Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Antivirus & Security pentru Android

Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Antivirus & Security pentru Android
Rating

Utilizarea modulului Anti-theft (Antifurt)

Una dintre cele mai avansate și utile părți ale Kaspersky Antivirus & Security este modulul său Anti-theft (Antifurt). Pentru a îl configura trebuie să îi oferi câteva permisiuni, să setezi un cod PIN și apoi să dai drepturi administrative pentru Kaspersky Antivirus & Security pe dispozitivul tău cu Android. Toate acestea sunt lucruri pe care le poți face direct din aplicație și sunt ușor de realizat: tot ce trebuie să faci este să spui de câteva ori " Da (Yes) ". 🙂

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

După ce ai configurat Anti-Theft (Antifurt) , poți să folosești portalul My Kaspersky sau orice alt smartphone care are Kaspersky Antivirus & Security pe el, pentru a trimite comenzi de administrare la distanță pe dispozitivul tău cu Android. Îți poți localiza smartphone-ul pierdut sau furat, poți activa un sunet de alarmă pe el, îl poți bloca, poți șterge informațiile confidențiale de pe el (cum ar fi mesajele, fotografiile sau clipurile video) și poți să faci poze cu persoana care ți-a găsit sau ți-a furat dispozitivul.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

În plus, dacă cineva îți găsește sau îți fură telefonul cu Android, iar tu ai activat caracteristica SIM Watch (Monitorizare SIM) , vei primi și numărul de telefon al noii cartele SIM instalate, astfel încât să o poți folosi pentru a trimite oricare dintre comenzile prin SMS suportate de Kaspersky Antivirus & Security. Dar, trebuie să știi că această opțiune nu este activată în mod implicit, probabil pentru că trebuie să îi oferi aplicației Kaspersky Antivirus & Security un număr de telefon de rezervă, înainte de a putea folosi opțiunea SIM Watch (Monitorizare SIM).

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Instrumentele Anti-Theft (Antifurt) pe care le primești în Kaspersky Antivirus & Security acoperă aproape orice situație care implică pierderea sau furtul telefonului tău cu Android. Poate că sună cinic, dar vei fi fericit să știi că poți să îți ștergi informațiile de pe smartphone-ul tău cu Android, de la distanță, în cazul în care el ți-a fost furat. Poate că nu vrei să știi ce ar fi făcut hoții cu selfie-urile pe care le aveai pe telefon. 🙂

Reclamă

Utilizarea modulului Call & Text Filter (Filtru apeluri și mesaje)

Similar cu aplicațiile pentru blocarea apelurilor telefonice , dacă există persoane sau companii de la care nu vrei să primești apeluri telefonice, mesaje text, sau ambele, Kaspersky Antivirus & Security include un modul numit Call & Text Filter (Filtru apeluri și mesaje) care, atunci când este configurat corect, face exact asta: atunci când primești un apel telefonic sau un mesaj text de la un număr de telefon sau de la un contact blocat, nu îți vei auzi smartphone-ul sunând sau vibrând și nu vei vedea nimic afișat pe ecran. Însă vei primi notificări pe ecranul de blocare despre apelurile ratate și despre mesajele text pe care le-ai primit de la numerele de telefon blocate.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Modulul Call & Text Filter (Filtru apeluri și mesaje) oferit de Kaspersky Antivirus & Security funcționează bine și te ajută să obții controlul asupra apelurilor și mesajelor text pe care le primești de la persoanele nedorite.

Utilizarea modulului Web Protection (Protecție web)

Modulul Web Protection (Protecție web) scanează saiturile web pe care încerci să le vizitezi înainte ca tu să ajungi efectiv pe ele și îți blochează accesul dacă detectează că ele conțin cod malițios sau că încearcă să îți fure informațiile.

Kaspersky specifică în baza lor de date cu informații pentru suport, că doar browser-ul web implicit din Android este suportat de către modulul Web Protection (Protecție web) , ceea ce înseamnă că funcționează doar dacă tu folosești Google Chrome (sau Android Browser în versiunile foarte vechi de Android, înainte de Android 4.2).

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Însă, noi am testat opțiunea Web Protection (Protecție web) nu doar în browser-ul web implicit Chrome , ci și în Firefox și în Opera. Spre surpriza noastră, am descoperit că acest modul funcționează și pentru celelalte browsere web. De asemenea, el funcționează foarte bine, deoarece noi nu am putut să vizităm niciunul dintre cele peste douăzeci de saituri malițioase pe care am încercat să le deschidem. În toate navigatoarele web pe care le-am testat, Kaspersky Antivirus & Security continua să ne spună asta:

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Fără nicio îndoială, modulul Web Protection (Protecție web) din Kaspersky Antivirus & Security este unul foarte bun și funcționează și în Chrome, Opera și Firefox.

Utilizarea modului Text Anti-Phishing (Anti-phishing în mesaje text)

Modulul Text Anti-Phishing este o altă caracteristică de securitate disponibilă în Kaspersky Antivirus & Security , responsabilă pentru protejarea ta împotriva link-urilor malițioase pe care le poți primi în cadrul mesajelor text SMS. Atunci când un astfel de link este detectat într-unul din mesajele pe care le primești, Kaspersky Antivirus & Security te anunță imediat astfel încât să poți să eviți să deschizi acel mesaj.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Trebuie să știi că opțiunea de securitate Text Anti-Phishing nu este activată în mod implicit. Dacă vrei să beneficiezi de protecția sa, va trebui să o activezi manual.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Opțiunea Kaspersky Text Anti-Phishing a funcționat bine pe dispozitivul nostru de test, iar noi îi apreciem prezența deoarece chiar te poate proteja în anumite situații.

Eficiență, viteză și impact asupra performanței

Kaspersky Antivirus & Security oferă o mulțime de module de securitate, dar asta înseamnă că este și o aplicație rapidă? Opțiunile sale anti-malware funcționează bine?

Așa cum am menționat puțin mai devreme, executarea unei scanări antivirus manuale complete a smartphone-ului nostru Nexus 6 (cu Android 7 și doar cu aplicațiile implicite pe el) a durat doar 8 secunde.

O metrică care îți poate da o idee pentru cât de mult afectează Kaspersky Antivirus & Security performanța dispozitivului tău cu Android este să să măsori creșterea sau descreșterea timpilor de pornire înainte și după ce instalezi aplicația. Când ne referim la timpii de pornire, ne gândim la timpul scurs între apăsarea pe butonul de alimentare al smartphone-ului și afișarea ecranului de pornire din Android. Noi am aflat că timpii de pornire au rămas aproximativ aceiași și după instalarea Kaspersky Antivirus & Security. Cu și fără această aplicație, am măsurat un timp de pornire de circa 38 de secunde. Acest rezultat nu poate fi altfel decât bun, nu? 🙂

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Ca să îți poți face o idee și mai bună despre impactul pe care îl are Kaspersky Antivirus & Security asupra performanței unui dispozitiv cu Android după ce îl instalezi, am rulat și câteva benchmark-uri cu populara aplicație Vellamo , înainte și după ce am instalat suita de securitate pe el.

Testele Multicore , care măsoară performanțele procesorului atunci când execută mai multe sarcini simultan, ne-a arătat că smartphone-ul nostru Nexus 6 a funcționat mai rapid după ce am instalat Kaspersky Antivirus & Security pe el. Este un rezultat surprinzător și foarte bun.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Testele Metal din Vellamo sunt dezvoltate pentru a evalua performanțele unui dispozitiv cu Android atunci când este folosit un singur nucleu al procesorului său. După ce am instalat Kaspersky Antivirus & Security , am observat o scădere de viteză de 3 procente pe smartphone-ul nostru Nexus 6, aceasta fiind o scădere suficient de mică încât să fie neglijabilă.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

La final și benchmark-ul Browser ne-a arătat o mică scădere a performanței pe smartphone-ul nostru Nexus 6, după ce am instalat Kaspersky Antivirus & Security. Dar, o scădere de 4% este suficient de mică încât nu ai cum să o observi în realitate atunci când navighezi pe internet.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

La sfârșit, ne-am uitat și la ce au avut de spus organizațiile independente de securitate despre Kasperksy Antivirus & Security. Ceea ce am aflat a fost pozitiv:

  • AV-Test a acordat pentru Kaspersky Antivirus & Security scorul lor maxim de 6 puncte din 6 atât în testele de protecție, cât și în cele de utilizare.

  • AV-Comparatives a testat Kaspersky Antivirus & Security și au aflat că această suită de securitate pentru Android are o rată de protecție de 100% și un consum al bateriei puțin mai ridicat față de alte aplicații similare.

Benchmark-urile pe care le-am rulat confirmă că Kaspersky Antivirus & Security afectează puțin spre deloc performanțele dispozitivelor moderne cu Android, așa că nu putem fi altfel decât mulțumiți. În al doilea rând, suntem mulțumiți și de faptul că organizațiile de securitate independente sunt de acord cu faptul că aceasta este una dintre cele mai bune soluții anti-malware pentru Android.

Aspecte pro și contra

Din câte am văzut noi, Kaspersky Antivirus & Security este una dintre cele mai bune aplicații de securitate pentru Android, pentru că:

  • Îți oferă o protecție anti-malware și anti-phishing excelentă
  • Modulul Web Protection (Protecție web) îți securizează nu doar Google Chrome, ci și alte browsere populare precum Firefox sau Opera, deși ele nu sunt suportate în mod oficial
  • Instrumentele Anti-Theft (Antifurt) sunt foarte utile și funcționează foarte bine
  • Interfața de utilizare este ușor de folosit și arată foarte bine
  • Aproape că nu are niciun fel de impact negativ asupra performanțelor dispozitivului tău cu Android

Există și câteva aspecte mai slabe la acest produs:

  • Nu include o caracteristică de blocare a aplicațiilor pe care să o poți folosi pentru a securiza accesul la aplicațiile importante de pe dispozitivul tău
  • Conform AV-Comparatives , consumă mai multă baterie decât alte aplicații de securitate similare pentru Android
  • Nu am reușit să facem modulul Privacy Protection (Protecție confidențialitate) să funcționeze pe smartphone-ul nostru cu Android 7 Nougat
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Aplicația Kaspersky Antivirus & Security este una dintre cele mai bune produse de securitate comerciale pentru smartphone-urile și tabletele cu Android. Îți oferă protecție anti-malware de top, instrumente antifurt care funcționează toate foarte bine, o protecție web eficientă și un filtru pentru apeluri și mesaje text bun.

Interfața de utilziare este ușor de folosit și arată foarte bine. Nu vei avea niciun fel de probleme în a folosi eficient acest produs de securitate chiar dacă nu ești un expert în tehnologie. De asemenea, ne-a plăcut că nu are un impact negativ asupra performanței dispozitivelor cu Android.

Dacă te afli în căutarea unui antivirus foarte eficient pentru smartphone-ul sau tableta ta cu Android, atunci Kaspersky Antivirus & Security ar trebui să fie în topul listei tale cu cele mai bune aplicații de securitate dintre care să alegi.

Descoperă: Securitate Android Programe Sistem și Securitate