10 lucruri excelente la Chrome OS, Chromebook-uri și Chromebox-uri

10 lucruri excelente la Chrome OS, Chromebook-uri și Chromebox-uri

De câțiva ani, Google oferă o alternativă la PC-urile și Mac-urile tradiționale. Se numește Chrome OS și este un sistem de operare construit în jurul browser-ului web Google Chrome. Chrome OS este rapid, simplu și ușor de utilizat. Ca fie și mai interesant, acesta merge bine chiar și pe hardware ieftin. Noi nu am folosit dispozitive cu Chrome OS până recent. După ce am testat un dispozitiv cu Chrome OS trebuie să spunem că ne place. Iată motivele pentru care credem că merită să luăm în considerare dispozitivele cu Chrome OS pentru casele noastre:

Reclamă

1. Chrome OS este foarte simplu

Sistemul de operare Chrome OS este creat în special să ruleze browser-ul web al celor de la Google, Chrome. Totul în Chrome OS este construit în jurul lui Google Chrome și asta înseamnă că este simplu. Majoritatea aplicațiilor pe care le folosești în Chrome OS sunt aplicații web sau aplicații din Play Store. În comparație cu software-ul pe care îl folosim în Windows, aplicațiile din Chrome OS sunt mai simple, mai ușor de instalat și de folosit. Chiar și interfața de utilizare oferită de Chrome OS este mult înaintea celei din Windows din punct de vedere al simplității. Ai doar un desktop, o bară de activități și câteva butoane pentru a controla lucruri ca notificările sau conexiunile WiFi.

Interfața de utilizare din Chrome OS
Interfața de utilizare din Chrome OS

2. Chrome OS este rapid

Chrome OS este un sistem de operare relativ simplu, iar asta se traduce în consum redus de resurse hardware. Cu alte cuvinte, nu are nevoie de multă putere de procesare pentru a își face treaba și, drept urmare, este rapid chiar și pe hardware lent. Poți să îl folosești cu ușurință pe calculatoare cu procesoare slabe de tip Celeron și cu doar 4 GO de RAM.

Managerul de activități din Chrome OS
Managerul de activități din Chrome OS

3. Chrome OS este ușor de înțeles

Dacă deja folosești un smartphone cu Android, este foarte ușor să te obișnuiești cu Chrome OS. Sistemul de operare arată și funcționează similar cu Androidul, iar setările disponibile sunt la fel ca acelea de pe smartphone-ul tău cu Android. Este atât de ușor să schimbi limba de afișare sau să te conectezi la o rețea wireless, că s-ar putea să ai impresia că Windows-ul este vechi și depășit.

Setările din Chrome OS
Setările din Chrome OS

4. Chrome OS este longeviv

Deoarece poate să facă tot ce-i ceri folosind atât hardware nou și puternic cât și hardware vechi și lent, Chrome OS este un sistem longeviv. Poți să îți iei un Chromebook sau un Chromebox care să fie apărut pe piață de câțiva ani și tot să îți faci treaba cu el, fără a se bloca și fără întreruperi. Dacă îți cumperi un dispozitiv nou nouț cu Chrome OS, poți să te aștepți să meargă bine cel puțin 5 ani de acum încolo. Este o investiție bună din punctul nostru de vedere.

Specificațiile hardware ale unui ASUS Chromebox 3
Specificațiile hardware ale unui ASUS Chromebox 3

5. Toate datele tale sunt sincronizate în cloud

Tot ce faci în Chrome OS este sincronizat în serviciile de cloud oferite de Google. Nu doar aplicațiile tale ci și toate datele tale sunt tot timpul online. Toate documentele, foile de calcul, fotografiile, clipurile video și toată muzica ta sunt toate sincronizate permanent, așa că nu poți să le pierzi. Chiar dacă Chromebook-ul tău este furat sau se strică, datele tale se află în siguranță în cloud.

Reclamă

6. Ai acces la Play Store

Dispozitivele cu Chrome OS includ acces la Magazinul Play de la Google. Dacă ai folosit un smartphone cu Android, înseamnă că nu trebuie să înveți nimic nou pentru a îți găsi aplicațiile favorite. Interfața Magazinului Play este aceeași pe smartphone-ul tău ca și pe dispozitivul tău cu Chrome OS. Mai mult, numărul de aplicații disponibile pentru Chrome OS este vast și acoperă toate nevoile pe care ai putea să le ai. Există aplicații de productivitate, pentru distracție, pentru învățat și chiar și o mulțime de jocuri pe care poți să le joci. Ce ar putea să nu îți placă?

Magazinul Play din Chrome OS
Magazinul Play din Chrome OS

7. Actualizările se fac în fundal

Chrome OS duce experiența de instalare a actualizărilor de sistem la un alt nivel față de Windows. În Windows 10 suntem obișnuiți cu actualizări lungi și care parcă nu se mai termină, ce pot să dureze chiar și câteva ore ca să fie descărcate și aplicate. Asta înseamnă timp pierdut pe care nu îl mai recuperezi niciodată. Însă Chrome OS descarcă și instalează toate actualizările în fundal, spunându-ți doar că ele sunt gata să fie aplicate. Nu trebuie să aștepți ca dispozitivul tău cu Chrome OS să le instaleze și nici nu este nevoie să le amâni. Timpul tău este timpul tău, iar Chrome OS ți-l respectă!

8. Pornirea sistemului este incredibil de rapidă

Chrome OS este rapid nu doar atunci când îl folosești, ci și când pornește pe Chromebook-ul sau Chromebox-ul tău. Este un sistem de operare relativ simplu și foarte bine optimizat, așa că pornirea lui este rapidă în comparație cu alte sisteme de operare. Din experiența noastră, Chrome OS se încarcă în mai puțin de 15 secunde, chiar dacă nu are hardware puternic la dispoziție.

Butonul de oprire din Chrome OS
Butonul de oprire din Chrome OS

9. Configurarea contului tău de utilizator pentru Chrome OS este rapidă

Tot ce trebuie să faci pentru a îți configura contul de utilizator în Chrome OS este să te conectezi la el cu contul tău Google, să aștepți ca aplicațiile tale să fie descărcate și instalate, după care să te apuci de treabă. Toate datele tale sunt stocate în cloud și totul este configurat aproape instantaneu. În comparație cu cât timp îți ia să creezi un cont de utilizator și să instalezi tot software-ul de care ai nevoie pe un PC cu Windows, Chrome OS este mai rapid.

Setările pentru Persoane din Chrome OS
Setările pentru Persoane din Chrome OS

10. Dispozitivele cu Chrome OS sunt de obicei foarte accesibile ca preț

Google colaborează cu producătorii de hardware pentru a păstra prețurile mici pentru dispozitivele cu Chrome OS. Având în vedere că sistemul de operare este gratuit și că nu are nevoie de hardware performant pentru a merge bine, asta înseamnă că dispozitivele cu Chrome OS precum Chromebook-urile și Chromebox-urile sunt mult mai ieftine decât PC-urile sau laptopurile cu Windows. Utilizatorii sunt încântați de prețurile mici ale dispozitivelor cu Chrome OS și la fel suntem și noi. Până la urmă, întotdeauna sunt bineveniți mai mulți bani în buzunar, nu-i așa?

Un Chromebook accesibil, realizat de ASUS
Un Chromebook accesibil, realizat de ASUS

Ție îți place Chrome OS?

Nouă ne place Chrome OS și credem că oferă tot ce este necesar pentru utilizatorii obișnuiți. Acest sistem de operare este rapid, stabil și ușor de folosit. De asemenea, poți să îți faci toată treaba pe el. Singurele motive pentru care ai putea să vrei un PC cu Windows sunt jocurile sau faptul că trebuie să lucrezi cu anumite aplicații care nu sunt disponibile în Chrome OS. Pentru activitățile de zi cu zi precum navigarea pe internet, scrierea de documente, rețele sociale, editarea de fotografii sau vizionarea de filme, Chrome OS face o treabă excelentă. Ești de acord cu noi? Folosește secțiunea de comentarii de mai jos pentru a îți spune punctul de vedere.

Descoperă: Productivitate Blog Recomandate Sistem și Securitate