Securitate pentru toți - Review ESET Internet Security

Rating

ESET este una dintre companiile de top din domeniul securității cibernetice, iar produsele lor au fost apreciate pozitive de multe organizații pe parcursul anilor. Cea mai populară soluție de securitate a companiei se numește ESET Internet Security. Pe lângă obișnuitele module antivirus, firewall și scut web, aceasta include și alte instrumente, precum o aplicație pentru protecția plăților online și o facilitate de control parental. Am fost curioși să vedem ce are de oferit și cât de bună este la a ne proteja calculatoarele și dispozitivele cu Windows. Citește acest review pentru a afla dacă ESET Internet Security este cel mai bun produs de securitate pentru tine:

ESET Internet Security: Pentru cine este o alegere potrivită?

ESET Internet Security este o soluție de securitate excelentă pentru cei care:

 • Vor să fie în siguranță față de toate formele de malware, inclusiv ransomware
 • Preferă produse de securitate ușor de folosit
 • Au nevoie de protecție solidă împotriva atacurilor din rețea
 • Preferă o suită de securitate care să crească nivelul de securitate al rețelei lor de acasă, inclusiv pentru routerul wireless
 • Vor setări avansate și control complet asupra antivirusului lor

Pro și contra

Iată câteva dintre cele mai pozitive aspecte ale ESET Internet Security:

Vezi prețul:

 • Motorul antivirus este eficient și te poate proteja împotriva oricărui tip de amenințare malware
 • Motorul antivirus este rapid la scanarea după malware
 • Are un impact negativ aproape inexistent asupra performanțelor calculatorului tău
 • Interfața de utilizare este ușor de folosit și înțeles
 • Modulul firewall este eficient în a te proteja de atacurile din rețea
 • Instrumentele de securitate incluse oferă valoare adăugată pentru utilizatori

Singurul aspect mai puțin pozitiv la ESET Internet Security este faptul că nu include un serviciu VPN care să crească nivelul de securitate și confidențialitate atunci când ești conectat la rețele Wi-Fi publice.

Notă produs 5/5

Verdict

ESET Internet Security este o suită de securitate robustă, care îți oferă un motor antivirus puternic și un modul firewall eficient. Pentru a controla tot ce are de oferit, ESET vine cu o interfață de utilizare care arată bine și este ușor de înțeles. Ne-a plăcut abundența de setări avansate cu care poți să lucrezi și am apreciat efectul negativ foarte mic pe care îl are asupra performanțelor și vitezei calculatorului. ESET Internet Security include și instrumente suplimentare, pe care probabil le vrei: protecție bancară și control parental. Singurul lucru pe care ne-am fi dorit ca ESET să îl mai adauge este o soluție VPN. ESET Internet Security este unul dintre cele mai bune produse de securitate pe care le-am testat și suntem convinși că nu te va dezamăgi nici pe tine. Noi îl recomandăm tuturor cititorilor noștri!

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține ESET Internet Security pe PC, începe prin a descărca un mic fișier executabil numit eset_internet_security_live_installer.exe. Are doar 6 MB dar, în timpul instalării, descarcă încă 57 MB de fișiere de pe serverele ESET.

Expertul de instalare începe prin a te întreba ce limbă preferi să folosești și îți cere să accepți termenii de utilizare. Apoi, poți să introduci detaliile licenței, să cumperi o licență nouă sau să activezi versiunea de evaluare. Dacă vrei doar să testezi produsul, trebuie să oferi o adresă de e-mail validă, dar asta este tot. Nu îți sunt solicitate alte detalii personale.

Opțiunile de activare a licenței ESET

Expertul de instalare îți permite să alegi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid, să activezi sau să dezactivezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi opțiunea ESET LiveGrid, deoarece ajută ESET să colecteze informații despre elementele suspicioase și să le proceseze cât mai rapid cu putință. Acest lucru face ca produsele ESET să reacționeze mai rapid la amenințările noi.

De asemenea, credem că este o idee bună să activezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Nu sunt viruși în adevăratul sens al cuvântului, dar se pot dovedi la fel de enervante.

Activarea opțiunilor ESET LiveGrid și detecție a aplicațiilor potențial nedorite

Apoi, instalarea își urmează cursul. Când este gata, ESET își încarcă interfața de utilizare, iar primul lucru pe care îl face este să te întrebe dacă vrei să activezi și unele dintre instrumentele de securitate suplimentare pe care le oferă: Parental Control (Control parental) și modulul Anti-Theft (Antifurt). Pentru modulul antifurt, trebuie să îți creezi și un cont ESET online.

Selectarea instrumentelor de securitate suplimentare oferite de ESET

ESET Internet Security își actualizează automat bazele de date cu semnături de viruși (acest lucru poate însemna descărcarea a încă aproximativ 160 MB) și pornește o scanare completă a calculatorului pentru a se asigura că sistemului este verificat cât mai repede.

ESET Internet Security își actualizează definițiile de viruși imediat după instalare

Totuși, trebuie să știi că prima scanare completă de sistem durează mult, mai ales dacă PC-ul tău cu Windows are multe date pe el sau dacă hardware-ul lui este mai vechi. Toate scanările următoare vor fi mult mai rapide decât scanarea inițială.

Scanarea inițială durează ceva timp

Descărcarea ESET Internet Security pe calculator este ușor de făcut și ne place că singura informație pe care trebuie să o oferi pentru a activa versiunea de evaluare este o adresă de e-mail. De asemenea, apreciem faptul că, imediat ce se încheie instalarea, se actualizează și rulează o scanare antivirus completă a sistemului.

Integrarea cu Windows, browserele web și aplicațiile Windows universale

ESET Internet Security preia controlul și dezactivează atât Windows Firewall cât și Microsoft Defender Antivirus în timpul instalării. Astfel, elimină posibilitatea ca tu să întâlnești probleme de performanță sau conflicte ce ar putea să apară pentru că folosești două programe de securitate similare în același timp.

Securitate Windows oferind detalii despre starea ESET Security

ESET este, de asemenea, integrat bine cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Noi nu am avut probleme la accesarea resurselor partajate în rețeaua locală sau la instalarea și utilizarea aplicațiilor din Microsoft Store. Un lucru pe care l-am observat atunci când am instalat ESET Internet Security este faptul că modulul firewall monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și își ajustează automat protecția în funcție de acesta. Aceasta este abordarea corectă.

Opțiunile pentru tipul de protecție al rețelei oferite de firewall-ul ESET

ESET Internet Security alege să filtreze tot traficul de internet de pe calculatorul tău și nu instalează extensii de browser. Înseamnă că vei fi protejat la fel de bine în orice browser web folosești.

Setări pentru protecția web

Am verificat dacă toate procesele pe care le rulează ESET Internet Security sunt protejate de la terminarea neautorizată. Suntem mulțumiți să putem spune că sunt protejate, astfel că malware-ul nu va reuși prea ușor să dezactiveze suita de securitate. Dacă ești îngrijorat de faptul că această suită de securitate ar putea să îți încetinească PC-ul, nu ai motive pentru asta. Pe laptopul nostru de test, ESET Internet Security a folosit sub 200 MB RAM, inclusiv atunci când scana și curăța malware. În plus, timpul de pornire al Windows pe care l-am măsurat cu BootRacer, înainte și după ce am instalat suita, a fost aproape același (cu o diferență de mai puțin de o secundă).

ESET Internet Security folosește sub 200 MB RAM

Pentru a verifica dacă ESET Internet Security afectează vitezele de transfer date pe internet sau în rețeaua locală, am rulat câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Acestea ne-au arătat că nici viteza de încărcare și nici cea de descărcare nu au scăzut după instalarea acestui produs de securitate.

ESET Internet Security este o suită de securitate bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Ne place că modulul firewall este capabil să își ajusteze automat nivelul de protecție în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows. De asemenea, apreciem faptul că are un efect negativ aproape inexistent asupra performanței calculatorului nostru de teste sau a vitezei în rețea.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de ESET Internet Security mixează tradiționalul cu designul modern, iar rezultatul final este unul pozitiv. Primești o interfață de utilizare spațiată generos, cu secțiuni și butoane mari. De asemenea, ai comutatoare care controlează lucruri peste tot. Cele mai importante instrumente și opțiuni sunt aranjate în câteva secțiuni principale în stânga ferestrei, în timp ce detaliile secțiunii curente sunt afișate în partea dreaptă. Pe pagina principală, vezi un mesaj mare despre starea actuală a securității calculatorului tău cu Windows. Dacă este verde, lucrurile sunt OK, dacă este roșie, sunt probleme urgente de care trebuie să te ocupi.

Interfața de utilizare a ESET Internet Security

Cum interfața de utilizare folosește multe butoane mari, dale și comutatoare pentru cele mai importante instrumente și setări, este ușor să folosești ESET Internet Security chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile.

Setările din ESET Internet Security

Majoritatea modulelor de protecție și a instrumentelor pot fi configurate dacă le accesezi pe fiecare individual. Totuși, în cazul în care vrei să ai acces rapid și ușor la toate setările avansate și la toate opțiunile de configurare, o poți face cu o apăsare pe butonul Advanced setup (Configurare avansată) din colțul dreapta jos al secțiunii Setup (Configurare). În Advanced setup (Configurare avansată), poți să ajustezi fiecare detaliu, oricât de mic, al modului în care funcționează ESET Internet Security.

Setări avansate din ESET Internet Security

ESET Internet Security îți explică bine setările și caracteristicile în context. Totuși, dacă întâlnești vreuna pe care nu o înțelegi, poți apăsa pe micul buton i din dreapta sa, acesta oferind de obicei detalii suplimentare. Dacă ai nevoie de și mai mult ajutor, ESET Internet Security include o mulțime de informații de suport și ajutor în secțiunea Help and support.

Opțiuni de ajutor și suport disponibile în ESET Internet Security

Când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău sau când este necesară intervenția sau decizia ta, ESET Internet Security afișează notificări concise și clare pe desktop.

O notificare afișată de ESET Internet Security

ESET Internet Security îți oferă fișiere jurnal, statistici de protecție vizuale, liste cu procesele care rulează pe calculatorul tău și reputația lor, detalii despre conexiunile de rețea prezente pe dispozitiv și așa mai departe.

Rapoarte și jurnale de securitate disponibile în ESET Internet Security

Interfața de utilizare a ESET Internet Security este bine organizată. Este ușor de folosit și de înțeles pentru utilizatorii începători, dar are și multe setări avansate și informații detaliate pentru securitatea ta, pe care utilizatorii avansați sigur le apreciază. Ne place cum se intersectează designul tradițional și cel modern, precum și îmbinarea dintre simplitate și detalii.

Pe a doua pagină a acestui review, vei afla cât de bun este ESET Internet Security în a-ți proteja calculatorul cu Windows 10 de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, vei vedea ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și poți să verifici cele câteva recomandări pe care le avem pentru setările pe care ar fi bine să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează