3 discuri antivirus de recuperare gratuite pentru PC-uri (2022)

3 discuri antivirus de recuperare gratuite pentru PC-uri (2022)

Toți virușii de calculatoare sunt periculoși, însă unii dintre ei sunt cu adevărat răi. Atunci când un astfel de virus îți infectează sistemul și preia controlul asupra PC-ului tău, s-ar putea să ai senzația că nu mai există nicio cale de scăpare: nu-ți poți folosi calculatorul pentru absolut nimic, nici măcar pentru a elimina virușii de pe el. O modalitate de a ieși din această situație și de a scăpa de virus este să creezi un disc de recuperare antivirus pe un alt PC și să-l folosești pentru a porni și curăța calculatorul tău infectat. Câteva companii antivirus încă mai dezvoltă și actualizează imagini de disc pentru discuri de recuperare antivirus, pe care le poți scrie pe un CD/DVD sau pe un stick de memorie USB bootabil. Iată imaginile de disc pe care te poți baza încă în ziua de azi pentru a elimina virușii de pe calculatoarele tale cu Windows 10 și Windows 11:

Reclamă

1. ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live este un disc de recuperare antivirus cu o interfață de utilizare grafică ușor de folosit și cu multe metode de personalizare a scanărilor antivirus pe care le rulezi. Poți efectua scanări antivirus inteligente și personalizate, poți seta excluderi, alege foldere sau fișiere personalizate, care să fie scanate, și chiar decide dacă vrei să cauți programe potențial nedorite pe calculatorul infectat. De asemenea, ESET SysRescue Live își poate actualiza definițiile antivirus astfel încât să-ți poți curăța calculatorul chiar dacă este infectat cu un virus foarte nou.

Disc antivirus de recuperare gratuit: ESET SysRescue Live

Disc antivirus de recuperare gratuit: ESET SysRescue Live

Descărcare: ESET SysRescue Live

SFAT: Acest disc de recuperare folosește același motor antivirus din ESET Internet Security. Dacă vrei să știi cât de eficient este, citește recenzia noastră: Review ESET Internet Security: Puternic și ușor de utilizat.

Reclamă

2. Kaspersky Rescue Disk

Kaspersky Rescue Disk are o istorie lungă, datând din 2010. Înainte de a începe să-ți verifice calculatorul, acesta actualizează definițiile malware pentru a se asigura că scanările antivirus pe care le vei efectua sunt eficiente. Kaspersky Rescue Disk îți oferă o interfață de utilizare grafică frumoasă, ușor de utilizat și include multe opțiuni de personalizare: poți scana sectoarele de boot și/sau obiectele ascunse care pornesc odată cu Windows, anumite foldere sau fișiere, numai fișiere cu anumite extensii și poți seta excluderi. Este foarte util atunci când ai nevoie de un instrument de eliminare a virușilor care poate face față infecțiilor urâte precum rootkit-uri și unele forme de ransomware.

Scanare antivirus folosind gratuit Kaspersky Rescue Disk

Scanare antivirus folosind gratuit Kaspersky Rescue Disk

Descărcare: Kaspersky Rescue Disk

Reclamă

3. Avast Rescue Disk

Avast nu oferă un fișier ISO de sine stătător, pe care să-l poți descărca pentru crearea unui

Avast Rescue Disk. Singurul mod de a crea un Avast Rescue Disk este folosind un produs Avast Security. Partea bună este că poți crea acest disc de recuperare chiar și din versiunea gratuită a Avast Antivirus, deci nu trebuie să cumperi vreunul din produsele Avast.

Disc antivirus de recuperare gratuit: Avast Rescue Disk

Disc antivirus de recuperare gratuit: Avast Rescue Disk

Avast Rescue Disk îți oferă o interfață grafică simplă și ușor de utilizat. Poți fie să scanezi toate hard diskurile după fișiere malițioase, fie să alegi doar scanarea anumitor discuri sau foldere.

Scanarea unui calculator în căutare de malware folosind Avast Rescue Disk

Scanarea unui calculator în căutare de malware folosind Avast Rescue Disk

Descărcare: Avast

Discurile antivirus de recuperare sunt pe cale de dispariție

Acum un deceniu, multe companii ofereau discuri antivirus de recuperare. Însă majoritatea nu au continuat să actualizeze astfel de instrumente. Acesta este cazul unor discuri de recuperare, precum Bitdefender Rescue CD, care a fost retras în 2019. Și același lucru se poate spune și despre alte discuri antivirus de recuperare, pe care le mai poți găsi pe site-urile companiilor, dar care nu mai funcționează pe calculatoarele moderne cu Windows 10 sau Windows 11. Printre acestea, putem număra instrumente populare precum Trend Micro Rescue Disk, Norton Bootable Recovery Tool, AVG Rescue CD, Avira Rescue System, F-Secure Rescue CD sau Panda SafeCD. Din păcate, dezvoltatorii de produse de securitate și-au pierdut interesul de a oferi astfel de instrumente și, în acest articol, îți prezentăm puținele discuri care au rămas la zi. Să fie acesta un semn conform căruia calculatoarele Windows au devenit mai sigure și mai puțini oameni au nevoie de discuri de recuperare antivirus? Ce părere ai? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Securitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows