Review ESET Internet Security: Puternic și ușor de utilizat

Review ESET Internet Security: Puternic și ușor de utilizat
Rating

Lumea în care trăim este din ce în ce mai conectată. Fie că îți folosești calculatorul pentru muncă la distanță, gaming sau pentru navigarea pe internet în căutare de conținut multimedia, este inevitabil ca, mai devreme sau mai târziu, să dai peste site-uri malițioase sau chiar și peste malware. Ca să fii pregătit pentru astfel de momente și pentru a-ți asigura securitatea, trebuie să ai o soluție antimalware de calitate instalată pe calculatoarele tale. Deși sunt multe opțiuni disponibile în acest sens, una dintre cele mai bune este ESET. În această recenzie îți vom arăta ce poate face ESET Internet Security pentru tine și cât de bun este la a-ți proteja dispozitivele cu Windows. Vom acoperi totul, de la interfața de utilizare la software-ul său antimalware NOD32 și eficiența firewallului. Am reușit să-ți stârnim curiozitatea? Citește mai departe pentru a vedea dacă ESET Internet Security este cel mai bun produs de securitate pentru tine în 2022:

Reclamă

ESET Internet Security: Pentru cine este o alegere potrivită?

ESET Internet Security este o soluție de securitate excelentă pentru cei care:

 • Vor să își securizeze calculatoarele împotriva malware-ului
 • Apreciază software-ul ușor de utilizat, cu interfață curată
 • Au nevoie de un firewall bun pentru protecție împotriva atacurilor din rețea
 • Își doresc să aibă acces la setări complexe, ca să poată controla software-ul în cel mai mic detaliu
 • Sunt interesați de îmbunătățirea rețelei lor, nu doar a calculatoarelor lor

Pro și contra

Iată care sunt lucrurile care ne plac cel mai mult la ESET Internet Security:

Vezi prețul:
 • Motorul antimalware este extraordinar, capabil să curețe și să elimine chiar și cel mai agresiv malware detectat
 • Motorul antivirus scanează rapid
 • Suita de securitate nu are un impact semnificativ asupra vitezei PC-ului
 • Interfața sa de utilizare arată bine și este ușor de folosit atât de începători, cât și de utilizatorii mai tehnici
 • Firewallul oferă securitate bună împotriva atacurilor din rețea
 • Instrumentele suplimentare sunt de ajutor

Există un singur lucru care lipsește din ESET Internet Security: nu include un serviciu VPN, care ar fi fost de ajutor atunci când te conectezi la rețele Wi-Fi publice nesecurizate.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ESET Internet Security se dovedește a fi una dintre cele mai puternice soluții de securitate disponibile pe piață în 2022. În timp ce o testam, am observat că motorul său antimalware este eficient, rapid și robust, iar modulul firewall reușește să protejeze utilizatorul de atacurile din rețea. Acestea sunt cele mai importante aspecte la o suită de securitate, dar apreciem și grija și atenția la detalii pe care ESET a acordat-o interfeței de utilizare și instrumentelor suplimentare. Per total, este un produs de securitate excelent pe care îl recomandăm oricărui utilizator care vrea să își protejeze eficient dispozitivele cu Windows în 2022.

NOTĂ: Dacă preferi o prezentare rapidă a celor mai interesante funcții ale acestui produs de securitate, vizionează clipul video de mai jos. Review-ul continuă mai jos, după acesta.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține ESET Internet Security pe PC, începe prin a descărca un mic fișier executabil numit eset_internet_security_live_installer.exe. Are doar 8 MB dar, în timpul instalării, descarcă încă 67,7 MB de fișiere de pe serverele ESET.

Instalare ESET Security

Instalare ESET Security

Expertul te întreabă ce limbă preferi să folosești (produsul e disponibil și în română) și îți cere să accepți termenii de utilizare. Apoi, dacă vrei doar să testezi ESET Internet Security timp de 30 de zile, apasă pe butonul Skip login (Sari peste conectare).

Conectează-te la contul tău ESET HOME sau Skip login (Omite conectarea)

Conectează-te la contul tău ESET HOME sau Skip login (Omite conectarea)

NOTĂ: Dacă deja ai o licență în contul tău ESET HOME, ar trebui să te autentifici pentru a activa produsul, în loc de a sări peste conectare. Alternativ, dacă ai o cheie de licență, dar nu ai și un cont ESET, creează unul acum: apasă pe linkul Create account (Creare cont) și introdu o adresă de e-mail validă și o parolă. Apoi, verifică-ți e-mailurile și activează-ți contul apăsând pe linkul din mesajul trimis de ESET. Nu îți sunt solicitate și alte detalii personale.

Dacă ai ales să omiți autentificarea (Skip login) și intenționezi să utilizezi versiunea de evaluare a ESET Internet Security ca să vezi dacă îți place, la pasul următor, apasă pe Free trial (Evaluare gratuită). Aceasta îți va solicita introducerea unei adrese de e-mail și selectarea țării în care locuiești, dar nimic în plus.

ESET Internet Security oferă o versiune de evaluare de 30 de zile

ESET Internet Security oferă o versiune de evaluare de 30 de zile

Expertul de instalare îți permite să alegi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid și/sau detecția aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi ESET LiveGrid. Astfel, ESET va putea să colecteze informații despre elementele suspicioase și să le proceseze cât mai rapid cu putință. Acest lucru face ca produsele ESET să reacționeze mai rapid la amenințările noi.

Reclamă

De asemenea, credem că este o idee bună să activezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Nu sunt viruși în adevăratul sens al cuvântului, dar se pot dovedi la fel de enervante.

Activarea ESET LiveGrid și a detecției aplicațiilor potențial nedorite (PUP)

Activarea ESET LiveGrid și a detecției aplicațiilor potențial nedorite (PUP)

Apoi, poți alege dacă vrei să participi la programul de îmbunătățire a experienței utilizatorilor (Customer Experience Improvement Program). Acest lucru înseamnă că permiți ESET să colecteze informații anonime despre cum îi folosești produsele. Însă și participarea la acesta este opțională, așa că tu decizi dacă vrei să intri în program sau nu.

Participare la Customer Experience Improvement Program

Participare la Customer Experience Improvement Program

Instalarea își urmează cursul. Când este gata, ESET își încarcă interfața de utilizare, iar primul lucru pe care îl face este să te întrebe dacă vrei să activezi și unele dintre instrumentele de securitate suplimentare pe care le oferă: Parental Control (Control parental) și modulul Anti-Theft (Antifurt). Pentru modulul antifurt, trebuie să îți creezi un cont ESET online.

Selectarea instrumentelor de securitate suplimentare oferite de ESET

Selectarea instrumentelor de securitate suplimentare oferite de ESET

ESET Internet Security își actualizează automat bazele de date cu semnături de viruși (aproximativ 146 MB pe laptopul nostru de test) și pornește o scanare completă a calculatorului pentru a se asigura că sistemului este verificat cât mai repede.

ESET Internet Security își actualizează definițiile de viruși imediat după instalare

ESET Internet Security își actualizează definițiile de viruși imediat după instalare

Deși prima scanare completă de sistem poate dura destul de mult, scanările următoare vor fi mult mai rapide.

Scanarea inițială durează ceva timp

Scanarea inițială durează ceva timp

Descărcarea ESET Internet Security pe calculator este ușor de făcut și ne place că singura informație pe care trebuie să o oferi pentru a activa versiunea de evaluare este o adresă de e-mail. De asemenea, apreciem faptul că, imediat ce se încheie instalarea, se actualizează și rulează o scanare antivirus completă a sistemului.

Integrarea cu Windows, browserele web și aplicațiile Windows universale

ESET Internet Security preia controlul și dezactivează atât Windows Firewall, cât și Microsoft Defender Antivirus în timpul instalării. Astfel, elimină posibilitatea ca tu să întâlnești probleme de performanță sau conflicte, ce ar putea să apară pentru că folosești două programe de securitate similare în același timp.

Securitate Windows oferind detalii despre starea ESET Security

Securitate Windows oferind detalii despre starea ESET Security

Produsul este, de asemenea, integrat bine cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Noi nu am avut probleme la accesarea resurselor partajate în rețeaua locală sau la instalarea și utilizarea aplicațiilor din Microsoft Store. Când am instalat ESET Internet Security, am observat că modulul firewall monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și își ajustează automat protecția în funcție de acesta, o abordare corectă din punctul nostru de vedere.

Opțiunile pentru tipul de protecție al rețelei oferite de firewall-ul ESET

Opțiunile pentru tipul de protecție al rețelei oferite de firewall-ul ESET

ESET Internet Security alege să filtreze tot traficul de internet de pe calculatorul tău și nu instalează extensii de browser. Asta înseamnă că vei fi protejat la fel de bine în orice browser web folosești.

Setări pentru protecția web

Setări pentru protecția web

Am verificat dacă toate procesele pe care le rulează ESET Internet Security sunt protejate de la terminarea neautorizată. Ei bine, da, sunt protejate, astfel că malware-ul nu va reuși prea ușor să dezactiveze suita de securitate. Dacă ești îngrijorat de faptul că această suită de securitate ar putea să îți încetinească PC-ul, nu ai motive. Pe laptopul nostru de test, în timpul unei scanări de sistem, ESET Internet Security a folosit sub 100 MB RAM, iar utilizarea procesorului a fost de aproximativ 9 procente (pe un procesor mobil AMD Ryzen 7 5800H). În plus, timpul de pornire al Windows pe care l-am măsurat cu BootRacer, înainte și după ce am instalat suita, a fost aproape același (cu o diferență de mai puțin de o secundă).

ESET Internet Security folosește sub 100 MB RAM

ESET Internet Security folosește sub 100 MB RAM

Pentru a verifica dacă ESET Internet Security afectează vitezele de transfer date pe internet sau în rețeaua locală, am rulat câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Acestea ne-au arătat că nici viteza de încărcare și nici cea de descărcare nu au scăzut după instalarea acestui produs de securitate.

Reclamă

ESET Internet Security este o suită de securitate bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Ne place că modulul firewall este capabil să își ajusteze automat nivelul de protecție în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows. De asemenea, apreciem faptul că efectul negativ asupra performanței calculatorului nostru de teste sau a vitezei în rețea este aproape inexistent.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de ESET Internet Security combină tradiționalul cu designul modern, iar rezultatul final este unul pozitiv. Primești o interfață de utilizare spațiată generos, cu secțiuni și butoane mari. De asemenea, ai comutatoare peste tot. Cele mai importante instrumente și opțiuni sunt aranjate în câteva secțiuni principale în stânga ferestrei, în timp ce detaliile secțiunii curente sunt afișate în partea dreaptă. Pe pagina principală, vezi un mesaj mare despre starea actuală a securității calculatorului tău cu Windows. Dacă este verde, totul este în regulă, dacă este roșie, sunt probleme urgente de care trebuie să te ocupi.

Interfața de utilizare a ESET Internet Security

Interfața de utilizare a ESET Internet Security

Cum interfața de utilizare folosește multe butoane mari, dale și comutatoare pentru cele mai importante instrumente și setări, este ușor să folosești ESET Internet Security chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile.

Setările din ESET Internet Security

Setările din ESET Internet Security

Majoritatea modulelor de protecție și a instrumentelor pot fi configurate dacă le accesezi pe fiecare individual. Totuși, în cazul în care vrei să ai acces rapid și ușor la toate setările avansate și la toate opțiunile de configurare, o poți face cu o apăsare pe butonul Advanced setup (Configurare avansată) din colțul dreapta jos al secțiunii Setup (Configurare). În Advanced setup (Configurare avansată), poți să ajustezi fiecare detaliu, oricât de mic, al modului în care funcționează ESET Internet Security.

Setări avansate din ESET Internet Security

Setări avansate din ESET Internet Security

ESET Internet Security îți explică bine setările și caracteristicile în context. Totuși, dacă întâlnești vreuna pe care nu o înțelegi, poți apăsa pe micul buton i din dreapta sa, acesta oferind de obicei detalii suplimentare. Dacă ai nevoie de și mai mult ajutor, ESET Internet Security include o mulțime de informații de suport și ajutor în secțiunea Help and support.

Opțiuni de ajutor și suport disponibile în ESET Internet Security

Opțiuni de ajutor și suport disponibile în ESET Internet Security

Dacă se întâmplă ceva important pe calculatorul tău sau când este necesară intervenția sau decizia ta, ESET Internet Security afișează notificări concise și clare pe desktop.

O notificare afișată de ESET Internet Security

O notificare afișată de ESET Internet Security

ESET Internet Security îți oferă fișiere jurnal, statistici de protecție vizuale, liste cu procesele care rulează pe calculatorul tău și reputația lor, detalii despre conexiunile de rețea prezente pe dispozitiv și așa mai departe.

Rapoarte și jurnale de securitate disponibile în ESET Internet Security

Rapoarte și jurnale de securitate disponibile în ESET Internet Security

Interfața de utilizare a ESET Internet Security este bine organizată. Este ușor de folosit și de înțeles pentru utilizatorii începători, dar are și multe setări avansate și informații detaliate pentru securitatea ta, pe care utilizatorii avansați sigur le apreciază. Ne place cum se intersectează designul tradițional și cel modern, precum și îmbinarea dintre simplitate și detalii.

Pe a doua pagină a acestui review, vei afla cât de bun este ESET Internet Security în a-ți proteja calculatorul cu Windows 11 de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, vei vedea ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și poți să treci în revistă recomandările noastre pentru setările pe care ar fi bine să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows