Resetează setările și adaptoarele de rețea în Windows 10, cu doar 5 clicuri

Placa de retea

În vreme de război orice este permis, inclusiv o decizie radicală precum aceea pe care trebuie să o iei atunci când nu mai ai nicio soluție pentru depanarea conexiunii tale la internet, care parcă este posedată și nu vrea să meargă sub nicio formă. Atunci când ajungi în pragul disperării, o ultimă soluție este să îți resetezi adaptoarele ori plăcile de rețea. Deși va trebui să reconfigurezi totul după aceea, faptul că adaptoarele de rețea folosesc acum setările implicite îți poate fi de ajutor în repararea problemelor de conectivitate. Ultimele versiuni de Windows 10 îți oferă o metodă ușoară de a îți reseta plăcile de rețea, inclusiv pe cele wireless și, în acest ghid, îți arătăm cum:

NOTĂ: Opțiunile despre care discutăm în acest articol sunt disponibile în Windows 10 cu Anniversary Update sau mai nou. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește acest tutorial: Ce versiune, ediție și tip de Windows 10 am instalat?.

IMPORTANT: Pentru că resetarea adaptoarelor tale de rețea înseamnă revenirea la setările lor implicite, înainte să începi, treci prin toate setările tale de rețea importante și scrie-le undeva ca să știi să le refaci după resetare. Unul din efectele resetării de rețea este ștergerea tuturor parolelor de rețea Wi-Fi. Uite un ghid care te ajută să afli parola uitată de Wi-Fi, în Windows 10.

Cum resetezi toate plăcile de rețea în Windows 10

Deschide Rețea și internet în aplicația Setări.

Deschide Rețea și internet în aplicația Setări din Windows 10

Cea mai rapidă metodă este să faci clic-dreapta sau să apeși lung pe pictograma de rețea din zona de notificare și să alegi "Deschide Setări rețea și internet". Pictograma de rețea arată diferit dacă este o conexiune wireless (imaginea de sus) sau o conexiune pe cablu (cea de jos). Meniul care se deschide este același în ambele cazuri. Alege Deschide Setări rețea și internet.

Alege Deschide Setări rețea și internet

În partea stângă a ferestrei, asigură-te că ești în categoria Stare. În partea dreaptă a ferestrei, derulează până ajungi la sfârșitul listei de setări. Acolo, ar trebui să vezi o legătură numită Resetare rețea. Apasă pe ea.

Pornește resetarea de rețea în Windows 10

Aplicația Setări va afișa un ecran nou numit Resetare rețea unde ți se spune că, dacă vei continua acțiunea, "Aceasta va elimina și apoi va reinstala toate adaptoarele de rețea și va readuce alte componente de rețea la setările lor inițiale. Ar putea fi necesar să reinstalați alt software de rețea după aceea, cum ar fi software client VPN sau switchuri virtuale".

Dacă ești de acord cu toate aceste consecințe și vrei să continui cu resetarea adaptoarelor de rețea, apasă pe butonul Resetați acum.

Resetarea de rețea în Windows 10

Windows 10 îți va cere să confirmi că vrei să resetezi adaptoarele de rețea. Dacă tot mai vrei acest lucru, apasă pe Da.

Confirmă resetarea de rețea în Windows 10

Dacă ai continuat acțiunea și ai ales să îți resetezi adaptoarele de rețea, Windows 10 te va informa că dispozitivul tău se va opri în 5 minute. Închide notificarea și salvează orice ai deschis, înainte să expire acest timp.

Avertizarea de închidere a Windows 10 după resetarea de rețea

Dacă nu vrei să aștepți cele 5 minute, poți să îți repornești calculatorul cu Windows 10 și manual. Rezultatul final este același.

După ce dispozitivul tău cu Windows 10 a repornit, toate adaptoarele sale de rețea sunt resetate și trebuie reconfigurate. Trebuie inclusiv să alegi dacă vrei ca dispozitivul tău cu Windows 10 să poată fi descoperit de către alte dispozitive din rețea.

Întrebare de permitere ca PC-ul să poată fi descoperit după resetare rețea

Acum, va trebui să reconfigurezi tot ce este legat de adaptoarele de rețea, de la zero. Dacă folosești un proxy sau un VPN, va trebui să le setezi din nou și pe acestea.

Ai resetat adaptoarele tale de rețea?

Resetarea adaptoarelor (plăcilor) de rețea în Windows 10 nu este un lucru complicat și nu îți solicită decât câteva clicuri (între 5 și 10, în funcție de cum o abordezi). Însă chiar dacă este ușor să îți resetezi adaptoarele de rețea, s-ar putea să nu fie la fel de ușor să le reconfigurezi în așa fel încât totul să meargă ca la început. Înainte de a face acest lucru, asigură-te că nu mai există alte opțiuni de depanare pentru problemele de conectivitate pe care le ai. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne lași un comentariu în secțiunea de mai jos.

Descoperă: Smarthome Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Rețea și Internet Windows Wireless