Cum afișezi procentajul bateriei pe Android

Pentru a monitoriza bateria dispozitivului tău, este esențial să afișezi procentajul bateriei pe Android, pe lângă pictograma implicită. Dacă tu, ca și noi, depinzi de smartphone-ul sau tableta ta pentru a termina ziua cu bine, activează procentajul bateriei pentru a verifica, de fiecare dată când folosești dispozitivul, exact câtă baterie mai ai. Din fericire, pașii pentru a afișa mereu bateria rămasă nu sunt complicați. Acest tutorial ilustrează cum afișezi procentajul bateriei pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android:

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru Android 10 și a fost creat folosind Nokia 5.3. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă. Pașii sunt similari pe toate dispozitivele cu Android, deși poți da peste mici diferențe, în funcție de producător. Dacă folosești un smartphone Samsung, pașii sunt destul de diferiți, deci nu rata secțiunea dedicată dinspre sfârșitul acestui ghid.

Cum afișezi procentajul bateriei în setările rapide

În mod implicit, dispozitivele cu Android nu afișează procentajul bateriei pe bara de stare din partea de sus a ecranului. În loc, acestea arată pictograma unei baterii și trebuie să estimezi câtă baterie mai ai în funcție de cât de plină este.

Pictograma baterie te ajută să estimezi câtă baterie mai ai

Cu toate astea, afli exact câtă baterie mai ai din Ecranul de blocare când dispozitivul tău Android se încarcă, după cum vezi mai jos. În funcție de dispozitivul pe care îl folosești, această informație poate fi afișată în altă parte pe ecranul Android-ului tău.

Procentajul bateriei este afișat când dispozitivul se încărcă

Dacă nu vrei ca procentajul bateriei să ocupe spațiu permanent în bara de stare a Android-ului tău, dar vrei totuși să-l poți verifica ușor, îl poți vedea accesând setările rapide. Pentru a deschide setările rapide, glisează în jos oricând din partea de sus a ecranului.

Glisează în jos din partea de sus a ecranului pentru a deschide setările rapide

Procentajul bateriei este afișat în mod implicit în bara de stare afișată în setările rapide.

Vezi procentajul bateriei în setările rapide

Această opțiune este foarte bună dacă nu-ți folosești prea mult dispozitivul. Însă, dacă vrei ca procentajul bateriei să fie o constantă pe bara de stare a Android-ului tău, urmează pașii din următoarea secțiune.

Cum activezi procentajul bateriei pe Android

Pentru a activa procentajul bateriei și a-l vedea constant în bara de stare a Android-ului tău, trebuie, mai întâi, să accesezi aplicația Setări. Sub opțiunea Baterie, poți vedea procentajul bateriei, împreună cu o estimare a cât durează până când bateria este golită complet. Apasă pe Baterie pentru a accesa mai multe setări.

Deschide setările Baterie

PONT: Poți și să tastezi „procentajul bateriei” în câmpul de căutare din partea de sus a ecranului Setări pentru a ajunge mai ușor la opțiunea potrivită.

Pe ecranul de setări Baterie, sunt afișate procentajul și timpul rămas până când bateria este goală. Împreună cu alte câteva opțiuni legate de gestionarea bateriei. Caută opțiunea Procentajul bateriei. Apasă pe ea pentru a activa comutatorul din dreptul opțiunii și a afișa procentajul bateriei pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Procentajul bateriei este afișat imediat pe bara de stare a Android-ului tău.

Procentajul bateriei este afișat de îndată ce activezi comutatorul

Dacă ai nevoie de mai mult spațiu pe bara de stare a Android-ului tău, tot ce trebuie să faci este să dezactivezi comutatorul. Pictograma baterie înlocuiește atunci procentajul și poți continua să ghicești câtă baterie mai ai pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android.

Cum afișezi procentajul bateriei pe smartphone-urile și tabletele Samsung

Deși majoritatea dispozitivelor au opțiuni similare cu cele afișate mai sus, utilizatorii de Samsung trebuie să urmeze pași diferiți. Pe smartphone-ul tău Samsung Galaxy, mergi la Setări și apasă Notificări.

Accesează setările de Notificări pe un Samsung Galaxy

Apoi, apasă pe „Bară de stare” pentru a accesa mai multe setări despre ce este afișat pe ea.

Mergi la Bară de stare pentru a activa procentajul bateriei pe un dispozitiv Samsung

Găsește comutatorul „Afișare procentaj baterie” din partea de jos. Activează-l și procentajul bateriei este afișat imediat pe bara de stare a Android-ului tău.

Activează comutatorul pentru a afișa procentajul bateriei

Dezactivează comutatorul pentru a ascunde procentajul și a vedea, din nou, doar pictograma bateriei.

Ai reușit să activezi procentajul bateriei?

Din cauză că ne folosim dispozitivele cu Android și pentru muncă, și pentru distracție, există mereu riscul să rămânem fără baterie, deci știm cât de important este să o gestionezi corect. Sperăm că acest ghid te-a ajutat să afișezi procentajul bateriei smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Dacă întâmpini probleme, te rog să ne spui în comentarii, împreună cu modelul dispozitivului tău.

Descoperă: Smartphone Android Economisire energie Ghiduri Hardware și sunete Recomandate
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează