Cum se schimbă limba de introducere pentru tastatură

În Windows 7, ca și în alte sisteme de operare, aveți posibilitatea să modificați atât limba de scriere pentru tastatură cât și limba folosită pentru interfața vizuală. În acest tutorial vă vom arăta cum se gestionează limba de scriere pentru tastatură. Vom include: cum să adăugați sau să eliminați o limbă, previzualizarea tastaturii într-o limbă, personalizarea barei de limbă și comutarea între limbi.

Cum să adăugați sau eliminați o limbă de intrare pentru tastatură

Toate setările referitoare la limba de introducere a tastaturii se fac din fereastra "Regiune și limbă". Există mai multe moduri de a o găsi. Unul ar fi să deschideți Panoul de control și să mergeți la "Ceas, limbă și regiune". Aici, fie dați clic pe "Regiune și limbă" și apoi pe fila "Tastaturi și limbi" , fie direct pe legătura "Modificare tastaturi sau alte metode de introducere".

O altă modalitate este să căutați expresia "modificare tastatură" în caseta de căutare a meniului Start și să faceți clic pe "Modificare tastaturi sau alte metode de introducere". În fereastra "Regiune și limbă", faceți clic pe butonul "Modificare tastaturi".

În fila "General" a ferestrei "Servicii de text și limbi de tastatură", veți vedea lista de limbi de intrare instalate. Pentru a adăuga una nouă, faceți clic pe butonul Adăugare.

Selectați limbile pe care doriți să le folosiți. Pentru a vedea modul în care va arăta tastatura pentru limba selectată, dați clic pe Examinare.

Veți vedea pe ecran o tastatură virtuală cu tastele specifice pentru limba de intrare selectată. Când ați terminat de vizualizat, faceți clic pe Închidere.

După ce ați selectat limbile pe care doriți să le adăugați, faceți clic pe OK și veți fi dus înapoi la fereastra "Servicii de text și limbi de tastatură" . Dacă doriți să schimbați ordinea limbilor de introducere instalate selectați-le cu mausul și apoi modificați-le ordinea printr-un simplu clic pe butoanele Mutare în sus și Mutare în jos.

Dacă doriți să eliminați o limbă de introducere a tastaturii, selectați-o și dați clic pe butonul Eliminare.

Particularizarea barei lingvistice

Când ați instalat mai mult de o limbă de introducere pentru tastatură, bara lingvistică se activează implicit. Pentru a o personaliza, faceți clic fila "Bara lingvistică", din fereastra "Servicii de text și limbi de tastatură". În prima secțiune a ferestrei, aveți posibilitatea să particularizați poziția barei.

Puteți alege fie ca aceasta să "plutească" pe desktop, să fie fixată pe bara de activități sau ascunsă. Mai jos este o imagine care vă arată cum se vede pe desktop sau în bara de activități.

Dacă alegeți să fie ascunsă, este evident că nu va fi vizibilă. În această fereastră aveți disponibile opțiuni privind transparența barei, numărul de pictograme prezente în bara de activități și afișarea etichetelor de text. Când ați terminat de făcut setările dorite, faceți clic pe OK.

Schimbarea între limbile de introducere ale tastaturii

Pentru a comuta între limbile de introducere ale tastaturii puteți să utilizați Bara lingvistică pentru a selecta cu mausul limba dorită.

Puteți folosi de asemenea comanda rapidă din tastatură, cea implicită fiind "Alt stânga + Shift".

Notă: Un lucru pe care ar trebui să îl aveți în vedere este faptul că, atunci când vă schimbați limba de introducere a tastaturii, schimbarea se face pentru aplicația care este deschisă. Dacă deschideți o altă aplicație, limba de introducere utilizată va fi cea implicită și va trebui să o schimbați iarăși. Dacă doriți să modificați comenzile rapide pentru schimbarea limbii, faceți clic pe fila "Setări complexe pentru taste" din fereastra "Servicii de text și limbi de tastatură". Veți găsi aici o listă de combinații de taste predefinite pentru comutarea între limbi. Dacă doriți să modificați una dintre ele, selectați-o și faceți clic pe "Modificare secvență de taste".

În fereastra "Modificare secvență de taste", selectați combinația pe care o doriți și dați clic pe OK.

De acum, noua combinație de taste va fi valabilă pentru comutarea între limbi.

Concluzii

După cum puteți vedea gestionarea limbilor de introducere pentru tastatură nu este dificilă. Dacă doriți să știți mai multe despre acest subiect, nu ezitați să lăsați un comentariu sau să citiți articolele recomandate de mai jos.