Ce aplicații consumă mai multe date pe dispozitivul tău cu Windows 10?

Ai nevoie să monitorizezi consumul de date transferate pe internet, pe dispozitivele și calculatoarele tale cu Windows 10? Vrei să știi ce aplicație a utilizat cele mai multe date în ultimele 30 de zile? Dacă da, atunci Windows 10 te poate ajuta, folosind rapoartele Data Usage (Utilizare Date), care-ți arată ce aplicații au consumat cele mai multe date. Iată cum identifici aplicațiile care transferă cele mai multe date prin conexiunea activă de rețea:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest ghid au fost realizate pe Windows 10 Creators Update, care va fi disponibil tuturor utilizatorilor de Windows 10, în mod gratuit, începând cu 11 Aprilie 2017. Dacă lucrurile arată puțin diferit pe calculatorul tău, atunci folosești o altă versiune de Windows 10. Instrucțiunile descrise de noi merg la fel în orice versiune de Windows 10.

Cum accesezi raportul Utilizare Date pentru ultimele 30 de zile, în Windows 10

Mai întâi, deschide aplicația Setări. O metodă pentru a face asta este să apeși pe butonul Start și apoi pe Setări. În această aplicație, apasă pe Rețea și internet.

În coloana din stânga, apasă pe Utilizare date. Aici poți vedea mai multe opțiuni despre modul în care Windows 10 folosește conexiunile de rețea disponibile. Dacă ai un laptop ori un dispozitiv hibrid cu Windows 10, atunci poți vedea date despre conexiunile wireless și mobile (dacă folosești astfel de conexiuni). Mai jos, poți vedea opțiunile de pe un Surface Pro, cu ambele tipuri de conexiuni disponibile.

Dacă folosești un calculator desktop cu o conexiune cu fir (Ethernet), atunci vei vedea date doar pentru acea conexiune.

În toate cele trei scenarii, este afișat consumul total de date pentru sistemul tău, pentru ultimele 30 de zile și toate conexiunile de rețea.

Pentru a vedea totul în detaliu, apasă pe secțiunea Prezentare generală sau pe legătura "Vedeți detaliile de utilizare" din partea dreaptă a ferestrei Setări.

Apoi, vezi un raport cu consumul de date pentru fiecare aplicație în parte, din ultimele 30 de zile, pentru conexiunea activă de rețea. Aplicația cu cel mai mare consum este prima în listă, urmată în ordine descrescătoare, de celelalte.

Dacă ai mai mult de un tip de conexiune, apasă pe lista de sus, unde poți alege conexiunea care te interesează.

Apoi poți vedea datele de consum pentru cealaltă conexiune de rețea.

După ce ai identificat ce aplicații consumă cele mai multe date, închide fereastra Setări.

Ce aplicații consumă cele mai multe date pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10?

Urmează instrucțiunile din acest ghid și vezi ce aplicații îți consumă cele mai multe date. La final, nu ezita să împărtășești cu noi ce ai aflat și ce ai făcut cu acele aplicații, folosind formularul de comentarii de mai jos.