Cum instalezi și folosești o limbă nouă pentru tastatura din Android

Utilizatorii de Android descoperă de multe ori că trebuie să schimbe tastatura, ca să folosească o limbă de intrare diferită, alta decât cea implicită din sistemul de operare. Alte persoane au nevoie să scrie în două sau mai multe limbi. În acest ghid, vom descrie pașii pe care trebuie să îi faci pentru a schimba limba de intrare a tastaturii de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android:

NOTĂ: Am folosit un telefon Motorola Nexus 6 cu sistemul de operare Android 7.0 Nougat. Procedura este similară pe toate dispozitivele cu Android, așa că nu ar trebui să ai probleme chiar dacă rulezi o versiune diferită de Android.

Cum instalezi o limbă de intrare nouă pentru tastatura din Android

Hai să începem prin a deschide aplicația Setări. Pe ecranul de pornire de pe dispozitivul tău, deschide sertarul ori lista de Aplicații. Localizează și apoi apasă pe aplicația Setări.

Derulează în jos până când găsești opțiunea "Limbi și introducerea textului" și apasă pe ea. Ar trebui să fie în secțiunea Personal.

Această secțiune din setările dispozitivului conține toate opțiunile de limbă. Le vei vedea pe toate listate aici.

NOTĂ: Prima opțiune de aici se numește Limbi și îți dă posibilitatea de a instala sau elimina limbi de afișare pentru dispozitivul tău cu Android. În mod implicit, versiunile noi de Android adaugă și aceleași limbi pentru tastatură. Dacă vrei să schimbi limba de afișare a dispozitivului tău cu Android, urmează pașii din acest tutorial: Schimbă limba de afișare a smartphone-ului sau tabletei tale cu Android. Dacă tot ce vrei este să adaugi o limbă nouă de intrare pentru tastatura de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, urmează pașii următori:

În secțiunea "Tastatură și introducerea textului", apasă pe Tastatură virtuală.

Pe ecranul Tastatură virtuală, vei găsi toate aplicațiile de tastatură instalate pe dispozitiv, împreună cu tastatura preinstalată Gboard, aceasta fiind opțiunea implicită din Android 6 și mai nou. Apasă pe tastatura Gboard pentru a îi deschide setările. Dacă folosești o versiune mai veche de Android sau o ediție de Android care a fost personalizată de către producătorul smartphone-ului tău, apasă pe tastatura preinstalată pe el.

Prima opțiune pe care o vei găsi aici se numește Limbi, în ea aflându-se toate metodele de introducere a textului disponibile pentru tastatură. Apasă pe ea pentru a le vedea.

În mod implicit, Android este configurat să folosească aceleași limbi de intrare pentru tastatură ca și limbile de sistem instalate pe smartphone-ul sau tableta ta.

De exemplu, dacă ai instalat limbile de sistem Engleză (S.U.A.) și Română (România), vei putea folosi aceleași limbi și pentru introducerea textului pe tastatură.

Dacă vrei să adaugi și alte limbi de tastatură diferite, care să fie diferite de cele de sistem instalate, trebuie mai întâi să dezactivezi comutatorul "Folosește limbile sistemului". După ce faci asta, vei putea să adaugi orice limbă de intrare pentru tastatură.

Alege limbile de intrare pentru tastatură pe care vrei să le folosești, activând comutatorul fiecăreia. Noi, de exemplu, am activat Franceza pentru acest tutorial. Toate limbile active vor fi disponibile pentru selectare atunci când vei scrie pe tastatură.

După ce ai terminat de adăugat toate limbile de intrare pe care le-ai vrut, apasă pe butonul Acasă din partea de jos a ecranului pentru a te întoarce la ecranul de pornire.

Cum folosești o limbă diferită pentru tastatură

Acum hai să testăm dacă toate limbile pe care le-ai ales pentru instalare sunt toate disponibile pentru utilizare. Deschide o aplicație în care poți să introduci text, ca de exemplu aplicația Messenger sau browser-ul Google Chrome și deschide tastatura apăsând mai întâi pe un câmp text. Pe tasta Spațiu, vei vedea scrise toate limbile disponibile.

Apasă lung pe tasta Spațiu sau, alternativ, apasă pe tasta cu simbolul unei planete din stânga tastei Spațiu. Vei vedea un dialog în care poți să alegi limba de intrare pe care vrei să o folosești.

Prima limbă afișată pe tasta Spațiu este limba care este folosită în prezent pentru introducerea de text. De exemplu, în captura de ecran de mai jos, poți vedea că am setat limba franceză ca limbă de intrare pentru tastatură.

Asta a fost tot! Acum știi cum să schimbi limba de intrare pentru tastatura de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android.

Concluzie

Sperăm că acest tutorial a reușit să îți arate cât de ușor este să adaugi o limbă nouă de intrare pentru tastatura ta de pe Android, precum și cum să selectezi limba pe care o vrei atunci când scrii. Dacă ai întrebări, scrie-ne mai jos și vom face tot posibilul pentru a te ajuta.