintre cele mai importante aspecte pozitive pe care trebuie să le iei în considerare la ESET Mobile Security pentru Android:

 • Interfața de utilizare are un design plăcut, ușor de utilizat și de înțeles
 • Oferă protecție anti-malware excelentă
 • Protecția anti-phishing pe care o primești în Google Chrome este excelentă
 • Caracteristicile antifurt funcționează foarte bine
 • Funcția de blocare a accesului la aplicațiile este eficientă
 • Connected Home Monitor îți dă posibilitatea de a vedea ce dispozitive sunt vulnerabile în rețeaua ta WiFi de acasă

Nu am găsit niciun aspect negativ la ESET Mobile Security pentru Android care să merite să îl menționăm.

Notă produs 5/5

Verdict

ESET Mobile Security pentru Android este o aplicație de securitate pentru Android în care avem încredere când vine vorba despre eliminarea malware-ului pe care îl poți întâlni din cauza unei aplicații suspecte sau dintr-un fișier pe care l-ai descărcat de pe internet. De asemenea, avem încredere în ESET și din punct de vedere al protecției pe care ți-o oferă împotriva saiturilor de phishing și apreciem opțiunile antifurt incluse de aplicație. Având în vedere toate acestea, precum și faptul că prețul aplicației este rezonabil, recomandăm ESET Mobile Security pentru Android tuturor cititorilor noștri care dețin dispozitive cu Android. Este o alegere excelentă, care poate să îți ofere protecție completă pe toate smartphone-urile și tabletele tale cu Android.

Instalarea aplicației ESET Mobile Security pentru Android

După ce instalezi ESET Mobile Security pentru Android pe smartphone-ul sau tableta ta, deschide-o și aplicația îți cere să parcurgi câțiva pași de configurare. Primul pas este să alegi limba și țara în care locuiești și vrei să folosești aplicația. De asemenea, poți să alegi să transmiți date de diagnostic și utilizare către ESET ori să primești sau nu oferte speciale de la companie. Apreciem faptul că aceste opțiuni sunt dezactivate în mod implicit.

Bine ai venit la ESET Mobile Security

Următorul pas este să permiți aplicației accesul la fișierele de pe dispozitivul tău; altfel, nu poate să caute amenințările de pe el și nu poate să îți asigure securitatea.

Acordarea permisiunii ESET de a citi fișiere

Pentru a finaliza configurarea inițială, aplicația îți cere să selectezi adresa de email pe care vrei să o folosești pentru înregistrare, după care trebuie să aștepți câteva momente până când aplicația comunică cu serverele ESET.

Selectarea adresei de email utilizate pentru înregistrarea ESET

După ce ai terminat toate setările inițiale, ESET Mobile Security pentru Android îți arată o ofertă de a cumpăra o licență Premium la un preț redus. Apoi, își încarcă interfața de utilizare și pornește automat o scanare a dispozitivului.

Oferta specială ESET

ESET Mobile Security pentru Android este ușor de descărcat și instalat, iar expertul de configurare inițială este ușor de parcurs.

Protecție anti-malware

După cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, pagina de pornire a aplicației ESET Mobile Security pentru Android are rolul unui tablou de bord pe care primești notificări despre modul în care îți poți îmbunătăți securitatea dispozitivului, poți să vezi ce activități s-au desfășurat recent și poți să accesezi modulele de securitate disponibile. Această pagină de pornire conține multe informații și butoane, așa că probabil va fi nevoie să derulezi pentru a vedea tot ce are de oferit.

Pagina de pornire a ESET Mobile Security pentru Android

Probabil că ai observat că, pe smartphone-ul nostru, ESET Mobile Security pentru Android nu a avut activate toate opțiunile și instrumentele la început. Ce este marcat cu verde este activ și în regulă, ce este albastru este informativ, iar ce este afișat cu galben necesită intervenția utilizatorului.

ESET Mobile Security pentru Android are două moduri diferite de scanare antivirus, îți oferă posibilitatea de a programa scanări antivirus automate și include și un motor de scanare antivirus în timp real.

Când deschizi modulul Antivirus din ESET Mobile Security pentru Android, ești întâmpinat de un buton mare pentru Scan Device (Scanare Dispozitiv). În mod implicit, dacă apeși pe acest buton vei lansa o scanare antivirus Smart (Inteligentă). Însă, dacă vrei, poți să rulezi și o scanare In-Depth (În profunzime). Pentru a configura acest aspect al ESET Mobile Security pentru Android, trebuie să modifici setarea Scan level (Nivel scanare) din "Antivirus -> Advanced settings (Setări complexe)".

Scanările ESET Antivirus în modul profunzime și inteligent

Scanarea smartphone-ului nostru de teste cu ESET a durat doar 10 secunde atunci când am folosit profilul de scanare Smart (Inteligent) și 1 minut și 7 secunde atunci când am folosit scanarea In-depth (În profunzime). Este rapid și trebuie să ai în vedere că noi am obținut aceste rezultate pe un smartphone vechi (Huawei P10 lite). Pe dispozitive cu Android mai noi, probabil că scanările antivirus vor fi și mai rapide.

Scanare inteligentă și în profunzime, rulate pe un Huawei P10 lite

Un aspect pe care îl apreciem la ESET Mobile Security pentru Android este faptul că îți oferă posibilitatea de a rula scanări automate planificate, precum și atunci când îți încarci smartphone-ul sau tableta cu Android. Este o idee foarte bună.

Scanări automate cu ESET Antivirus

Deși atât scanările antivirus manuale cât și cele programate fac o treabă bună, ele nu sunt destul pentru a îți oferi o protecție antivirus completă pe dispozitivele tale cu Android. Pentru a putea afirma acest lucru, ai nevoie și de un motor de scanare în timp real și, din fericire, ESET Mobile Security pentru Android stă bine și la acest capitol. Este activat în mod implicit, iar scanerul în timp real pornește odată cu sistemul și scanează toate fișierele cu care interacționezi, împreună cu orice fișier din folderul Download (Descărcări) și cu toate fișierele de pe cardul tău SD.

Protecția ESET detectând un fișier malware

Scanările antivirus cu ESET Mobile Security pentru Android sunt ușor de făcut, iar scanerul în timp real te protejează permanent. Ne place că ESET Mobile Security pentru Android este capabil să execute și scanări antivirus planificate. Deși nu este ceva esențial, singurul lucru care lipsește este o opțiune de scanare personalizată într-un folder pe care să îl specificăm noi.

Protecția anti-phishing

Alte caracteristici esențiale sunt modulul de protecție web și cel anti-phishing. ESET Mobile Security pentru Android le oferă pe ambele. Cel mai popular navigator web pentru Android este Google Chrome. Drept urmare, acesta este și browser-ul web pe care am ales să îl folosim pentru a testa eficiența protecției Anti-Phishing oferită de ESET Mobile Security pentru Android.

Am ales să vizităm o serie de saituri web raportate recent ca fiind rău-intenționate, însă aplicația de securitate de la ESET ne-a blocat accesul de fiecare dată. Acesta este un rezultat excelent care demonstrează că ESET Mobile Security pentru Android este un produs de calitate, iar baza sa de date cu amenințări online este actualizată constant.

ESET Mobile Security blocând o pagină web de phishing

ESET Mobile Security pentru Android include un modul Anti-Phishing care îți oferă o protecție eficientă față de saiturile web specializate în înșelătorii de tip phishing.

Protecția Anti-Theft (Antifurt)

În mod implicit, opțiunile Anti-Theft (Antifurt) oferite de ESET Mobile Security pentru Android sunt dezactivate. Pentru a le activa și pentru a putea face lucruri precum să îți localizezi dispozitivul cu Android sau să ștergi datele de pe el, va trebui să faci câteva setări. Dacă îți înregistrezi un cont pe my.eset.com, poți să vezi mai multe detalii despre activitatea dispozitivului tău cu Android. De exemplu, poți să îl localizezi cu ajutorul GPS-ului și poți să faci fotografii cu persoana care ți-a găsit sau furat dispozitivul. De asemenea, poți să îl blochezi dacă este detectată o activitate suspicioasă, să trimiți mesaje personalizate celui sau celei care ți-a găsit sau furat dispozitivul cu Android, sau poți să ștergi toate datele de pe el, de la distanță, în cazul în care nu mai ai vreo speranță de a-l recupera.

Caracteristicile și opțiunile Anti-Theft din contul online ESET

Pentru funcționarea corectă a modului Anti-Theft trebuie, de asemenea, să îți creezi o parolă de securitate care va fi folosită în cazul în care ai nevoie să îți blochezi sau să îți deblochezi dispozitivul cu Android de la distanță și să permiți ESET Mobile Security pentru Android să îi acceseze locația.

Optimizări pentru modulul antifurt oferit de ESET Mobile Security pentru Android

În plus, dacă dispozitivul tău folosește o cartelă SIM, ESET Mobile Security pentru Android o poate salva ca SIM de încredere. Dacă această cartelă SIM este scoasă sau dacă un alt SIM este introdus în smartphone-ul tău cu Android, el va fi blocat. De asemenea, trebuie să îi spui lui ESET Mobile Security pentru Android care sunt prietenii în care ai încredere, astfel încât aplicația să poată să le trimită un mesaj SMS dacă un card SIM neautorizat este detectat în smartphone-ul tău cu Android.

Cartele SIM de încredere

Este bine să fii pregătit și pentru surprize pozitive, ca atunci când cineva îți găsește smartphone-ul pierdut și chiar vrea să ți-l înapoieze. Pentru astfel de situații, modulul Anti-Theft îți cere și detaliile tale de contact: nume, adresă de email și un număr de telefon alternativ. Cu ajutorul lor, poți fi găsit.

Detalii de contact oferite de modulul Anti-Theft

Opțiunile și instrumentele antifurt oferite de ESET Mobile Security pentru Android sunt cuprinzătoare. Funcționează foarte bine și te pot ajuta în cazul în care ți-ai pierdut smartphone-ul ori tableta cu Android. Cu atât mai mult dacă cineva îți fură dispozitivul.

Citește pagina următoare a review-ului și vei afla detalii despre funcția de blocare a apelurilor telefonice nedorite, auditul de securitate, funcția de blocare a aplicațiilor și impactul pe care îl are ESET Mobile Security pentru Android asupra performanțelor dispozitivelor cu Android.

Descoperă: Securitate Android Programe Recenzii Sistem și Securitate