5 alternative bune la Windows Live Mail (gratuite și contra cost)

5 alternative bune la Windows Live Mail (gratuite și contra cost)

Microsoft a decis să renunțe la Windows Live Mail, utilizarea acesteia nemaifiind recomandată, deși încă poți folosi aplicația respectivă. Windows Live Mail nu a mai primit actualizări din 2012 și, mai rău, dacă ai un cont de email Outlook sau Hotmail, nu îl mai poți folosi fără multe modificări manuale, deoarece Microsoft a schimbat protocoalele de comunicație. Însă, există alternative pe internet, iar cu puțină căutare și testare, poți să găsești ceva care să se potrivească nevoilor tale. Pentru a te ajuta, am făcut o listă cu cele mai bune alternative la Windows Live Mail pe care le-am putut găsi noi. Iată-le:

Reclamă

1. Microsoft Office Outlook (contra cost)

Prima alternativă pentru Windows Live Mail nu este un program gratuit ci unul contra cost. Outlook este parte a suitei Microsoft Office și îl poți folosi dacă achiziționezi Microsoft Office 2016 sau dacă te abonezi la Office 365. Outlook poate să lucreze cu mai multe conturi de email simultan, configurarea lor fiind cât se poate de ușoară. Căsuța poștală este organizată foarte bine și toate informațiile esențiale sunt afișate pe interfața de utilizare principală. La fel ca și în cazul altor aplicații create de Microsoft, Outlook se bazează foarte mult pe utilizarea interfeței panglică. O poți utiliza pentru a realiza sarcini simple precum să citești mesajele email pe care le-ai primit sau să trimiți mesaje noi către alții, precum și pentru lucruri mai avansate precum administrarea mesajelor. În plus, Outlook include un calendar pentru administrarea ușoară a timpului, o carte de adrese unde poți să îți administrezi contactele, precum și o secțiune de notițe.

email, Windows
email, Windows

Outlook are tot ce ți-ai putea dori dacă ești în căutarea unui client de email pentru desktop complet. Însă, dacă unul dintre motivele pentru care ți-a plăcut Windows Live Mail a fost simplitatea sa, atunci poate ar trebui să te uiți și la celelalte alternative din acest articol.

Cumpără & Descarcă: Outlook 2016.

2. Mail și Calendar (gratuit)

Aplicația Mail și Calendar este dezvoltată de Microsoft și vine preinstalată în Windows 10. Dacă folosești acest sistem de operare, Mail și Calendar s-ar putea să fie cel mai bun înlocuitor pentru vechiul Windows Live Mail. Este o aplicație simplă cu o interfață de utilizare foarte ușor de folosit și de înțeles. Printre caracteristicile de top pe care le oferă, merită menționat faptul că poți să îți asociezi căsuțele poștale din toate conturile de email într-una singură, poți să adaugi și să ștergi foldere și ai la dispoziție un calendar care să te ajute să îți administrezi timpul.

email, Windows
email, Windows

Descarcă: Mail și Calendar.

3. eM Client (gratuit și contra cost)

eM Client este una dintre cele mai prietenoase aplicații de email pentru desktop pe care le-am testat. Aceasta nu înseamnă că nu îți oferă toate lucrurile esențiale pe care le vrei de la un astfel de program.

Reclamă

Unul dintre lucrurile pe care cu siguranță le apreciază utilizatorii vechiului Windows Live Mail este faptul că, imediat după ce îl instalezi, eM Client te întreabă dacă vrei să imporți datele din altă aplicație de același tip. Iar asta include și Windows Live Mail. Tot ce trebuie să faci este să îl selectezi și să apeși pe Next.

email, Windows
email, Windows

Interfața de utilizare este simplă în comparație cu cea din alți clienți de email pentru desktop și seamănă destul de mult cu cea din Windows Live Mail. Ea include o secțiune de email, un calendar, o secțiune de sarcini și o carte de adrese cu contacte. Fiecare este ușor de găsit astfel că acomodarea cu eM Client ar trebui să fie destul de rapidă.

email, Windows
email, Windows

Singurul lucru "nu chiar bun" la eM Client este faptul că versiunea sa gratuită te lasă să configurezi și să folosești numai două conturi de email simultan. Dacă ai nevoie să folosești mai multe conturi de email sau dacă intenționezi să folosești eM Client pentru compania ta, atunci trebuie să cumperi versiunea Pro. Dacă îl folosești acasă și ai doar unul sau două conturi de email, atunci poți folosi fără probleme versiunea Free (gratuită).

Descărcare: eM Client.

4. Mailbird (gratuit și contra cost)

Mailbird este un client de email pentru desktop simplu dar puternic. Își propune să îți ofere o experiență de utilizare care să nu fie complicată și, din acest punct de vedere, seamănă mult cu Windows Live Mail. Mailbird este ușor de instalat și de configurat. Administrarea conturilor tale de email este la fel de ușoară. Pe lângă opțiunile obișnuite de transmitere și primire de mesaje email, Mailbird include și o carte de adrese și îți dă și posibilitatea de a administra folderele de email și de a crea notițe.

email, Windows
email, Windows

Mailbird suportă integrarea cu o serie largă de servicii externe și aplicații precum Google Calendar, FormSwift, WhatsApp, Slack ori Facebook, în cazul în care ai nevoie de ele.

email, Windows
email, Windows

Poți să folosești versiunea completă de Mailbird pentru 30 de zile. Însă, după ce trece acest timp, poți să continui să folosești versiunea gratuită de Mailbird, numită Lite, sau să plătești upgrade-ul la versiunea Pro. Mailbird Lite nu îți dă voie să folosești mai mult de 3 conturi de email și aparent mai există unele opțiuni Pro care sunt dezactivate după expirarea perioadei de evaluare. Din păcate, nu am putut aștepta 30 de zile pentru a vedea care sunt aceste opțiuni și nici nu am reușit să găsim aceste informații pe saitul oficial.

Descărcare: Mailbird.

5. Thunderbird (gratuit și open-source)

Thunderbird este unul dintre cei mai cunoscuți clienți de email pentru desktop, după Microsoft Office Outlook și Windows Live Mail. Include multe caracteristici și opțiuni și te ajută să îți administrezi cu ușurință toate conturile de email. Include suport pentru extensii și liste de știri și are chiar și o funcție de chat. Interfața de utilizare este curată și simplă, dar scheletul din spatele aplicației este destul de complex. Dacă ești pregătit și doritor să intri în opțiunile avansate de configurare pe care le oferă, atunci Thunderbird ar putea fi o alternativă excelentă la Windows Live Mail. Un alt lucru pe care îl vei aprecia este faptul că are și un suport multi-lingvistic excelent, limba română fiind disponibilă.

email, Windows
email, Windows

Thunderbird primește suport foarte bun de la Mozilla, aceeași organizație care dezvoltă și Firefox. În plus, este gratuită.

Descărcare: Thunderbird.

Concluzie

Windows Live Mail a fost, pentru o lungă perioadă de timp, clientul de email pentru desktop preferat de mulți utilizatori de Windows. Din păcate, Microsoft a oprit suportul pentru Windows Essentials, suită de aplicații care includea și Windows Live Mail. Ca să fim sinceri, Windows Live Mail nu a mai primit actualizări de ani de zile, deci zilele sale erau numărate de mult. Sperăm că lista noastră de alternative te-a ajutat să găsești o opțiune mai bună decât Windows Live Mail, una care să fie mai potrivită zilelor noastre.

Descoperă: Productivitate Blog Programe Recomandate Windows