Sponsorizat de

Șase beneficii pe care ți le oferă sistemul ASUS AiMesh

ASUS AiMesh este un sistem prin care orice persoană care deține două sau mai multe routere wireless ASUS, își poate crea propriul sistem de tip mesh WiFi. Dacă ai un router wireless ASUS, achiziționezi încă unul și-ți creezi un sistem de tip mesh, care-ți oferă o acoperire wireless mărită și viteză excelentă. Iată care sunt toate beneficiile pe care le primești atunci când îți creezi propriul sistem ASUS AiMesh:

NOTĂ: Dacă nu știi ce este un sistem mesh WiFi, citește acest articol: Ce este o rețea wireless mesh ori un sistem whole-home WiFi?

1. Acoperire crescută a rețelei wireless

ASUS AiMesh este un sistem de tip mesh WiFi, excelent pentru apartamentele de mari dimensiuni ori casele cu unul sau mai multe etaje. Este foarte potrivit și pentru firme mici și mijlociii care nu-și permit sisteme de rețea de tip Enterprise.

În analiza noastră am măsurat o putere constantă a semnalului wireless, pe o zonă de acoperire mult mai ridicată decât atunci când folosești doar un router wireless, fie el și unul puternic.

2. Viteză excelentă și relativ constantă

Atunci când creezi un sistem ASUS AiMesh, este bine să folosești cel mai puternic router ASUS pe care-l ai, drept routerul principal, care administrează tot sistemul. Dacă faci asta, vezi avea o viteză foarte bună a rețelei wireless, adesea mult mai bună decât cea oferită de sisteme mesh WiFi concurente. Află mai multe din această analiză: Cât de rapid este WiFi-ul atunci când creezi un ASUS AiMesh?.

O facilitate utilă este faptul că poți folosi și conexiuni prin cablu pentru nodurile care formează un ASUS AiMesh, dacă vrei maximul posibil de viteză, cât și o acoperire wireless pe un spațiu cât mai mare.

3. Primești cel mai avansat firmware, care-ți oferă control complet, inclusiv în limba română

Dacă ai deja un router wireless ASUS, firmware-ul pentru AiMesh este același pe care-l cunoști. Arată la fel și are doar câteva opțiuni în plus pentru configurarea sistemului AiMesh.

Ceea ce face diferit firmware-ul ASUS față de cel al altor producători de routere, este faptul că îți oferă control complet asupra oricărui parametru de funcționare al rețelei tale. În plus, primești actualizări frecvente de firmware și suport lingvistic excelent, inclusiv o interfață de administrare în limba română și documentație de ajutor care este ușor accesibilă.

4. Ai securitate de top și control parental eficient și ușor de configurat

Un aspect foarte important este faptul că ASUS oferă unelte de securitate eficiente, pe toate routerele care pot fi folosite într-un AiMesh. Prin intermediul modulului AiProtection, realizat împreună cu producătorul de soluții antivirus Trend Micro, AiMesh protejează toate dispozitivele din rețea de saiturile malițioase, de atacurile din rețea ori de pe internet. În plus, poți activa un sistem de prevenție care blochează dispozitivele infectate care se conectează la rețeaua ta, astfel încât acestea să nu provoace pagube în rețea.

În plus, părinții vor aprecia cel mai ușor de folosit sistem de control parental, care funcționează automat, fără a fi nevoie de mentenanță manuală din partea administratorului. Un părinte trebuie doar să aleagă dispozitivele folosite de copii și tipurile de conținut care vor fi blocate pe acestea.

În plus, se poate configura un program pentru orele la care copii pot naviga pe internet. Totul cu doar câteva clicuri, ușor de făcut chiar și de un părinte mai puțin tehnic.

5. Cea mai avansată aplicație mobilă pentru administrarea de la distanță

Sistemul ASUS AiMesh nu are nevoie de o aplicație mobilă separată pentru administrarea sa. Poți folosi în continuare aplicația ASUS Router pentru Android și iOS. Cu ajutorul ei poți configura de pe smartphone sau tabletă, toate facilitățile importante ale sistemului AiMesh, inclusiv controalele parentale, setările pentru oaspeți și rețeaua wireless ori actualizările de firmware. ASUS Router iese în evidență față de aplicațiile mobile clasice pentru sistemele mesh WiFi prin gradul de control avansat pe care-l oferă. De obicei, sistemele mesh WiFi vin cu aplicații mobile foarte simpliste, cu un număr redus de setări disponibile pentru configurare.

În plus, aplicația ASUS Router poate fi folosită de oriunde de pe internet, nefiind necesar să ai smartphone-ul conectat la rețeaua wireless emisă de ASUS AiMesh.

6. Poate fi mai ieftin să creezi un AiMesh (dacă ai deja un router wireless ASUS)

Unii dintre voi veți spune că este mai scump să cumperi trei routere wireless ASUS pentru a crea un sistem AiMesh, decât să cumperi un sistem de tip mesh WiFi precum ASUS Lyra și veți avea dreptate. Dar, cel mai important aspect este faptul că AiMesh a fost creat în principal pentru utilizatorii existenți de routere wireless ASUS. Dacă ai deja un router marca ASUS (ASUS RT-AC68U, ASUS RT-AC86U, ASUS RT-AC88U, ASUS RT-AC5300 sau ASUS Rapture GT-AC5300), îți cumperi încă un router din această listă și costul final pentru crearea uni AiMesh va fi mai mic decât dacă ți-ai cumpăra un sistem mesh WiFi separat. Nu este nevoie să ai două routere identice. Poți avea unul mai nou și mai puternic împreună cu un model puțin mai vechi și mai slab. Orice combinație între aceste modele, funcționează foarte bine.

Ți-ai creat propriul sistem ASUS AiMesh?

Ne place mult ideea ASUS de a le permite utilizatorilor să-și creeze propriile sisteme mesh WiFi, pentru a își îmbunătăți acoperirea și viteza rețelei wireless pe care o dețin. Crearea unui astfel de sistem nu este dificilă dar implică puțin timp și răbdare. Din fericire, rezultatele obținute sunt excelente. La final, spune-ne dacă ți-ai creat deja propriul ASUS AiMesh, ce routere ai folosit și dacă ești sau nu satisfăcut(ă) de rezultat. Comentează mai jos și hai să discutăm.