Xiaomi Mi Mix 2 review: Cel mai ieftin smartphone pe care merge Fortnite!

Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului Xiaomi Mi Mix 2

Chipset-ul și memoria internă sunt mai mult decât suficient pentru a face sistemul de operare și interfața de utilizare să ruleze cursiv. Toate aplicațiile se încarcă rapid, fiind ușor să faci multitasking.

Cititorul de amprente funcționează foarte bine aproape întotdeauna dar, ocazional, poate să nu îți înregistreze corect amprenta. Pentru mine, a fost ușor să ajung la senzorul de amprentă, pentru că am degete lungi, dar pentru soția mea, care are mâini mai mici, s-a dovedit a fi oarecum dificil să-l găsească și să-l atingă fără să-l privească.

Spatele Xiaomi Mi Mix 2,

Butoanele de volum și de pornire sunt ușor de găsit și identificat, deoarece butoanele de volum sunt făcute dintr-o singură piesă lungă, în timp ce butonul de alimentare este mult mai mic.

Butoanele fizice de pe Xiaomi Mi Mix 2

Am fost surprinși de autonomia oferită de Xiaomi Mi Mix 2: două zile la o încărcare. Cu toate acestea, dacă te joci Fortnite sau orice alt joc cu cerințe ridicate, așteaptă-te să fie necesar să îl încarci zilnic.

Din punct de vedere al apelurilor telefonice, cele pe care le-am avut cât timp am utilizat acest smartphone, au fost de o calitate excelentă. Am putut auzi oamenii pe care i-am sunat în mod clar, fără zgomot nedorit, iar ei ne-au putut auzi la fel de bine. De asemenea, nu am experimentat nicio întrerupere a apelurilor, chiar dacă acoperirea mobilă nu este grozavă în zona noastră.

Dacă îți place să te uiți la filme sau să asculți muzică, trebuie să știi că acest smartphone este o alegere excelentă pentru orice activitate multimedia. Ecranul IPS reproduce bine culorile, iar luminozitatea este suficient de mare pentru a face ecranul vizibil chiar și atunci când ești afară, în aer liber. Videoclipurile arată frumos pe ecranul fără margini, precum și difuzoarele, fac o treabă excelentă atunci când vizionezi filme.

O perspectivă asupra lui Xiaomi Mi Mix 2, cu ecranul pornit

Difuzoarele sunt puternice și nu distorsionează sunetele, chiar dacă dai volumul la maxim. Totuși, dacă îți dorești o experiență de ascultare de calitate mai înaltă, folosește o pereche bună de căști - din păcate, nu primești unele în pachetul smartphone-ului.

Xiaomi Mi Mix 2 este cel mai ieftin smartphone cu Android care rulează Fortnite, așa că am fost curioși cât de bine merge acest joc. Fortnite s-a autoconfigurat să folosească setări video de calitate înaltă. Apoi, când am jucat jocul, a rulat fără probleme, fără blocaje, fără întârzieri, fără erori. Aceasta este o veste excelentă pentru orice gamer pe mobil și este o veste foarte bună pentru părinții care vor să cumpere un smartphone cu Android care să poată rula Fortnite pentru copiii lor, dar nu își doresc deloc să cheltuiască o avere pentru asta.

Fortnite rulând pe Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2 este un smartphone excelent cu Android, ce poate îndeplini orice sarcină fără probleme. Videoclipurile arată frumos pe ecranul fără margini, difuzoarele sună grozav și poate să ruleze Fortnite la setări de înaltă calitate, fără întreruperi.

Experiența de utilizare a camerei pe Xiaomi Mi Mix 2

Camera principală de 12 megapixeli de pe Xiaomi Mi Mix 2 utilizează un senzor de imagine Sony IMX386. Dispune de o diafragmă f/2.0, stabilizare optică a imaginii, focalizare automată cu PDAF și un bliț cu două leduri. Am făcut fotografii în diferite condiții de lumină și cu subiecte diferite. Camera focalizează rapid și fotografiile sunt salvate rapid, mulțumită memoriei interne rapide. Calitatea fotografiilor pe care le-am făcut a fost bună când eram afară, în aer liber, cu culori vii și o expunere bună. Cu toate acestea, camera se confruntă cu ceva dificultăți atunci când trebuie să lucreze cu lumina artificială din interioare. Deși aparatul foto focalizează rapid, fotografiile nu sunt la fel de detaliate și poți observa zgomot atunci când lumina este slabă. O diafragmă f/1.8 ar fi fost mai bună decât cea f/2.0 oferită de Xiaomi Mi Mix 2.

Aplicația de cameră foto din MIUI 10

Camera frontală are 5 megapixeli și poate să facă selfie-uri decente, de care ar trebui să fii mulțumit dacă nu ești prea pretențios. Pentru a-ți face o idee mai bună despre calitatea camerei, răsfoiește galeria de mai jos, care include fotografiile făcute de noi cu Xiaomi Mi Mix 2. Am făcut diferite fotografii, în diferite condiții de iluminare, inclusiv selfie:

Xiaomi Mi Mix 2 poate să filmeze în 4K, la o rezoluție de până la 2160p (3840 x 2160) și 30 de cadre pe secundă, dar și în 1080p Full HD, la 1920 x 1080 pixeli și 30 fps. Din experiența noastră, cele mai cursive videoclipuri, cu cele mai bune rezultate de stabilizare a imaginii, au fost cele filmate în Full HD. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că stabilizarea imaginii nu este chiar extraordinară, alte smartphone-uri fiind mult mai bune în această privință. Iată un exemplu de videoclip în care poți vedea modul în care camera înregistrează obiecte în mișcare:

Iată și o panoramă pe care am înregistrat-o, în care poți vedea cum se descurcă smartphone-ul în clipurile cu mai puțină mișcare:

Xiaomi Mi Mix 2 oferă o experiență rezonabilă de utilizare a camerei, pentru fotografie și înregistrarea clipurilor video. Rezultatele sunt mai bune decât cele ale altor smartphone-uri cu Android la prețuri similare, dar nu sunt impresionante. Dacă nu ești exigent, nu ar trebui să fii dezamăgit de camerele de pe Xiaomi Mi Mix 2.

Android 8 Oreo, MIUI 10 și aplicațiile incluse

Xiaomi Mi Mix 2 a fost lansat cu Android 7 și interfața de utilizare MIUI 9 preinstalată. Însă, imediat ce l-am pornit, am verificat dacă sunt disponibile actualizări. Android 8 Oreo și MIUI 10 erau disponibile, așa că le-am instalat. Potrivit companiei Xiaomi, Mi Mix 2 ar trebui să primească și o altă actualizare pentru sistemul de operare, Android 9 Pie, ceea ce este foarte bine.

Informații hardware și software

Interfața MIUI nu reprezintă experiența originală a sistemului Android de la Google, dar, în anumite privințe, este chiar mai bună. MIUI 10 este rapid și arată frumos. Oferă o mulțime de opțiuni de personalizare. Singurul aspect care s-ar putea să nu le placă tuturor este lipsa unui sertar de aplicații.

Ecranul de blocare și de pornire de pe Xiaomi Mi Mix 2

De asemenea, trebuie să știi că pe lângă aplicațiile Google standard pentru Android, cum ar fi Magazin Play, Gmail, Hărți, YouTube sau Fotografii, compania chineză a preinstalat și altele pe Mi Mix 2:

 • Browser - un browser web de la Xiaomi, pe care îl poți utiliza pentru navigarea pe internet
 • Calendar - o aplicație de calendar care îți permite să îți gestionezi agenda zilnică
 • Camera - aplicația pentru fotografii implicită din MIUI 10
 • Clock - o aplicație simplă de ceas, care îți permite să setezi alarme, să folosești un cronometru și un temporizator
 • Compass - îți arată unde este nordul și celelalte puncte cardinale
 • Contacts - îți afișează persoanele de contact și, de asemenea, îți permite să le editezi
 • Facebook - aplicația oficială a celei mai populare rețele sociale de pe Pământ
 • Feedback - îți trimite opiniile și recomandările către Xiaomi
 • File Manager - răsfoiești și gestionezi folderele și fișierele stocate pe smartphone-ul tău Xiaomi Mi Mix 2
 • Gallery - afișează imaginile stocate pe smartphone
 • Mail - aplicația implicită de e-mail oferită de Xiaomi
 • Mi Calculator - face calculele matematice ușoare 🙂
 • Mi Drop - o aplicație cu care poți să trimiți fișiere de pe smartphone altor persoane, fără a fi nevoie să te conectezi la internet
 • Mi Pay - aplicația de portofel oferită de Xiaomi
 • Mi Video - o aplicație de tip galerie care redă videoclipurile de pe smartphone
 • MIUI Forum - te ține conectat cu comunitatea Xiaomi și îți oferă știri de la Xiaomi
 • Music - folosește-o pentru a asculta muzică
 • Note - o aplicație pentru notițe
 • Recorder - o aplicație care înregistrează sunete utilizând microfonul smartphone-ului.
 • Scanner - folosește camera de pe smartphone pentru a scana codurile QR
 • Screen Recorder - o aplicație cu care poți să înregistrezi ecranul smartphone-ului și care este excelentă pentru crearea de tutoriale 🙂
 • Security - păstrează smartphone-ul în siguranță, prin rularea de scanări antivirus, și te ajută să îl optimizezi prin curățarea fișierelor inutile, golirea memoriei sau accelerarea jocurilor; de asemenea, îți permite să blochezi aplicațiile astfel încât nimeni să nu le poată deschide, în afară de tine
 • Weather - îți spune prognoza meteo în regiunea în care te afli, precum și oriunde altundeva în lume

Xiaomi Mi Mix 2 rulează cu o versiune modernă de Android (8 Oreo) și folosește interfața de utilizare MIUI 10, care este rapidă și ușor de utilizat. De asemenea, este foarte personalizabilă, dar nu oferă un sertar de aplicații.

Performanța în benchmark-uri

În 2019, specificațiile hardware pe Xiaomi Mi Mix 2 sunt cele ale unui smartphone din clasa medie. Totuși, caracteristicile hardware spun doar jumătate din poveste. Pentru a afla mai multe, am rulat și o serie de benchmark-uri. Iată rezultatele acestora:

În primul rând, am rulat Basemark OS II, un instrument de teste all-in-one pentru măsurarea performanței dispozitivelor cu Android. Xiaomi Mi Mix 2 a obținut un scor total de 3346 de puncte, ceva mai bun decât cel oferit de Samsung Galaxy S8 și un rezultat similar cu cel al unui Samsung Galaxy S9 sau al unui Huawei P20.

Rezultatele obținute de Xiaomi Mi Mix 2 în Basemark OS II

Apoi am folosit Geekbench 4 pentru a vedea cât de bine Xiaomi Mi Mix 2 utilizează nucleele procesorului său. Testul pentru un singur nucleu este relevant deoarece unele aplicații nu știu cum să folosească mai mult de un nucleu și multe jocuri se bazează pe viteza per-nucleu pentru a funcționa bine. Xiaomi Mi Mix 2 a avut un scor de 1682 de puncte, ceea ce îl așează aproape de Samsung Galaxy S8 (cu chipset-ul Snapdragon 835), dar cu mult în urma lui Huawei P20.

Testul multi-nucleu a evidențiat un scor de 5115 de puncte. Acest set de teste evaluează viteza procesorului atunci când execută simultan mai multe sarcini, pe mai multe nuclee. De data aceasta, Xiaomi Mi Mix 2 a oferit o performanță mai slabă decât Samsung Galaxy S8 sau Huawei P20. Cu toate acestea, este aproape la fel de rapid ca ASUS ZenFone 5.

Rezultatele obținute de Xiaomi Mi Mix 2 în Geekbench 4

Xiaomi Mi Mix 2 oferă suport pentru conexiuni de date mobile 4G LTE, așa că am folosit și Speedtest pentru a vedea performanțele sale și aici. Problema este că operatorul nostru de telefonie mobilă nu oferă cea mai bună viteză de internet. În alte regiuni, vitezele pe care le-am fi putut obține ar fi putut fi mai mari. Cu toate acestea, rezultatele pe care le-am obținut au fost decente, după cum poți vedea în imaginea de mai jos.

Rezultatele obținute de Xiaomi Mi Mix 2 în Speedtest

Apoi, am rulat câteva benchmark-uri de gaming, pentru a vedea cât de bun este Xiaomi Mi Mix 2 atunci când te joci. Am folosit GFXBench GL Benchmark și iată cele mai interesante rezultate pe care le-am obținut:

 • În Aztec Ruins OpenGL (Normal Tier), acesta a redat 1625 cadre (25 fps), iar în Aztec Ruins Vulkan (Normal Tier), a redat 631 cadre (25 fps). Ambele rezultate sunt semnificativ mai bune decât ceea ce obții de la un Samsung Galaxy S8, care este mai scump.
 • În testul 1080p Car Chase Offscreen, Xiaomi Mi Mix 2 a redat 1511 de cadre (26 fps). Este un rezultat care pune Mi Mix 2 deasupra lui Huawei P20 (1368 cadre) sau Samsung Galaxy S8 (1472 cadre), dar sub Samsung Galaxy S9 (1641 cadre).
 • În 1080p Manhattan 3.1 Offscreen, Xiaomi Mi Mix 2 a reușit să redea 2486 cadre (40 fps). Acesta este, din nou, un rezultat mai bun decât cel al unui Huawei P20 (2448 de cadre) sau al unui Samsung Galaxy S8 (2342 de cadre), dar mai slab decât al unui Samsung Galaxy S9 (3741 cadre).
 • În 1080p T-Rex Offscreen, Xiaomi Mi Mix 2 a redat 5593 de cadre (100 fps). Acesta este singurul benchmark de gaming în care Mi Mix 2 a fost mai lent decât Huawei P20 sau Samsung Galaxy S8, ambele reușind să redea 5808 de cadre.
Rezultatele obținute de Xiaomi Mi Mix 2 în GFXBench GL Benchmark

Xiaomi Mi Mix 2 poate rula toate jocurile tale preferate, la detalii vizuale de calitate medie sau înaltă.

Pentru testul final, am folosit PCMark Work 2.0 battery life pentru a măsura autonomia bateriei atunci când rulezi activități zilnice obișnuite precum navigarea pe internet sau editarea de documente și fotografii. Timpul mediu pe care l-am obținut de la Xiaomi Mi Mix 2 în trei baterii de teste, a fost de 10 ore și 48 de minute. Este un rezultat extraordinar pentru orice smartphone.

Xiaomi Mi Mix 2 în PCMark Work 2.0 battery life

Xiaomi Mi Mix 2 oferă cifre de performanță care confirmă faptul că acesta este un smartphone excelent. Poate concura chiar și cu dispozitive de ultimă generație. Este, de asemenea, o alegere foarte bună dacă vrei să te joci jocuri cu cerințe ridicate de performanță, cum ar fi Fortnite.

Îți place smartphone-ul Xiaomi Mi Mix 2?

Acum știi că ne place foarte mult Xiaomi Mi Mix 2. Credem că acesta oferă un echilibru excelent între preț, performanță și caracteristici. Ești de acord cu noi? Dacă ai deja acest smartphone, spune-ți experiența ta cu el, astfel încât să o știe și alte persoane interesate să-l cumpere. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează