Cum afișezi procentajul bateriei pe un smartphone cu Android

Cum afișezi procentajul bateriei pe un smartphone cu Android

Dacă și tu, la fel ca noi, verifici foarte des nivelul bateriei de pe smartphone-ul tău cu Android, este esențial să-l vezi afișat pe ecranele de pornire și de blocare. Din fericire, pașii pentru a afișa întotdeauna câtă baterie mai ai nu sunt deloc complicați. Acest tutorial ilustrează cum afișezi procentajul bateriei pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, inclusiv pe dispozitivele Samsung:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru Android 12 și a fost creat folosind un Google Pixel 4a și un Samsung Galaxy S21 FE. Pașii sunt similari pe majoritatea dispozitivelor cu Android, inclusiv pe versiuni precedente ale sistemului de operare. În funcție de producătorul dispozitivului tău, pot apărea mici diferențe. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, iată cum afli versiunea de Android de pe smartphone sau tabletă.

Cum afișezi procentajul bateriei folosind setările rapide de pe Android

Există multe dispozitive cu Android care nu afișează în mod implicit procentajul bateriei pe bara de stare din partea de sus a ecranului. În loc, acestea arată pictograma unei baterii și trebuie să estimezi câtă mai ai, în funcție de cât de plină este. Totuși, în timp ce dispozitivul tău cu Android se încarcă, afli exact câtă baterie mai ai de pe Ecranul de blocare, după cum vezi mai jos. În funcție de dispozitivul pe care îl folosești, această informație poate fi afișată în altă parte pe ecranul dispozitivului tău cu Android.

Procentajul bateriei este afișat pe ecran când dispozitivul se încărcă (dreapta)

Procentajul bateriei este afișat pe ecran când dispozitivul se încărcă (dreapta)

Dacă nu vrei ca procentajul bateriei să ocupe spațiu permanent în bara de stare a dispozitivului tău cu Android, dar îți dorești totuși să-l poți verifica ușor, îl poți vedea accesând setările rapide. Pentru a deschide setările rapide, glisează în jos oricând din partea de sus a ecranului. Procentajul bateriei este afișat în mod implicit în bara de stare afișată în setările rapide. Iată cum arată pe un Samsung Galaxy S21 FE:

Verifică procentajul bateriei accesând setările rapide

Verifică procentajul bateriei accesând setările rapide

Pe alte dispozitive, precum Google Pixel 4a, meniul setări rapide afișează, în mod implicit, o estimare în zile și ore a duratei de viață rămase.

Pe smartphone-urile Pixel, este afișată o estimare a duratei de viață a bateriei, în loc de procentaj

Pe smartphone-urile Pixel, este afișată o estimare a duratei de viață a bateriei, în loc de procentaj

Această opțiune este foarte bună dacă nu-ți folosești prea mult dispozitivul sau dacă ești mereu lângă un încărcător. Însă, dacă vrei ca procentajul bateriei să fie permanent afișat pe bara de stare a dispozitivului tău cu Android, urmează pașii din următoarea secțiune.

Reclamă

Cum activezi procentajul bateriei pe Android 12

Pentru a activa procentajul bateriei și a-l vedea constant în bara de stare a dispozitivului tău Android, trebuie, mai întâi, să accesezi aplicația Setări. Sub opțiunea Baterie, poți vedea procentajul bateriei rămase, împreună cu o estimare a cât durează până când bateria este golită complet. Apasă pe Baterie pentru a accesa mai multe setări. Alternativ, poți introduce „procentajul bateriei” în câmpul de căutare din partea de sus al ecranului Setări și să apeși pe rezultat.

Deschide Setări, apoi mergi la Baterie

Deschide Setări, apoi mergi la Baterie

Pe ecranul de setări Baterie, sunt afișate procentajul și timpul rămas până când bateria este goală, împreună cu alte câteva opțiuni legate de gestionarea bateriei. Caută opțiunea Procentajul bateriei. Apasă pe Procentajul bateriei pentru a activa comutatorul din dreptul opțiunii și a afișa procentajul bateriei pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Procentajul bateriei este afișat imediat pe bara de stare a dispozitivului tău cu Android.

Poți folosi comutatorul pentru a afișa sau ascunde procentajul

Poți folosi comutatorul pentru a afișa sau ascunde procentajul

Dacă ai vreodată nevoie de mai mult spațiu pe bara de stare a dispozitivului tău cu Android, tot ce trebuie să faci este să dezactivezi comutatorul. Pictograma bateriei înlocuiește atunci procentajul și poți continua să ghicești câtă baterie mai ai pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android.

Reclamă

Cum afișezi procentajul bateriei pe smartphone-urile și tabletele Samsung Galaxy

Deși majoritatea dispozitivelor au opțiuni similare cu cele afișate mai sus, dispozitivele Samsung au o structură a meniului puțin diferită. Pe smartphone-ul tău Samsung Galaxy, mergi la Setări și apasă Notificări.

Pe dispozitivele Samsung Galaxy, trebuie să accesezi Notificări din aplicația Setări

Pe dispozitivele Samsung Galaxy, trebuie să accesezi Notificări din aplicația Setări

Derulează la opțiunea Setări avansate și apasă pe ea. Apoi, găsește comutatorul „Afișare procentaj baterie” și activează-l. Procentajul bateriei este afișat imediat în bara de stare.

Derulează și apasă pe Setări avansate , apoi activează comutatorul Afișare procentaj baterie

Derulează și apasă pe Setări avansate , apoi activează comutatorul Afișare procentaj baterie

PONT: Pentru a ajunge mai repede la această setare, deschide pur și simplu aplicația Setări și folosește opțiunea Căutare. Tastează „procentaj baterie” și apasă pe rezultat.

Ai reușit să activezi procentajul bateriei?

Din cauză că ne folosim dispozitivele cu Android și pentru muncă, și pentru distracție, există mereu riscul să rămânem fără baterie, deci știm cât de important este să o gestionezi corect. Sperăm că acest ghid te-a ajutat să afișezi procentajul bateriei smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Dacă întâmpini probleme, te rugăm să ne menționezi în comentarii, împreună cu modelul dispozitivului tău (și versiunea sa de Android).

Descoperă: Smartphone Android Economisire energie Ghiduri Hardware și sunete