Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Antivirus & Security pentru Android

Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Antivirus & Security pentru Android
Rating

Kaspersky Antivirus & Security este produsul antivirus mobil pentru smartphone-urile și tabletele cu Android, dezvoltat de Kaspersky Lab. Este o aplicație de securitate care promite să ofere protecție de top, o serie de instrumente antifurt care te vor ajuta în cazul în care îți pierzi dispozitivele cu Android și câteva caracteristici suplimentare care ar trebui să îți protejeze datele și confidențialitatea. După ce l-am folosit pentru mai bine de o săptămână, astăzi suntem gata să îți spunem ce părere avem despre Kaspersky Antivirus & Security. Citește acest review pentru a afla dacă aceasta este soluția de securitate pentru Android pe care o dorești:

Reclamă

Ce poate să facă Kaspersky Antivirus & Security pentru tine?

După cum îți sugerează numele său, Kaspersky Antivirus & Security nu este doar un antivirus, ci o suită de securitate completă, creată pentru a îți proteja smartphone-urile și celelalte dispozitive cu Android. Poți să descarci versiunea gratuită din Magazinul Play , dar va trebui să cumperi o licență de la Kaspersky dacă vrei să poți să folosești toate modulele și caracteristicile de securitate incluse.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Dacă vei cumpăra o licență pentru Kasperky Antivirus & security , vei putea să folosești următoarele module și caracteristici de protecție:

  • Anti-Virus - modulul de securitate care îți protejează dispozitivul împotriva amenințărilor malware. El îți oferă un scaner la cerere și un motor antivirus în timp real.

  • Privacy Protection (Protecție confidențialitate) - îți dă posibilitatea de a ascunde temporar contacte și de a ascunde istoricul apelurilor și al mesajelor SMS pe care le-ai primit sau avut cu ele.

  • Anti-Theft (Antifurt) - folosește aplicația și portalul My Kaspersky pentru a localiza și bloca de la distanță dispozitivul tău cu Android, pentru a activa o alarmă pe el, pentru a șterge datele de pe el, sau pentru a face o poză cu persoana care l-a furat.

  • Call & Text Filter (Filtru apeluri și mesaje) - poate fi folosit pentru a bloca persoanele de la care nu vrei să primești apeluri telefonice sau mesaje text.

  • Text Anti-Phishing - scanează mesajele text SMS pe care le primești și le blochează pe acelea care conțin link-uri către site-uri web periculoase.

Instalarea Kaspersky Antivirus & Security pentru Android

Pentru a instala Kaspersky Antivirus & Security , am folosit smartphone-ul nostru de test cu Android, un Motorola Nexus 6 cu Android 7 Nougat. După ce am descărcat suita de securitate din Magazinul Play și după ce am instalat-o pe smartphone, primul lucru pe care a trebuit să îl facem a fost să îi dăm aplicației acces la smartphone și stocare, astfel încât ea să poată să scaneze după amenințări.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Apoi, va trebui să alegi țara în care locuiești, să accepți termenii de utilizare și să îți creezi sau să te conectezi cu contul tău My Kaspersky , pentru a activa abonamentul pe care îl deții sau pentru a activa versiunea de evaluare pentru Kaspersky Antivirus & Security. Dacă vrei să folosești versiunea gratuită, poți să sari peste acest pas, dar multe dintre caracteristicile acestei suite de securitate vor fi dezactivate ca urmare a alegerii tale.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

După ce Kaspersky Antivirus & Security este activat și gata de utilizare, vei fi rugat să actualizezi baza de date a aplicației și să execuți o primă scanare după malware pe dispozitivul tău cu Android.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Dacă este găsit ceva suspicios, Kaspersky Antivirus & Security îți va spune imediat. De asemenea, chiar dacă totul este în regulă, aplicația tot îți va spune că există o problemă cu dispozitivul tău. Ea te va anunța că, pentru a te putea proteja eficient în fața amenințărilor online, trebuie să activezi modulul Web Protection. Aceasta este o metodă a aplicației de a se asigura că tu activezi acest modul de securitate, responsabil de protecția ta pe internet. Este o abordare bună din partea Kaspersky, așa că apasă pe această "problemă" și urmează indicațiile pe care le primești de la Kaspersky Antivirus & Security.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Este preferabil, deși nu este obligatoriu, să rezolvi și celelalte două recomandări pe care le primești pentru configurarea modulului Anti-Theft (Antifurt), pentru a putea bloca și localiza dispozitivul de la distanță, și a modulului Privacy Protection (Protecție confidențialitate).

Din punctul nostru de vedere, Kaspersky Antivirus & Security pentru Android este ușor de instalat, deși îți cere să îți creezi un cont My Kaspersky pentru a îi putea folosi toate caracteristicile. Până la urmă, cum ai putea să îți localizezi sau ștergi de la distanță dispozitivul mobil dacă nu ai un cont online cu acces la instrumentele de administrare corespunzătoare. Un lucru bun este că poți să îți creezi un cont direct din aplicație - nu este nevoie să deschizi un browser web pentru a face asta. Nouă ne place abordarea proactivă pe care o are Kaspersky atunci când îți cere să activezi și să configurezi diferitele module de protecție pe care le include.

Reclamă

Utilizarea modulului Anti-Virus

Kaspersky Antivirus & Security îți oferă trei metode diferite de scanare, plus o caracteristică de protecție în timp real.

Pentru a rula o scanare manuală, tot ce trebuie să faci este să deschizi Kasperky Antivirus & Security și apoi să apeși pe butonul Scan. Aplicația îți va oferi apoi posibilitatea de a alege tipul de scanare antivirus pe care vrei să îl realizezi: Quick scan (Scanare rapidă) - scanează aplicațiile instalate , Full scan (Scanare completă) - scanează tot dispozitivul și Folder scan (Scanare folder) - scanează folderul pe care îl alegi.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

A fost nevoie de doar 8 secunde pentru ca Kaspersky Antivirus & Security să execute o scanare completă a dispozitivului nostru de test Nexus 6. Acest timp este unul foarte rapid dar nu uita că smartphone-ul nostru nu avea decât aplicațiile implicite din Android instalate pe el. În funcție de câte aplicații și fișiere ai pe dispozitivul tău cu Android, o scanare antivirus completă poate să dureze mult mai mult în cazul tău.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Protecția în timp real ( Real-time Protection) rulează în fundal și monitorizează permanent activitatea fișierelor și a aplicațiilor de pe dispozitivul tău cu Android. Dacă este identificat un fișier sau o aplicație infectată, Kaspersky Antivirus & Security încearcă să o curețe automat. Deși poți să dezactivezi modulul Real-time Protection , îți recomandăm cu tărie să nu faci acest lucru, deoarece el reprezintă prima ta linie de apărare în fața aplicațiilor malițioase.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Rularea de scanări antivirus cu Kasperksy Antivirus & Security este o activitate ușoară, deși nu va fi nevoie să faci scanări manuale prea des, pentru că ai la dispoziție și o caracteristică de protecție în timp real. Însă, dacă este necesar, poți să rulezi și scanări antivirus personalizate, doar pentru folderele pe care le alegi.

Utilizarea modulului Privacy Protection (Protecție confidențialitate)

Modulul Privacy Protection (Protecție confidențialitate) este creat să îți ofere opțiunea de a ascunde informații de contact precum apelurile telefonice sau mesajele text SMS de la oamenii sau numerele de telefon pe care le alegi ca fiind private. Din păcate, dacă intenționezi să folosești Kaspersky Antivirus & Security pe un dispozitiv cu Android 4.4 sau mai nou, aplicația îți va spune de la început că datorită limitărilor tehnice din Android, modulul de transmisie și recepție al mesajelor poate să nu funcționeze cum trebuie.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Partea nefericită este că limitarea de mai sus chiar a fost corectă în cazul nostru. Smartphone-ul Motorola Nexus 6 pe care îl folosim ca dispozitiv de test, rulează cu Android 7 Nougat și, deși am putut să configurăm modulul Privacy Protection (Protecție confidențialitate) , nu am putut și să îl folosim. De fiecare dată când am încercat, Kaspersky Antivirus & Security a refuzat să mai funcționeze și s-a închis.

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Dacă folosești versiuni mai vechi de Android, modulul Privacy Protection (Protecție confidențialitate) îți poate fi util. Însă dacă folosești un Android mai nou, este foarte posibil că această caracteristică să nu funcționeze corect pentru tine.

Citește următoarea pagină a acestui review pentru a afla cât de eficient este modulul antifurt oferit de Kaspersky și cât de bune sunt protecția web, modulul anti-phishing și filtrul de apeluri și mesaje text. De asemenea, la sfârșit, vei afla și care este verdictul nostru pentru acest produs.

Descoperă: Securitate Android Programe Sistem și Securitate