Securitate pentru toți – Review ESET Internet Security

Rating:

ESET este una dintre companiile de top din domeniul securității cibernetice, iar produsele lor au fost validate de multe de organizații de securitate pe parcursul anilor. Cea mai populară soluție de securitate a companiei se numește ESET Internet Security. Pe lângă obișnuitele module antivirus, firewall sau scut web, ne oferă și instrumente precum o aplicație pentru protecția plăților online și o unealtă de control parental. Am fost curioși să vedem ce are de oferit și cât de bună este la a ne proteja calculatoarele și dispozitivele cu Windows. Citește acest review pentru a afla dacă ESET Internet Security este cel mai bun produs de securitate pentru tine:

ESET Internet Security: Pentru cine este o alegere potrivită?

ESET Internet Security este o soluție de securitate excelentă pentru cei care:

 • Vor să fie în siguranță față de toate formele de malware, inclusiv ransomware
 • Preferă produse de securitate care să fie ușor de folosit
 • Au nevoie de protecție solidă împotriva atacurilor din rețea
 • Preferă o suită de securitate care să crească nivelul de securitate al rețelei lor de acasă, inclusiv pentru routerul wireless
 • Vor setări avansate și control complet asupra antivirusului lor

Pro și contra

Iată câteva dintre cele mai pozitive lucruri la ESET Internet Security:

 • Motorul antivirus este foarte eficient și te poate proteja împotriva oricărui tip de amenințare malware
 • Motorul antivirus este foarte rapid la scanarea după malware
 • ESET are un impact negativ aproape inexistent asupra performanțelor calculatorului tău
 • Interfața de utilizare este ușor de folosit și înțeles
 • Modulul firewall este eficient în a te proteja de atacurile din rețea
 • Instrumentele de securitate suplimentare oferă valoare adăugată pentru utilizatori

Singurul aspect mai puțin pozitiv la ESET Internet Security este faptul că nu include un serviciu VPN care să crească nivelul de securitate și confidențialitate atunci când ești conectat la rețele Wi-Fi publice.

Notă produs 5/5

Verdict

ESET Internet Security este o suită de securitate robustă, care îți oferă un motor antivirus puternic și un modul firewall eficient. Pentru a controla tot ce are de oferit, ESET vine cu o interfață de utilizare care arată bine și este ușor de înțeles. Ne-a plăcut abundența de setări avansate cu care poți să lucrezi și am apreciat efectul negativ foarte mic pe care îl are asupra performanțelor și vitezei calculatorului. ESET Internet Security include multe instrumente suplimentare, pe care probabil le vrei: protecție bancară și control parental. Singurul lucru pe care ne-am fi dorit ca ESET să îl mai adauge este o soluție VPN. ESET Internet Security este unul dintre cele mai bune produse de securitate pe care le-am testat și suntem convinși că nu te va dezamăgi nici pe tine. Noi îl recomandăm tuturor cititorilor noștri!

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține ESET Internet Security pe PC, începe prin a descărca un mic fișier executabil numit eset_internet_security_live_installer.exe. Are o dimensiune de numai 5,24 MO, dar în timpul instalării descarcă încă 102 MO de fișiere de pe serverele ESET.

Expertul de instalare începe prin a te întreba ce limbă preferi să folosești și îți cere să accepți termenii de utilizare. Apoi, poți să introduci detaliile licenței, să cumperi o licență nouă sau să activezi versiunea de evaluare. Dacă vrei doar să testezi produsul, trebuie să oferi o adresă de e-mail validă, dar asta este tot. Nu îți sunt solicitate alte detalii personale.

Opțiunile de activare a licenței ESET

Expertul de instalare îți permite să alegi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid, să activezi sau să dezactivezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi opțiunea ESET LiveGrid, deoarece îi ajută pe inginerii ESET să colecteze informații despre elementele suspicioase și să le proceseze cât mai rapid cu putință. Acest lucru ajută ca produsele ESET să reacționeze mai rapid la amenințările noi.

De asemenea, credem că este o idee bună să activezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Nu sunt viruși în adevăratul sens al cuvântului, dar se pot dovedi la fel de enervante.

Activarea opțiunilor ESET LiveGrid și detecție a aplicațiilor potențial nedorite

Apoi, instalarea își urmează cursul. Când este gata, ESET își încarcă interfața de utilizare, iar primul lucru pe care îl face este să te întrebe dacă vrei să activezi și unele dintre instrumentele de securitate suplimentare pe care le oferă: Parental Control (Control parental) și modulul Anti-Theft (Antifurt). Pentru modulul antifurt, trebuie să îți creezi și un cont ESET online.

Selectarea instrumentelor de securitate suplimentare oferite de ESET

ESET Internet Security își actualizează automat bazele de date cu semnături de viruși (se mai descarcă aproximativ 135 MO) și pornește o scanare completă a calculatorului. Acesta este un lucru bun deoarece înseamnă că sănătatea sistemului este verificată cât mai curând posibil.

ESET Internet Security își actualizează definițiile de viruși imediat după instalare

Totuși, trebuie să știi că această scanare completă de sistem durează mult, mai ales dacă PC-ul tău cu Windows are multe date pe el sau dacă hardware-ul lui este mai vechi. Toate scanările următoare vor fi mult mai rapide decât scanarea inițială.

Scanarea inițială durează ceva timp

Descărcarea ESET Internet Security pe calculatorul tău este ușor de făcut și ne place că singura informație pe care trebuie să o oferi pentru a activa versiunea de evaluare este adresa ta de email. De asemenea, apreciem faptul că, imediat ce se încheie instalarea, se actualizează și rulează o scanare antivirus completă a sistemului.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

ESET Internet Security preia controlul și dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender în timpul instalării. Astfel, elimină posibilitatea ca tu să întâlnești probleme de performanță sau conflicte ce ar putea să apară pentru că folosești două programe de securitate similare în același timp.

Securitate Windows oferind detalii despre starea ESET Security

ESET este, de asemenea, integrat bine cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Noi nu am avut probleme la accesarea resurselor partajate în rețeaua locală sau la instalarea și utilizarea aplicațiilor din Magazinul Microsoft. Un lucru pe care l-am observat atunci când am instalat ESET Internet Security și pe care l-am apreciat este faptul că modulul firewall monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și își ajustează automat protecția în funcție de acesta.

Opțiunile pentru tipul de protecție al rețelei oferite de firewall-ul ESET

Din punct de vedere al protecției web, ESET Internet Security alege să filtreze tot traficul de internet de pe calculatorul tău și nu instalează extensii de browser. Înseamnă că vei fi protejat la fel de bine în orice browser web folosești.

Setări pentru protecția web

În continuare, am verificat dacă toate procesele pe care le rulează ESET Internet Security sunt protejate de la terminarea neautorizată. Suntem mulțumiți să putem spune că sunt protejate, astfel că malware-ul nu va reuși prea ușor să dezactiveze suita de securitate. Dacă ești îngrijorat de faptul că ESET ar putea să îți încetinească PC-ul, nu ai motive pentru asta. Pe laptopul nostru de test, ESET Internet Security a folosit aproximativ 95 MO de memorie RAM, iar timpul de pornire al Windows pe care l-am măsurat cu BootRacer înainte și după ce am instalat ESET, a fost aproape același (cu o diferență de mai puțin de o secundă).

Pentru a verifica dacă ESET Internet Security afectează vitezele de transfer date pe internet sau în rețeaua locală, am rulat câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Testele pe care le-am rulat ne-au arătat că viteza de încărcare și cea de descărcare nu au scăzut după ce am instalat acest produs de securitate.

ESET Internet Security este o suită de securitate bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Ne place că modulul firewall este capabil să își ajusteze automat nivelul de protecție în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și apreciem faptul că are un efect negativ aproape inexistent asupra performanței calculatorului nostru de teste sau a vitezei în rețea.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de ESET Internet Security mixează tradiționalul cu designul modern și rezultatul final este foarte plăcut. Primești o interfață de utilizare spațiată generos, cu secțiuni și butoane mari. De asemenea, ai comutatoare care controlează lucruri peste tot. Cele mai importante instrumente și opțiuni sunt aranjate în câteva secțiuni principale în stânga ferestrei, în timp ce detaliile secțiunii curente sunt afișate în partea dreaptă. Pe pagina principală, vezi un mesaj mare despre starea actuală a securității calculatorului tău cu Windows. Dacă este verde, lucrurile sunt OK, dacă este roșie, sunt probleme urgente de care trebuie să te ocupi.

Interfața de utilizare a ESET Internet Security

Cum interfața de utilizare folosește multe butoane mari, dale și comutatoare pentru cele mai importante instrumente și setări, este ușor să folosești ESET Internet Security chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile.

Setările din ESET Internet Security

Deși majoritatea modulelor de protecție și a instrumentelor pot fi configurate dacă le accesezi pe fiecare individual, în cazul în care vrei să ai acces rapid și ușor la toate setările avansate și la toate opțiunile de configurare, o poți face cu o apăsare pe butonul Advanced setup (Configurare avansată) din colțul dreapta jos al secțiunii Setup (Configurare). În Advanced setup (Configurare avansată), poți să ajustezi fiecare detaliu, oricât de mic, al modului în care funcționează ESET Internet Security.

Setări avansate din ESET Internet Security

Deși ESET Internet Security are setări și caracteristici care sunt bine explicate în context, dacă întâlnești vreuna pe care nu o înțelegi, există o șansă mare să aibă și un buton mic i în dreapta sa. Dacă apeși pe el, primești detalii suplimentare. Dacă tot nu este de ajuns și vrei suport adițional, vei fi mulțumit să știi că ESET Internet Security include o mulțime de informații de ajutor și o secțiune de Customer Care (Suport clienți).

Opțiuni de ajutor și suport disponibile în ESET Internet Security

Când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău, sau când este necesară intervenția ta, ESET Internet Security afișează notificări scurte și clare pe desktop.

O notificare afișată de ESET Internet Security

De asemenea, ESET Internet Security îți oferă fișiere jurnal, statistici de protecție vizuale, liste cu procesele care rulează pe calculatorul tău și reputația lor, detalii despre conexiunile de rețea prezente pe dispozitiv și așa mai departe.

Rapoarte și jurnale de securitate disponibile în ESET Internet Security

Interfața de utilizare a ESET Internet Security este bine organizată. Este ușor de folosit și de înțeles pentru utilizatorii începători, dar are și multe setări avansate și informații detaliate pentru securitatea ta, pe care utilizatorii avansați sigur le apreciază. Ne place cum se intersectează designul tradițional și cel modern, precum și îmbinarea dintre simplitate și detalii.

Pe pagina următoare a acestui review, poți vedea cât de capabil este ESET Internet Security în a-ți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și poți să vezi ce recomandări avem pentru setările pe care ar trebui să le ajustezi.