Ce faci când funcția „drag and drop” nu mai merge în Windows?

Termenul de „drag and drop” este mai greu de tradus în limba română: unii îi spun mutare, căci în fond despre asta este vorba (acțiunea de a muta cu mouse-ul fișiere sau foldere dintr-un loc în altul) iar alții traduc termenul în „tragere și deplasare”. Indiferent de ce traducere preferi, în acest articol vom discuta despre ce ai de făcut atunci când această funcție nu merge în Windows Explorer din Windows 7 sau File Explorer din Windows 10 și Windows 8.1. Ne-am întâlnit și noi cu această problemă și, după ce am căutat și încercat multe soluții, am găsit-o pe cea care merge în cele mai multe scenarii. Iată ce ai de făcut pentru a restaura funcția „drag and drop” în Windows:

Descrierea problemei: Mutarea cu mouse-ul a fișierelor și folderelor nu funcționează, fără a fi afișate mesaje de eroare

În acest ghid discutăm despre un scenariu foarte specific: toate activitățile normale pe care le efectuezi cu mouse-ul, în Windows, merg bine, exceptând facilitatea de „drag and drop”, care îți permite să muți într-un mod vizual fișiere și foldere dintr-o parte în alta, folosind butonul de clic stânga. Windows nu returnează mesaje de eroare și orice altceva merge normal.

Windows, drag, drop, mutate, mouse, nu merge

Ne-am întâlnit cu această problemă în timp ce foloseam o mașină virtuală în Windows, folosind aplicația VMWare Workstation Player. S-ar putea să o întâlnești și tu, în alte scenarii de utilizare.

Soluția: Dă clic pe un fișier și ține apăsat butonul de clic al mouse-ului în timp ce apeși tasta Escape

Când funcția de mutare cu mouse-ul nu mai merge, dă clic pe un fișier în Windows Explorer sau File Explorer și ține butonul clic stânga apăsat. În timp ce butonul mouse-ului rămâne apăsat, apasă tasta Escape de pe tastură. Apoi, eliberează butonul de clic stânga de pe mouse.

Windows, drag, drop, mutate, mouse, nu merge

Funcția „drag and drop” ar trebui să funcționeze din nou.

Ce fac dacă soluția voastră nu m-a ajutat? Ce urmează?

O altă soluție a problemei este să dai un restart la Windows. Când nu ne-a ajutat soluția precedentă, o repornire a Windows-ului a avut, de obicei, darul de a ne salva. Asta s-a întâmplat atunci când aveam o actualizare de Windows care nu era finalizată deoarece trebuia să efectuăm și o repornire a sistemului, pentru a fi instalată. De aceea nu mergea mutarea fișierelor cu mouse-ul.

Dacă nici această a doua soluție nu te ajută, atunci, cel mai probabil ai ghinion și este vorba de o problemă de drivere, de fișiere de sistem corupte ș.a.m.d. În acest caz, trebuie să cauți pe internet soluții la problema ta, folosind mai multe detalii care descriu mai bine problema cu care te confrunți. Îți dorim multă baftă!