Recenzie ASUS Chromebox 3: Chrome OS este rapid, pe un mini PC cu multe opțiuni

Recenzie ASUS Chromebox 3: Chrome OS este rapid, pe un mini PC cu multe opțiuni
Rating

ASUS Chrome 3 este un PC cu dimensiuni mici, care vine cu Chrome OS preinstalat și oferă aproape orice și-ar putea dori un utilizator în casa lui. ASUS Chromebox 3 este disponibil în multe configurații hardware, pentru fiecare buget. Mai mult, oferă suport pentru rezoluții 4K, WiFi prin standardul wireless rapid 802.11ac, precum și USB 3.1 Gen 1 Type-C. Pentru a face lucrurile și mai bune, poți să instalezi aplicații din Magazinul Google Play. Sună interesant? Citește acest review pentru a afla mai multe despre ASUS Chromebox 3 și ce poate să facă:

Reclamă

ASUS Chromebox 3: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS Chromebox 3 este o alegere foarte bună pentru cei care:

 • Își doresc un mini PC care să nu ocupe spațiu mult pe birou
 • Vor un mini PC pe care să îl poată monta pe spatele unui monitor sau al unui televizor
 • Își folosesc mini PC-ul în principal pentru navigarea pe internet, servicii web și rularea de aplicații Android
 • Vor un mini PC cu un preț accesibil, disponibil în diverse configurații hardware

Pro și contra

Avem multe lucruri bune de spus despre ASUS Chromebox 3:

 • Este mic, ușor și cu un aspect elegant
 • Este bine construit, cu atenție la detalii
 • Îl poți cumpăra în configurații diverse de hardware, în funcție de cât de puternic vrei să fie
 • Prețul său este accesibil în comparație cu dispozitive similare care rulează Windows
 • Are multe porturi, inclusiv USB 3.1 Type-C
 • Oferă suport pentru WiFi folosind standardul 802.11ac, ceea ce înseamnă conexiuni wireless rapide
 • Folosește Chrome OS, un sistem de operare simplu și rapid
 • Poți să îl montezi pe spatele oricărui ecran compatibil VESA

Singurul lucru mai puțin grozav la ASUS Chromebox 3 este faptul că nu este destul de puternic să ruleze cele mai pretențioase jocuri video din Magazinul Play, la un număr ridicat de cadre pe secundă. Acest neajuns este valabil doar pentru configurațiile hardware mai ieftine în care acesta este disponibil.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Ne-a plăcut foarte mult ASUS Chromebox 3. Este un mini PC excelent, care merge bine. Ne place pentru că este mic și pentru că este compatibil VESA, astfel lăsându-ne biroul curat și neîngrămădit. De asemenea, ne place pentru că este rapid și fluent la navigarea pe internet, scrierea de documente în Google Docs, ascultarea de muzică sau vizionarea de filme. Dacă vrei un dispozitiv cu Chrome OS, atunci ASUS Chromebox 3 este una dintre cele mai bune alegeri pe care ai putea să le faci. Este frumos, rapid și poți să îi personalizezi hardware-ul pentru a se potrivi cu bugetul tău. Chiar dacă îți cumperi cel mai puțin puternic ASUS Chromebox 3, tot îți va plăcea și va fi rapid. ASUS Chromebox 3 este o achiziție bună pe care o recomandăm tuturor cititorilor noștri care vor să folosească Chrome OS.

Despachetarea ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 vine într-o cutie destul de mică, realizată din carton maro, obișnuit. Pe partea din față, vezi doar numele dispozitivului (Chromebox) și motoul companiei.

Partea superioară a pachetului ASUS Chromebox 3
Partea superioară a pachetului ASUS Chromebox 3

Însă, pe partea de dedesubt, găsești o etichetă lipită, ce îți spune modelul exact (Chromebox 3), numărul serial și specificațiile hardware ale dispozitivului tău.

Partea inferioară a pachetului ASUS Chromebox 3
Partea inferioară a pachetului ASUS Chromebox 3

În cutie, găsești ASUS Chromebox 3, alimentarea și cablul asociat detașabil, un sistem de montare VESA și toată documentația standard: ghidul de pornire și garanția.

Ce găsești în pachetul ASUS Chromebox 3
Ce găsești în pachetul ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 vine într-o cutie standard care nu impresionează. Pachetul foarte simplu ajută la a păstra prețul mic. Apreciem faptul că în cutie găsești și un sistem de montare VESA, care poate fi util dacă vrei să atașezi ASUS Chromebox 3 pe spatele unui monitor sau TV.

Caracteristici hardware

ASUS Chromebox 3 își ia puterea de la un procesor Intel care poate fi un Intel Core i7-8550U, un Intel Core i5-8250U, un Intel Core i3-7100U sau un Intel Celeron 3865U.

Modelul pe care l-am testat noi a venit cu Intel Core i3 7100U, un procesor cu două nuclee ce rulează la 2,40 GHz. Acest procesor a fost lansat în cel de-al treilea trimestru al lui 2016. Are două nuclee, patru fire de execuție, o memorie cache de 3 MO și un TDP de doar 15 wați.

Detaliile procesorului din ASUS Chromebox 3
Detaliile procesorului din ASUS Chromebox 3

Procesorul este ajutat de până la 16 GO de RAM DDR4, dar nu mai puțin de 4 GO. Modelul testat de noi folosea 4 GO de RAM, destul pentru navigarea pe internet și activitățile de birou.

Partea grafică este oferită de un cip integrat Intel HD ce face parte din procesor. Acesta este un Intel HD Graphics 620, capabil să afișeze imagini 4K la 60 de herți, la o rezoluție maximă de 4096 x 2304 pixeli. Rulează la o frecvență de 300 de MHz și poate urca până la un maximum de 1,00 GHz, oferind suport pentru DirectX 12 și OpenGL 4.5. De asemenea, suportă până la trei ecrane conectate simultan.

Din punct de vedere al stocării, ASUS Chromebox 3 vine cu un SSD M.2 cu o capacitate ce poate să varieze între 32 GO și 256 GO. Modelul testat de noi avea un SSD de 64 GO.

Detalii despre RAM, stocare și alt hardware din ASUS Chromebox 3
Detalii despre RAM, stocare și alt hardware din ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 este generos din punct de vedere al porturilor și opțiunilor de conectivitate pe care le oferă. Vine cu o placă de rețea cu fir capabilă de transferuri la 10/100/1000 Mbps și o placă wireless ce suportă standardele 802.11a/b/g/n/ac și Bluetooth 4.2.

Din punct de vedere al porturilor, ASUS Chromebox 3 are două porturi USB 3.1 Gen 1, un jack audio și un cititor de carduri 3-în-1 în partea sa frontală. În spate, ai portul de alimentare, un HDMI, trei USB 3.1 Gen 1, un USB 3.1 Gen 1 Type-C și un port RJ45 LAN. Pe una din lateralele sale, ASUS Chromebox 3 are și un Kensington Lock.

O parte din porturile aflate pe spatele și pe dreapta lui ASUS Chromebox 3
O parte din porturile aflate pe spatele și pe dreapta lui ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 este mic: 148,5 x 148,5 x 40 mm în lățime x adâncime x înălțime. De asemenea, este ușor, având doar 1 kilogram. Cât privește sistemul de operare, este evident că ASUS Chromebox 3 vine cu Chrome OS de la Google.

Dacă vrei mai multe detalii despre toate caracteristicile hardware oficiale, le poți găsi aici: ASUS Chromebox 3 - Specifications.

Caracteristicile hardware pentru ASUS Chromebox 3 diferă în funcție de modelul cumpărat. Totuși, având în vedere că rulează Chrome OS, chiar și cea mai slabă configurație ar trebui să ofere o experiență bună de utilizare. De asemenea, apreciem faptul că ASUS Chromebox 3 include multe porturi.

Experiența de utilizare a ASUS Chromebox 3

La fel ca majoritatea celorlalte mini PC-uri de la ASUS, ASUS Chromebox 3 arată elegant. Este un dispozitiv mic ce nu are nevoie de mult spațiu pe biroul tău. Pare să fie bine construit și solid. Este atât de mic și de ușor încât ai putea chiar să îl iei cu tine în călătorii. Încape ușor într-o valiză și cântărește doar 1 kilogram.

Partea superioară a lui ASUS Chromebox 3
Partea superioară a lui ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 oferă multe porturi și multe opțiuni pentru hardware-ul din interiorul său. Asta înseamnă că poți să-l cumperi în funcție de portofelul tău, dar primești același număr mare de porturi. În funcție de procesorul și de opțiunile de stocare cu care alegi să îți echipezi dispozitivul ASUS Chromebox 3, acesta poate să devină foarte puternic.

Reclamă

Deși poți să pui și un Intel Core i7 în el, noi am ajuns la concluzia că și modelul accesibil ca preț pe care l-am testat este destul de bun pentru aproape orice ai vrea să faci pe el. Modelul testat de noi folosește un procesor Intel Core i3, 4 GO de RAM și un SSD de 64 de GO, dar Chrome OS nu are nevoie de multă putere pentru a merge bine. Nu ai nevoie de mai mult pentru a face lucruri obișnuite pe care cu toții le facem, cum ar fi să navighezi pe internet, să lucrezi în google Docs sau să te uiți la filme pe Netflix sau pe HBO GO.

Partea din față a lui ASUS Chromebox 3
Partea din față a lui ASUS Chromebox 3

Dacă spațiul liber de pe biroul tău este un factor important, de care îți pasă, trebuie să știi că ASUS Chromebox 3 este mic. Dacă fiecare bucățică de spațiu disponibil contează, este bine de știut că poți și să îl montezi pe spatele unui monitor sau televizor, folosind kitul de montare VESA pe care îl găsești în pachet. Nouă ne place mult acest lucru.

ASUS Chromebox 3 pe biroul nostru
ASUS Chromebox 3 pe biroul nostru

ASUS Chromebox 3 este și elegant: design-ul său este simplu pentru că nu este nimic mai mult decât o cutie. Totuși, marginile sale sunt puțin rotunjite, iar toate porturile sunt poziționate astfel încât să fie ușor accesibile. De asemenea, orificiile de ventilație se află toate sub el și în spatele lui, astfel că partea din față și partea sa superioară arată curat.

Partea inferioară a lui ASUS Chromebox 3
Partea inferioară a lui ASUS Chromebox 3

Similar, majoritatea porturilor se găsesc pe partea din spatele lui ASUS Chromebox 3, lăsând partea frontală liberă și neaglomerată.

Porturile aflate în spatele lui ASUS Chromebox 3
Porturile aflate în spatele lui ASUS Chromebox 3

Singurele lucruri pe care le vezi pe partea din față a lui ASUS Chromebox 3 sunt butonul de pornire de pe colțul din stânga, jack-ul audio, două porturi USB 3.1 pentru acces rapid și cititorul de carduri.

Porturile aflate pe partea din față a lui ASUS Chromebox 3
Porturile aflate pe partea din față a lui ASUS Chromebox 3

Cât timp l-am folosit, am fost impresionați și de cât de silențios este ASUS Chromebox 3. Indiferent ce faci, nu devine zgomotos.

ASUS Chromebox 3 este mic și arătos. Rulează Chrome OS foarte bine. Experiența de utilizare este una foarte fluidă. În cele două săptămâni cât am folosit ASUS Chromebox 3, noi nu l-am văzut niciodată să se blocheze sau să meargă greu.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să afli mai multe despre aplicațiile incluse pe ASUS Chromebox 3 și performanțele sale în diverse benchmark-uri.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii