Recenzie Motorola Moto G6 Play: Un smartphone cu Android pentru bugete mici

Recenzie Motorola Moto G6 Play: Un smartphone cu Android pentru bugete mici
Rating

Am primit în teste un smartphone cu Android pentru bugete reduse, produs de Motorola. Numele său este Moto G6 Play. Compania îl vinde la un preț de aproximativ 800 de lei și ne promite un ecran mare, un design de calitate și o baterie mare, de 4000 mAh. Pentru ca toate acestea să intre în buget, smartphone-ul a făcut câteva compromisuri precum faptul că folosește un ecran cu o rezoluție 720p, o carcasă din plastic și un procesor slăbuț. Însă, dacă bugetul tău este redus, ar putea fi o opțiune bună pentru viitorul tău smartphone. După ce l-am folosit și testat o săptămână, iată ce părere avem despre Moto G6 Play:

Reclamă

Motorola Moto G6 Play: Pentru cine este o alegeră potrivită?

Motorola Moto G6 Play este o alegere excelentă pentru persoanele care:

 • Au un buget limitat de cheltuit pentru viitorul lor smartphone
 • Vor un smartphone cu Android cu un ecran mai mare decât media
 • Își doresc un smartphone care să arate bine și să nu arate ieftin (deși este) 🙂

Pro și contra

Iată punctele forte ale Motorola Moto G6 Play:

 • Este un dispozitiv cu un preț redus, de aproximativ 800 de lei
 • Calitatea construcției este bună, chiar dacă materialele folosite nu sunt scumpe
 • Vine cu Android 8 Oreo
 • Are un cititor de amprentă
 • Există o versiune Dual SIM
 • Bateria are o capacitate ridicată și te poate ține mai mult de o zi
 • Nu vine cu aplicații preinstalate fără rost

Aspectele negative sunt următoarele:

 • Camera este destul de slabă, deși poate să facă poze decente în condiții bune de lumină
 • Cipul grafic este slab și poate să ruleze jocuri doar cu detalii vizuale scăzute și un număr mic de cadre pe secundă
 • Cititorul de amprente are o rată de eroare destul de mare
 • Ecranul este mare dar rezoluția sa nu este, iar pixelii sunt destul de vizibili
 • Nu include un set de căști
Notă produs 3/5

Verdict

Motorola Moto G6 Play a reușit să ne impresioneze cu bateria sa, design-ul său bun și experiența de utilizare fără aplicații inutile. Dacă iei în considerare și prețul mic de vânzare, credem că este o afacere bună. Există alte smartphone-uri mai bune pe piață, dar acestea costă puțin mai mult. Noi recomandăm Motorola Moto G6 Play doar acelor utilizatori care un buget redus, care vor ultima versiune de Android 8 Oreo, un ecran mare și o baterie generoasă.

Despachetarea telefonului Motorola Moto G6 Play

Motorola Moto G6 Play vine într-o cutie de carton colorată în nuanțe de verde și gri. Pe partea superioară poți să vezi numele și logoul Motorola, precum și numele smartphone-ului: Moto G6 Play.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Lateralele și spatele cutiei îți arată mai multe detalii despre smartphone. De exemplu, poți să afli de la început că Motorola Moto G6 Play are o baterie de 4000 mAh, un ecran de 5,7 inci, o cameră de 13 megapixeli și un procesor cu opt nuclee la 1,4 GHz.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Deschide cutia și poți să îți vezi noul Motorola Moto G6 Play, împreună cu accesoriile și documentele sale. Primești un încărcător USB și un cablu detașabil micro USB, o agrafă pentru scos suportul de cartele SIM, o carcasă de protecție din silicon moale transparent, ghidul de utilizare și cardul de garanție. Din păcate, nu sunt incluse căști în pachet.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Experiența de despachetare a telefonului Motorola Moto G6 Play este plăcută. Pachetul include toate lucrurile esențiale dar, din păcate, nu primești și o pereche de căști odată cu el.

Design și calitatea construcției

În funcție de țara în care locuiești, poți să cumperi Motorola Moto G6 Play în diverse variații de culoare: Deep Indigo, Silver, Flash Gray și Gold. Cel pe care l-am testat noi a fost cel Deep Indigo, acesta fiind vândut și în România.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Motorola Moto G6 Play este un smartphone care arată bine. La fel ca orice alt smartphone, are o formă rectangulară dar cu colțuri și margini rotunjite.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Spatele smartphone-ului este realizat din plastic, dar nu este un plastic convențional. Are proprietăți reflexive care îl fac să semene cu sticla și pare să fie solid. Nu se îndoaie și nu scoate niciun sunet când îl apeși.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Partea din față a Motorola Moto G6 Play este locul unde se află ecranul mare, de 5,7 inci în diagonală. Ecranul are margini vizibile pe laterale, dar atunci când este oprit nu le observi deloc. Deasupra ecranului, găsești camera frontală, difuzorul și un bliț, lucru ce ar trebui să fie pe placul iubitorilor de selfie-uri.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

În partea de jos a ecranului, nu sunt butoane. Doar un logo Motorola care umple spațiul gol.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Găsești un jack audio de 3,5 mm și o gaură mică pentru microfon pe marginea de sus, un port micro USB și o altă gaură mică de microfon pe marginea de jos, precum și toate butoanele fizice, pe marginea dreaptă a smartphone-ului. Butonul de pornire are o textură rugoasă, în timp ce butoanele de volum sunt plane. Este ușor să identifici ce buton apeși chiar dacă nu le vezi. Din păcate, butoanele de volum sunt poziționate prea departe pe smartphone pentru a fi ușor de folosit de cineva care nu are degetele lungi.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Pe marginea din stânga a lui Motorola Moto G6 Play, singurul lucru pe care îl găsești este suportul pentru cartele SIM. Poți să îl scoți cu acul din cutia smartphone-ului, sau folosind orice agrafă de birou.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Spatele smartphone-ului este locul unde găsești camera și blițul, acestea aflându-se amândouă într-o zonă circulară centrală ce iese puțin în afara carcasei. Lângă ele, se află și un logo M (de la Motorola) tot circular, care este cititorul de amprentă. Este bine că poți să găsești ușor cititorul de amprente fără a te uita la el, fiind puțin adâncit în carcasă.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Motorola Moto G6 Play pare să fie bine construit și compania ne spune că este rezistent la picăturile de apă, deci ar trebui să fie protejat inclusiv în cazul unei ploi ușoare. Totuși, trebuie să știi că acest smartphone nu are nicio certificare IP împotriva prafului sau apei. De asemenea, deși compania nu specifică acest lucru pe sait, se pare că Moto G6 Play folosește sticlă rezistentă pe ecran, dar aceasta nu este Gorilla Glass.

Motorola Moto G6 Play este un smartphone care arată bine. Ne plac reflecțiile de pe spatel și poziționarea cititorului de amprentă. Însă, butoanele de volum ar fi putut fi puse într-un loc mai ușor de ajuns la el. Deși smartphone-ul nu are nicio certificare IP, Moto G6 Play promite să reziste la picăturile de apă ajunse accidental pe telefon, ceea ce este bine. Chiar dacă sticla de pe ecranul său nu este Gorilla Glass, ea ar trebui să reziste la praf și la zgârieturile superficiale.

Specificații hardware

Motorola Moto G6 Play ne oferă un ecran de 5,7 inci IPS LCD cu o rezoluție de 720 x 1440 de pixeli și o densitate a pixelilor de 282 ppi. Ecranul folosește sticlă rezistentă care, deși nu este Gorilla Glass, ar trebui să ofere ceva protecție împotriva zgârieturilor.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

În cazul în care cumperi acest smartphone din Statele Unite, el folosește un chipset Qualcomm MSM8920 Snapdragon 427, iar dacă îl cumperi din România sau din altă parte a lumii folosește un chipset Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430. Chipset-ul Snapdragon 427 are un procesor cu patru nuclee Cortex A53 la 1,4 GHz, iar Snapdragon 430 are un procesor cu opt nuclee Cortex A 53 la 1,4 GHz.

Reclamă

Din punct de vedere al cipului video, smartphone-ul folosește o unitate Qualcomm Adreno 308 pentru versiunea americană și Adreno 505 pentru restul lumii. Conform Wikipedia, Adreno 308 suportă OpenGL ES 3.0, OpenGL 3.1, OpenCL 1.1 și DirectX 11, în timp ce Adreno 505 suportă OpenGL ES 3.2, OpenGL 3.1, OpenCL 2.0, DirectX 11 și Vulkan 1.0. Noi am testat versiunea europeană, vândută și în România.

Motorola Moto G6 Play vine cu 32 de GO de spațiu de stocare intern și 3 GO de RAM, sau cu 16 GO de spațiu de stocare și 2 GO RAM. Modelul pe care l-am testat a fost echipat cu 3 GO de RAM și 32 de GO de memorie flash. Dacă vrei să mărești spațiul de stocare poți să adaugi și un card micro SD de maxim 128 GO, folosind slotul dedicat.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Autonomia lui Motorola Moto G6 Play este oferită de o baterie nedetașabilă Li-Ion de 4000 de mAh, despre care compania spune că ar trebui să reziste 36 de ore la o încărcare.

Pe spatele său, Motorola Moto G6 Play are o cameră principală cu 13 megapixeli și diafragmă f/2.0. Ea suportă și focus rapid cu phase detection și are și un bliț cu led. Pe partea din față, vine cu o cameră de 5 megapixeli în versiunea americană a smartphone-ului și cu 8 megapixeli pentru restul lumii.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Din punct de vedere al conectivității, Motorola Moto G6 Play este disponibil în forma cu un singur SIM sau ca Dual SIM. Ambele variante folosesc nano-SIM-uri. Versiunea Dual SIM folosește o implementare Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că deși ambele cartele SIM sunt active atunci când nu le folosești, după ce preiei un apel pe una dintre ele, cealaltă devine inactivă. Motorola Moto G6 Play are un port USB 2.0 cu conector micro USB, Bluetooth 4.2 și NFC (doar în versiunea europeană). Versiunea americană a smartphone-ului oferă suport wireless dual-band pentru rețelele 802.11 a/b/g/n 2.4 GHz și 5GHz. Versiunile vândute în alte părți ale lumii oferă suport pentru Wi-Fi 802.11 b/g/n dar numai pe rețelele de 2.4 GHz.

Smartphone-ul beneficiază și de informațiile strânse de la senzorii săi: cititor de amprentă (pe spatele telefonului), accelerometru, giroscop și senzor de proximitate.

Motorola Moto G6 Play este un smartphone mare dar relativ ușor: 154,4 mm lungime, 72,2 mm lățime, 9 mm grosime și o greutate de aproximativ 175 de grame.

Pentru mai multe detalii despre specificațiile și caracteristicile lui Motorola Moto G6 Play, vizitează pagina web oficială: Specificații Motorola Moto G6 Play.

Motorola Moto G6 Play este un smartphone care te costă doar 800 de lei și, pentru prețul său, ceea ce oferă pare să fie o afacere bună.

Citește pagina următoare pentru a afla mai multe despre experiența de utilizare a lui Motorola Moto G6 Play, camerele sale, software-ul preinstalat și rezultatele sale în benchmark-uri.

Descoperă: Smartphone Android Blog Hardware și sunete Recenzii