Securitate pentru toți - Recenzie Norton Security Premium

Rating:
3 out of 5 stars

Norton este un nume cu o lungă istorie și o reputație solidă pe piața produselor antivirus. Cum se apropie 2017, am vrut să vedem cum arată cea mai nouă suită de securitate de la Norton, precum și să aflăm cât de eficientă este în a-și proteja utilizatorii de amenințările cibernetice. În ultima săptămână, am folosit și testat Norton Security Premium , iar astăzi vrem să îți spunem tot ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut la acest produs. Dacă vrei să îți faci o părere despre cât de eficient este Norton Security Premium , citește acest review:

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține Norton Security Premium pe calculatorul tău cu Windows, primul lucru pe care îl vei face este să îl descarci de pe saitul Norton. Vei descărca un fișier executabil mic, numit NSPremiumDownloader.exe , cu o dimensiune de numai 1,04 MO.

Expertul de instalare va descărca la rândul lui 157,29 MO de fișiere necesare pentru instalarea suitei de securitate pe calculatorul tău. După ce este terminată descărcarea, trebuie să alegi dacă vrei să te alături la Norton Community Watch , astfel încât produsul să poată să transmită automat informații despre amenițările de securitate către Symantec. Noi îți recomandăm să activezi această opțiune deoarece va ajuta produsele Norton să reacționeze mai rapid și mai bine la noile amenințări.

Instalarea ar trebui să își urmeze cursul și ar trebui să fie terminată într-un minut ori două. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat și pe laptopul nostru de test. Instalarea a rămas blocată cu un mesaj de eroare pe care îl poți vedea în imaginea de mai jos. Mai rău este că mesajul pe care l-am primit de la Norton nu ne-a ajutat să înțelegem de ce s-a blocat instalarea. Ne spunea doar “Try again later” , adică să încercăm din nou mai târziu.

După o lungă serie de reporniri și reîncercări, am reușit în cele din urmă să scăpăm de eroare. Apoi, pentru a activa versiunea de evaluare a Norton Security Premium , a fost necesar să îi oferim o adresă de email, o parolă, un nume, un număr de telefon și țara în care locuim.

După ce am reușit să activăm licența de evaluare, instalarea a fost terminată și s-a încărcat interfața de utilizare. Am rămas puțin surprinși: baza de date cu definiții de viruși era veche de mai bine de o lună.

Pentru că am văzut că Norton Security nu a declanșat o actualizare automată a bazei de date cu definiții de viruși, după aproximativ 10 minute am pornit noi o actualizare manuală. Ceea ce a însemnat că a fost necesară descărcarea a încă 77.44 MO.

Descărcarea Norton Security Premium este simplă, dar instalarea suitei de securitate poate deveni un proces complex din cauza erorilor necunoscute pe care este posibil să le întâlnești. Noi cel puțin, se pare că am plecat pe un picior greșit.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Norton Security Premium este un produs de securitate care se integrează bine cu Windows 10 și cu caracteristicile sale. Pentru început, suita de securitate dezactivează în mod automat Windows Firewall și Windows Defender pe timpul instalării sale. Acest lucru este unul pozitiv, deoarece elimină posibilele conflicte și probleme de performanță care pot apărea datorită executării simultane a două produse de securitate similare. Norton lucrează foarte bine și cu caracteristicile de rețelistică oferite de Windows. Am putut să creăm un grup de domiciliu fără probleme, am putut să partajăm fișiere în rețeaua locală și am putut să descărcăm, să instalăm și să folosim aplicații Windows universale, fără vreun impact negativ din partea Norton Security Premium.

Am apreciat faptul că Norton este capabil să detecteze automat profilul pe care îl setezi în Windows pentru conexiunile de rețea pe care le folosești și este capabil să își ajusteze protecția firewall în mod corespunzător.

Din punct de vedere al protecției web, Norton Security Premium nu filtrează traficul de internet, așa cum fac alte produse de securitate similare. În schimb, îți oferă o extensie de browser care monitorizează saiturile web pe care le vizitezi și te alertează atunci când detectează cod malițios. Din păcate, Norton Security Toolbar funcționează doar în Google Chrome și în Mozilla Firefox. Dacă folosești Microsoft Edge, Opera sau orice alt browser, nu vei fi protejat de către Norton Security Premium , ceea ce nu este deloc bine.

Un alt lucru important de avut în vedere ca integrare cu Windows este cantitatea de memorie RAM necesară suitei de securitate pentru a își rula toate procesele. Din fericire, Norton Security Premium pare să fie un produs de securitate cu puține nevoi din acest punct de vedere: pe laptopul nostru de test a avut nevoie de doar 160 de MO, chiar și atunci când am rulat scanări antivirus. Un alt aspect pozitiv este faptul că toate procesele sunt protejate împotriva terminării neautorizate, astfel că nici virușii cei mai răi nu vor dezactiva această suită de securitate foarte ușor.

În cazul în care te îngrijorează viteza, trebuie să știi că Norton Security Premium nu are un efect negativ asupra performanțelor calculatorului tău. Noi am folosit BootRacer pentru a măsura timpii de pornire ai laptopului nostru de test și am folosit PCMark 8 pentru a rula seria de teste Home accelerated , înainte și după ce am instalat Norton Security Premium pe calculator. Rezultatele pe care le-am obținut au fost aproape identice atât în cazul timpilor de pornire pe care i-am măsurat, cât și pentru rezultatele din benchmark-urile pentru performanțele generale.

Norton Security Premium este un produs de securitate integrat bine cu Windows 10 și caracteristicile sale. Ne place că nu pare să aibă vreun efect negativ asupra performanțelor calculatorului nostru, dar nu ne place că te protejează pe internet doar dacă folosești Chrome ori Firefox. Celelalte browsere web nu sunt protejate.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de Norton Security Premium are același design pe care l-am văzut și în trecut: culori plăcute, o structură bună și multe comutatoare și butoane mari, astfel că este ușor de folosit și pe ecrane tactile. Consola principală este împărțită în două secțiuni mari. Cea de jos îți oferă o serie de dale mari, care îți dau acces la cele mai importante secțiuni/caracteristici ale suitei de securitate, în timp ce în partea de sus a ferestrei poți vedea câteva detalii referitoare la secțiunea pe care ai selectat-o. Secțiunea/caracteristica implicită selectată este Security (Securitate) , ea spunându-ți dacă ești protejat sau nu.

Dacă vei intra în detaliu în setările oferite de suită pentru o anumită secțiune, vei vedea comutatoarele pe care le-am menționat mai sus. Ele sunt foarte ușor de folosit și este evident că Norton a angajat designeri de interfață foarte buni pentru a face aceste lucruri.

Setările Norton Security Premium sunt oferite în general într-un limbaj destul de comun, astfel că ele sunt accesibile pentru orice utilizator, atât începător cât și experimentat. Însă dacă găsești vreo setare care nu știi ce face, uită-te după un mic semn de întrebare în dreapta ei. Dacă apeși pe această iconiță, se va deschide un browser web și vei primi informații suplimentare despre setarea respectivă. Dacă tot ai nevoie de mai mult ajutor, ai la dispoziție și un Help Center (Centru de ajutor) pe care îl poți accesa oricând.

Norton Security Premium te anunță și când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău. Totuși, notificările par să fie legate în general de motorul antivirus - noi nu am primit nicio alertă de la firewall, de exemplu.

Dacă îți plac statisticile și rapoartele, vei fi mulțumit să afli că Norton Security Premium îți oferă jurnale care sunt în același timp și detaliate și ușor de înțeles. În plus, primești și un raport frumos pe 30 de zile, despre ce a făcut Norton pentru tine.

Norton Security Premium este un produs de securitate care arată bine și este și foarte ușor de folosit și înțeles. Noi am apreciat în mod special modul în care este structurată interfața de utilizare și faptul că este ușor de utilizat și pe ecrane tactile.

Citește pagina doi a acestui review pentru a afla mai multe despre eficiența antivirusului și a firewall-ului oferite de Norton, precum și verdictul nostru final pentru acest produs.