Review ASUS RT-AC86U: Performanțe și hardware de foarte bună calitate

Review ASUS RT-AC86U: Performanțe și hardware de foarte bună calitate
Rating

ASUS RT-AC86U AC2900 este unul dintre cele mai noi routere wireless lansate de compania ASUS. Este un router frumos, cu hardware modern, suport pentru cele mai noi tehnologii wireless și performanță foarte bună. Dacă vrei să afli ce are de oferit acest router și ce părere ne-am făcut despre el, citește această recenzie:

Reclamă

La ce este bun routerul ASUS RT-AC86U AC2900?

ASUS RT-AC86U este o alegere potrivită pentru:

 • Utilizatorii care vor o experiență de gaming online la o latență minimă
 • Persoanele care vor o rețea wireless rapidă, pe frecvența de 5 GHz și suport pentru cele mai noi standarde și caracteristici wireless
 • Utilizatorii care vor un firmware avansat, care oferă control complet asupra routerului
 • Persoanele care doresc o aplicație mobilă de management a routerului cu multe setări pentru administrarea sa
 • Utilizatorii care vor cea mai bună securitate pentru o casă inteligentă

Pro și contra

Vezi prețul:

Acest router are următoarele atuuri:

 • Performanță foarte bună pe frecvența wireless de 5 GHz
 • Facilități utile pentru pasionații de jocuri online, care minimizează latența conexiunilor
 • Unelte de securitate excelente, care îți vor menține rețeaua la un standard înalt de securitate
 • Hardware nou și performant, care poate administra mulți clienți și conexiuni simultane
 • O aplicație de smartphone avansată pentru managementul routerului
 • Suport lingvistic excelent, interfață disponibilă și în limba română, precum și documentație de ajutor foarte accesibilă

Există și câteva neajunsuri:

 • Nu poți monta routerul pe perete și poate fi utilizat doar într-o singură poziție
 • Nu poți folosi aplicația pentru smartphone de oriunde de pe internet
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS este o companie faimoasă, printre altele, și pentru routerele lor excentrice, cu super multe unelte incluse în firmware, un aspect neobișnuit, hardware puternic și prețuri pe măsură. Un exemplu recent este ASUS ROG Rapture GT-AC5300, unul dintre cele mai sofisticate routere create vreodată pe segmentul pentru consumatori. ASUS RT-AC86U AC2900 este un model mai moderat în toate privințele: aspectul său este ușor mai tradițional, hardware-ul său este mai puțin futurist, iar firmware-ul său este puțin mai zvelt în ceea ce privește numărul total de unelte incluse. De asemenea, prețul său este mai accesibil. Noi credem că va înlocui cât de curând popularul model ASUS RT-AC87U și va fi un upgrade excelent în toate zonele esențiale pentru un router wireless. Dacă vrei un router high-end, cu performanțe de top, securitate excelentă, unelte pentru pasionații de jocuri online, ASUS RT-AC86U este o alegere echilibrată pe care trebuie să o iei în considerare. Noi recomandăm acest router tuturor cititorilor noștri care își pot permite prețul de achiziție.

Despachetarea routerului wireless ASUS RT-AC86U AC2900

Routerul ASUS RT-AC86U vine într-o cutie neagră din carton, cu o poză mare a dispozitivului pe partea frontală. Pe spate, sunt tipărite informații despre caracteristicile unice acestui dispozitiv, precum procesorul său dual-core și uneltele de securitate demne de zona comercială, nu doar de cea casnică.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Când deschizi cutia, vei vedea routerul și un pliant mare despre serviciul WTFast pentru pasionații de jocuri online, disponibil cu acest router. Acest model este creat atât pentru utilizatorii entuziaști care vor o acoperire wireless foarte bună și securitate de top, dar și pentru pasionații de jocuri online care au nevoie de o latență minimă atunci când se joacă.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Când despachetezi totul, vei găsi următoarele elemente: routerul wireless, trei antene detașabile, alimentarea, cablul Ethernet, garanția, ghidul pentru configurarea rapidă, informații despre serviciul de suport tehnic și pliantul despre serviciul WTFast.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Experiența de despachetare oferită de routerul wireless ASUS RT-AC86U AC2900 este una plăcută. Pachetul în care vine include toate accesoriile de care ai nevoie pentru a-l folosi.

Caracteristici hardware și design

ASUS RT-AC86U este un router dual-band modern, cu o lățime de bandă maximă totală de 2900 Mbps, împărțită în 750 Mbps pentru frecvența de 2.4 GHz și 2167 Mbps pentru cea de 5 GHz. Fiind un router foarte nou, oferă suport pentru toate standardele majore de rețelistică, inclusiv 802.11ac Wave 2 și 802.11n. Are trei antene externe și una internă.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

ASUS RT-AC86U are un procesor dual-core Broadcom BCM4906 la frecvența de 1,8 GHz, 256 MO pentru stocarea firmware-ului și 512 MO de RAM. Este o configurație hardware puternică pentru un router wireless.

Ca dimensiuni, este un router mediu, având 22,09 cm în lățime, 16,02 cm în înălțime și 8,38 cm în grosime. De asemenea, cântărește 861 de grame.

Pe spatele routerului poți găsi butonul Power, mufa pentru alimentare, un port USB 2.0, un port USB 3.1, portul pentru conexiunea la internet, un buton pentru controlul ledurilor de pe router și patru porturi Ethernet de 1 Gbps.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Pe partea dreaptă a routerului, găsești butonul WPS și un alt buton pentru pornirea sau oprirea emiterii semnalului WiFi. Pe partea din față a routerului sunt multe leduri: unul care arată dacă routerul este pornit, unul pentru banda de 2.4 GHz, altul pentru cea de 5 GHz, altul care indică starea conexiunii la internet și câte unul pentru fiecare port Ethernet, care-ți arată dacă sunt dispozitive conectate la acele porturi.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Dacă vrei să afli toate caracteristicile oficiale ale acestui produs, mergi la această pagină: ASUS RT-AC86U AC2900 Specificații.

Reclamă

Configurarea și utilizarea routerului wireless ASUS RT-AC86U

ASUS RT-AC86U este instalat la fel ca orice alt router. Când îi încarci expertul pentru configurare rapidă în browserul web, ești mai întâi rugat(ă) să schimbi contul și parola implicite. După aceea, expertul îți detectează tipul conexiunii la internet și-ți cere detaliile necesare pentru conectare. Când ai terminat cu pasul acesta, poți schimba numele și parola rețelelor wireless emise de router pe cele două benzi.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

La finalul configurării inițiale, se afișează un sumar al setărilor tale și apoi poți încărca fereastra de administrare. Așa cum se vede mai jos, interfața de administrare pentru ASUS RT-AC86U arată și funcționează la fel ca pe alte routere ASUS. Este foarte bine organizată și îți va fi ușor să navighezi prin ea, chiar dacă nu ești un utilizator foarte cunoscător în ale rețelisticii. Dacă ai multe dispozitive în rețea, vei aprecia fila Status din harta de rețea, care îți arată consumul de resurse pentru procesor și RAM, precum și viteza la care funcționează fiecare port Ethernet.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Compania ASUS are bunul obicei de a oferi documentație de ajutor într-un mod ușor de accesat. Un mod este să muți cursorul mouse-ului peste o setare iar acesta se transformă într-un semn de întrebare. Dacă dai clic, se deschide un câmp cu informații despre setarea pe care ai dat clic. De asemenea, există și legături către documentație de tip FAQ (întrebări frecvente) în mai multe secțiuni cu setări.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Interfața de administrare este disponibilă în 19 limbi, printre care se numără și limba română.

ASUS RT-AC86U
ASUS RT-AC86U

Când am terminat de configurat totul pe routerul ASUS RT-AC86U, am conectat toate dispozitivele noastre la rețea: un calculator desktop, laptopuri, tablete, smartphone-uri, prize inteligente, becuri inteligente, o consolă și o imprimantă wireless. Nu am avut probleme în a conecta aceste dispozitive. De asemenea, rețeaua emisă de ASUS RT-AC86U pe parcursul recenziei noastre, a fost stabilă și rapidă în tot apartamentul. Singurul neajuns pe care l-am identificat este că nu poți monta routerul pe perete și poate fi amplasat într-o singură poziție.

Per total, suntem mulțumiți de funcționarea acestui router. Oferă viteză bună, fără probleme de stabilitate, în toate camerele din apartamentul nostru de test. În plus, este ușor de configurat și folosit.

Dacă vrei să afli mai multe despre performanța reală a acestui router, rezultatele măsurătorilor noastre și o comparație cu alte routere, citește următoarea pagină a acestui review.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet Wireless