Analiză comparativă - Care este cel mai bun scaner online de antivirus?

McAfee Security Scan Plus

McAfee Security Scan Plus are un nume complicat și foarte lung. Însă este o aplicație Windows simplă care îți scanează calculatorul după amenințări malware și după alte probleme de securitate . McAfee Security Scan Plus își actualizează fișierele automat atunci când îl lansezi și îți scanează calculatorul în mai puțin de un minut. Din păcate însă, nu poți să personalizezi absolut nimic legat de scanare. Pe calculatorul nostru de test, a reușit să identifice 1 singur fișier infectat din cele 17 pe care le aveam pe el.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Deși nu știm de ce ai vrea să setezi McAfee Security Scan Plus să îți scaneze calculatorul la intervale regulate de timp, ar trebui să știi că îți oferă posibilitatea de a programa scanări regulate, după cum dorești.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Am vrut să vedem dacă McAfee Security Scan Plus poate să curețe fișierul infectat pe care l-a găsit, dar din păcate nu îți oferă nici această opțiune. Dacă apeși pe butonul Protect , ești dus pe saitul web McAfee și ți se cere să cumperi suita lor completă de securitate McAfee Total Protection , pentru 3 calculatoare. Este puțin cam mult pentru un singur dispozitiv virusat, nu crezi?

Norton Security Scan

Norton Security Scan este o aplicație de desktop pe care trebuie să o descarci și să o instalezi pe calculator. Când o pornești, ea descarcă și instalează automat ultimele definiții de viruși disponibile. Norton Security Scan verifică dacă ai malware pe calculator și îți spune și dacă ai software care nu prezintă încredere sau dacă există cookie-uri suspicioase pe calculator.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Când ții mouse-ul deasupra unei amenințări detectate de scaner, vei vedea câteva informații rapide despre ea. După ce l-am instalat, Norton Security Scanner a rulat o scanare automată de sistem a calculatorului nostru de test și a reușit să găsească 12 fișiere infectate în mai puțin de 2 minute. Din păcate însă, nu poți să personalizezi nimic legat de scanare și nu poți nici să repari problemele detectate.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Dacă apeși butonul Fix now (Reapră acum) , Norton Security Scan te duce online și îți recomandă să descarci unul dintre produsele de securitate Norton.

Panda Cloud Cleaner

Panda Cloud Cleaner s-a dovedit a fi un scaner antivirus bun. Vine sub forma unei aplicații independente care trebuie să fie descărcată și instalată pe calculatorul tău cu Windows. Apoi, înainte de a începe o scanare, el își va actualiza automat semnăturile de viruși. Poți să rulezi o scanare rapidă, o scanare completă de sistem sau o scanare personalizată.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Când scanarea este completă, Panda Cloud Cleaner îți oferă rapoarte pentru malware-ul și aplicațiile potențial nedorite pe care l-a găsit, fișierele necunoscute și politicile suspicioase și elementele care pot fi curățate pe sistemul tău.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Dacă dai clic pe oricare dintre secțiunile de mai sus, poți să vezi detalii despre tipul fiecărei amenințări detectate, indiferent că este vorba despre fișiere malware, aplicații nedorite sau alte probleme de sistem.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Scanarea rapidă a durat 8 minute și a detectat 13 fișiere infectate, în timp ce scanarea completă de sistem a ținut 32 de minute și a depistat toate cele 17 amenințări malware de pe calculatorul nostru de test. Acestea sunt niște rate de detecție foarte bune, ce plasează Panda Cloud Cleaner în topul listei noastre cu cele mai bune produse de acest gen.

Trend Micro HouseCall

Trend Micro HouseCall este un produs de sine stătător pe care trebuie să îl descarci și să îl rulezi pe calculator. Când îl pornești, el descarcă automat ultimele actualizări disponibile. Interfața sa este simplă și ușor de folosit. Am apreciat faptul că, folosind butonul său de setări, poți să îl configurezi să ruleze o scanare rapidă, o scanare completă sau o scanare personalizată.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Scanarea rapidă s-a terminat în aproximativ 7 minute și a detectat 3 fișiere infectate. Scanare completă de sistem a durat în total 462 de minute (da, am scris corect!) și a detectat 11 fișiere infectate. Timpul de așteptare a fost uriaș și ne-a testat răbdarea extraordinar de mult.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Pentru fiecare malware identificat, îți este arătat numele său, locația exactă a fișierului, tipul și nivelul său de risc. Ca aspect pozitiv, acesta este unul dintre puținele produse de acest gen care te poate ajuta să cureți amenințările malware pe care le detectează. Suntem siguri că mulți utilizatori vor aprecia acest lucru.

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Trend Micro HouseCall este un produs inovativ. Are niște opțiuni pe care nu le găsești la alte scanere antivirus online. Din păcate însă, acest produs este foarte puternic penalizat de viteza sa de scanare foarte lentă.

Privire de ansamblu asupra rezultatelor

După ce am încheiat toate testele, am avut ca rezultat acest tabel comparativ:

Cele mai bune scanere antivirus online sunt…

scaner, online, gratuit, antivirus, verificare, malware

Dacă te afli în căutarea unui scaner antivirus online bun, atunci Panda Cloud Cleaner este probabil cel mai bun pe care îl poți găsi. Apoi, ESET Online Scanner este pe un apropiat loc doi, iar F-Secure Online Scanner ocupă locul trei. Toate trei sunt niște produse de securitate solide, care au reușit să identifice toate sau aproape toate fișierele infectate cu malware de pe calculatorul nostru de test. De asemenea, toate trei îți oferă metode de a îți dezinfecta sistemul fără a fi nevoie de instalarea altor instrumente de securitate. Dacă ai probleme cu virușii, acest lucru este un mare plus.

Cele mai slabe scanere de securitate și antivirus online sunt…

… toate celelalte. Este doar o glumă! 🙂 Dar ca să fim sinceri, majoritatea celorlalte scanere online din lista noastră sunt fie foarte slabe în ceea ce privește detecția amenințărilor malware de pe calculatorul tău cu Windows, ori sunt utile doar pentru a îți spune că ai un calculator infectat, fără a te ajuta mai departe. Ele sunt mai mult sau mai puțin doar niște instrumente de marketing care încearcă să te convingă să cumperi produse de securitate comerciale.

Descoperă: Securitate Blog Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează