Ce versiune de Android am? 3 moduri de a afla!

Multe persoane au tablete și smartphone-uri cu Android, dar puțini știu ce versiune de Android folosesc. Dacă vrei să verifici ce versiune de Android este instalată pe dispozitivul tău, avem ghidul perfect pentru tine. În el îți oferim trei metode care funcționează pe orice smartphone și tabletă. Nu contează dacă este marca Samsung, Huawei, ASUS, LG, HTC sau altă marcă. Să începem:

IMPORTANT: Pașii prin care trebuie să treci diferă în funcție de versiunea de Android pe care o ai. Din momente ce nu știi ce versiune ai, trebuie să treci prin fiecare secțiune a acestui ghid, până găsești instrucțiunile care se potrivesc smartphone-ului sau tabletei tale. Apoi, nu uita să citești finalul acestui tutorial, pentru a face conexiunea între versiunea de Android și numele oficial pe care l-a primit.

1. Mergi la Setări -> Despre telefon sau Despre tabletă (în funcție de ce anume ai)

Pentru telefoanele și tabletele care folosesc versiuni de Android cu o interfață de utilizare modificată, această secțiune are șanse mari să îți ofere soluția perfectă. Mergi la Setări (Settings) și derulează lista în jos, până la final. Ultima secțiune ar trebui să se numească Despre telefon (About phone) sau Despre tabletă (About tablet), în funcție de tipul de dispozitiv pe care îl ai. Mai jos poți vedea cum arată această secțiune pe două smartphone-uri: Xiaomi Redmi 4A (în stânga) și Huawei P10 lite (în dreapta).

Telefoanele Xiaomi folosesc interfața de utilizare proprietară MIUI, în timp ce smartphone-urile Hauwei folosesc interfața de utilizare EMUI. După cum se vede cu ochiul liber, ele arată diferit față de interfața de utilizare standard pentru Android.

În ecranul care se deschide, caută o linie numită "Versiune Android" (Android version). Acolo poți vedea versiunea exactă instalată pe dispozitivul tău. În exemplele noastre, telefonul Xiaomi are Android versiunea 6.0.1, iar Huawei are Android versiunea 7.0.

Dacă această metodă a funcționat pentru tine, derulează la ultimele două secțiuni din acest ghid. Într-una dintre ele vei putea face legătura între numele și numerele fiecărei versiuni de Android.

2. Mergi la Setări -> Sistem -> Despre telefon sau Despre tabletă (în funcție de ce dispozitiv ai)

Mai întâi, deschide Setări (Settings) și derulează lista în jos, până la final. Dacă găsești o secțiune numită Sistem (System), caută o intrare numită Despre telefon (About phone) sau Despre tabletă (About tablet), în funcție de tipul de dispozitiv pe care îl ai. Aici poți vedea versiunea de Android, sub textul "Despre". De asemenea, poți apăsa pe acest buton.

În ecranul Stare telefon (Phone Status) sau Stare tabletă (Tablet Status), vezi linia Versiune Android (Android version), unde este scris un număr, precum 7.1.1, pe smartphone-ul nostru Motorola Nexus 6.

Această metodă merge pentru smartphone-urile care au versiuni mai puțin personalizate de Android și merge întotdeauna pe modelele din seria Nexus.

3. Mergi la Setări -> Sistem -> Despre telefon sau Despre tabletă (în funcție de ce dispozitiv ai)

Această metodă este aproape la fel cu precedenta, cu o diferență importantă: lucrurile arată foarte diferit. Pentru a te ajuta, am adăugat și această secțiune aparent identică, dar cu capturi de ecran foarte diferite.

Mai întâi, deschide aplicația Setări (Settings) și derulează lista în jos. Ultimele două secțiuni de setări sunt Sistem (System) și Asistență (Support). Apasă pe Sistem (System).

Se încarcă ecranul cu același nume. Aici, apasă pe Despre telefon (About phone) sau Despre tabletă (About tablet), în funcție de dispozitivul pe care îl ai.

Sunt afișate mai multe câmpuri cu informații. Caută câmpul Versiune Android (Android version). Aici vei vedea un număr precum 8.0.0, cum avem noi pe smartphone-ul Nexus 6P.

Fă legătura între versiunile de Android cu lansările majore

Metodele de mai devreme îți oferă numărul versiunii de Android, nu și numele de marketing ori numele de cod pentru versiunea respectivă. Toate versiunile majore de Android au un nume. De exemplu, Android 8.0 este numit Android 8.0 Oreo, în timp ce Android 7.0 este numit Android 7.0 Nougat. Pentru a ști numele de marketing al versiunii tale, verifică această listă:

 • Android 8.0 - Oreo
 • Android 7.0 - Nougat
 • Android 6.0 - Marshmallow
 • Android 5.0 - Lollipop
 • Android 4.4 - Kit Kat
 • Android 4.1 - Jelly Bean
 • Android 4.0 - Ice Cream Sandwich
 • Android 3.0 - Honeycomb
 • Android 2.3 - Gingerbread
 • Android 2.2 - Froyo
 • Android 2.0 - Eclair
 • Android 1.6 - Donut
 • Android 1.5 - Cupcake

Tu ce versiune de Android folosești?

Acum știi cum să afli versiunea de Android care instalată pe smartphone-ul sau tableta ta. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne într-un comentariu ce versiune ai. Suntem curioși!