Cele mai bune 11 discuri de recuperare antivirus gratuite pentru Windows

Toți virușii de calculatoare sunt periculoși, însă unii dintre ei sunt cu adevărat răi. Atunci când te întâlnești cu un astfel de virus și el reușește să îți infecteze sistemul și să preia controlul calculatorului tău, s-ar putea să ai senzația că nu mai există nicio cale de scăpare: nu poți să îți folosești calculatorul pentru absolut nimic, incluzând orice metodă de dezinfectare. Atunci când ți se întâmplă așa ceva, o metodă de a evada din strânsoarea virusului este să creezi un disc de recuperare antivirus și să îl folosești pentru a îți porni calculatorul Windows infectat de pe el. Din fericire, majoritatea companiilor de antivirus dezvoltă și mențin imagini de disc pentru discuri de recuperare antivirus, pe care le poți scrie pe un CD/DVD sau pe un stick de memorie bootabil. Majoritatea discurilor de recuperare antivirus sunt distribuite sub formă de imagini ISO, deși unele companii producătoare de antivirus preferă să ne ofere instrumente de creare a discurilor de recuperare care să fie incluse în suitele lor de securitate. Pentru a face tot procesul de creare al unui disc antivirus mai ușor pentru tine, iată care sunt cele mai bune 11 discuri antivirus:

1. Bitdefender Rescue CD

Deși Bitdefender ne oferă unul dintre cele mai bune motoare antivirus din lume, software-ul lor pentru discul de recuperare antivirus este oferit printr-o pagină web foarte sumară. Bitdefender nu afișează nicio legătură evidentă către Bitdefender Rescue CD pe paginile sale web și, dacă nu știi exact ce cauți, s-ar putea să întâmpini greutăți în a găsi pagina de descărcare.

Bitdefender Rescue CD îți oferă o interfață de utilizare ușor de folosit și, după ce se încarcă, primul lucru pe care îl face este să își actualizeze automat definițiile de viruși. Bitdefender Rescue CD îți oferă toate opțiunile de personalizare a scanărilor antivirus pe care ți le-ai putea dori: îți dă posibilitatea de a seta diverse excluziuni, de a scana în interiorul fișierelor sau chiar și de a seta o dimensiune maximă a fișierelor care vor fi scanate.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Descărcare: Bitdefender Rescue CD

2. ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live este un disc de recuperare antivirus cu o interfață de utilizare grafică ușor de folosit și cu multe metode de personalizare a scanărilor antivirus pe care le rulezi. Poți să execuți scanări antivirus inteligente și scanări antivirus personalizate, poți să setezi excluziuni, poți să selectezi anumite foldere și fișiere care să fie scanate și poți să cauți inclusiv după programe potențial nedorite care s-ar putea afla pe calculatorul tău infectat. De asemenea, ESET SysRescue Live își poate actualiza definițiile antivirus astfel încât să îți poți curăța calculatorul chiar dacă el este infectat cu un virus foarte nou.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: ESET SysRescue Live

3. Kaspersky Rescue Disk

Deși Kaspersky Rescue Disk este un software foarte vechi, dezvoltat în 2010, el include o opțiune de actualizare a definițiilor de viruși astfel încât scanările antivirus pe care le realizezi cu el să nu fie depășite. Kaspersky Rescue Disk îți oferă o interfață de utilizare grafică frumoasă, ușor de utilizat și care include și o mulțime de opțiuni de personalizare: poți să scanezi sectoarele de boot și/sau obiectele ascunse care pornesc odată cu Windows, doar anumite foldere sau fișiere, fișierele cu o anumită extensie și poți să setezi și excluziuni dacă vrei.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: Kaspersky Rescue Disk

4. Trend Micro Rescue Disk

La fel ca varianta sa desktop pentru Windows, Trend Micro Rescue Disk este unul dintre cele mai simple discuri antivirus de recuperare pe care le-am văzut vreodată. Pentru a crea un Trend Micro Rescue Disk pe un stick de memorie USB sau pe un CD/DVD, trebuie să descarci și să rulezi un fișier executabil care, la rândul său, va descărca toate fișierele necesare, inclusiv ultimele definiții de viruși. Apoi, va avea grijă de desfășurarea întregului proces de creare a discului. După ce ai pornit calculatorul de pe discul de recuperare antivirus, vei vedea că nu ai la dispoziție nicio interfață grafică de utilizare în adevăratul sens al cuvântului, ci doar un ecran minimalist în mod text, cu câteva opțiuni foarte simple precum rularea unei scanări rapide sau rularea unei scanări antivirus complete pentru calculatorul tău.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: Trend Micro Rescue Disk

5. Norton Bootable Recovery Tool

Norton Bootable Recovery Tool este o aplicație executabilă cu care poți să îți creezi un disc de recuperare antivirus pe un DVD sau pe un stick de memorie USB. De asemenea, poți să folosești acest instrument pentru a salva o imagine ISO a discului de recuperare pe calculatorul tău cu Windows. Atunci când vei porni calculatorul de pe discul de recuperare pe care l-ai creat cu Norton Bootable Recovery Tool , vei avea la dispoziție o interfață de utilizare grafică simplă și minimalistă, care te va ajuta să îți scanezi calculatorul după viruși. Dacă ești curios, îți vom spune că Norton Bootable Recovery Tool nu prea îți oferă opțiuni de personalizare. Tot ce poți să faci este să pornești scanarea și să îți cureți calculatorul.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: Norton Bootable Recovery Tool

6. AVG Rescue CD

AVG Rescue CD îți dă opțiunea de a îți actualiza definițiile de viruși direct de pe disc și îți oferă și opțiuni de personalizare a scanărilor antivirus, precum și de executare de scanări antivirus euristice. Un aspect mai puțin pozitiv la AVG Rescue CD este faptul că folosește o interfață de utilizare cu un stil foarte vechi, bazat numai pe text, iar navigarea este destul de dificilă.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: AVG Rescue CD

7. Avira Rescue System

Avira Rescue System este un disc de recuperare care ne oferă o interfață de utilizare grafică ce arată foartă bine și este ușor de folosit de către oricine. Merită menționat faptul că, atunci când rulezi scanări antivirus, Avira Rescue System întotdeauna începe prin a verifica dacă există actualizări disponibile pentru definițiile de viruși și abia apoi începe să îți scaneze calculatorul după software malițios.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: Avira Rescue System

8. F-Secure Rescue CD

F-Secure Rescue CD este unul dintre cele mai simple și mai ușor de folosit discuri de recuperare antivirus din această listă. Nu ai niciun fel de interfață de utilizare adevărată, cu excepția unui dialog text minimalist în care ești întrebat dacă vrei să pornești o scanare antivirus sau nu. Dacă alegi să execuți această scanare antivirus, F-Secure Rescue CD pornește automat descărcarea actualizărilor disponibile și apoi te întreabă ce discuri vrei să scanezi. Nu ai la dispoziție niciun fel de opțiuni de personalizare.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: F-Secure Rescue CD

9. Avast Rescue Disk

Avast este singura companie de antivirus din această listă care nu oferă un fișier ISO de sine stătător sau un fișier executabil cu care să creezi un Avast Rescue Disk. Singura metodă de a crea un Avast Rescue Disk este din interiorul produselor Avast! de securitate. Partea bună este că poți să creezi acest disc de recuperare antivirus chiar și din varianta grauită Avast! Antivirus , așa că nu trebuie să cumperi vreunul din produsele lor comerciale. Avast Rescue Disk îți oferă o interfață grafică simplă și ușor de utilizat. Poți să scanezi toate hard-disk-urile după fișiere malițioase ori poți alege să scanezi doar anumite discuri sau foldere. În afară de aceste opțiuni, nu ai la dispoziție prea multe alte metode de personalizare a scanărilor antivirus.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: Avast

10. Panda SafeDisk

Panda SafeDisk este un disc de recuperare antivirus foarte ușor de folosit. Atunci când pornești calculatorul de pe el, încarcă un expert care caută automat după definiții de viruși disponibile și, când apeși pe Start , începe să îți scaneze întregul calculator după fișiere malițioase. Panda SafeDisk aproape că nu are niciun fel de opțiuni de personalizare. Singurul lucru pe care îl poți seta este dacă îți va scana calculatorul după viruși sau, după ce îi găsește, îi va și curăța.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: Panda SafeDisk

11. Comodo Rescue Disk

Comodo Rescue Disk are o interfață de utilizare grafică ușor de folosit și, atunci când îl pornești, lansează imediat antivirusul. După ce ai acceptat termenii de utilizare, Comodo Rescue Disk verifică automat dacă există definiții de viruși disponibile. Acest disc de recuperare antivirus include și multe opțiuni de personalizare. Poți să setezi excluziuni, poți să scanezi în interiorul arhivelor, poți să setezi diferite niveluri pentru scanările euristice ș.a.m.d.

discuri, recuperare, antivirus, curatare, calculator, Windows

Download: Comodo Rescue Disk

Conclusion

Dacă dai peste niște viruși foarte periculoși care ți-au infectat deja calculatorul cu Windows și nu pare să mai existe nicio șansă de a îl curăța ușor, un disc de recuperare antivirus poate fi o soluție bună de a rezolva problema. Indiferent de preferințele tale pentru un anume dezvoltator de antivirus sau pentru altul, ai la dispoziție destule variante de unde să alegi. Încă ceva: dacă dai peste un virus foarte rău, noi îți recomandăm să îți creezi două discuri de recuperare antivirus, de la doi producători diferiți și să le folosești pe ambele pentru a-ți curăța calculatorul. Lista noastră are destulă diversitate credem.

Descoperă: Securitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează