Cum intri în contul Microsoft fără a introduce parola, folosindu-ți smartphone-ul

Microsoft a introdus un nou mod de a te autentifica în contul tău Microsoft care nu implică tastarea unei parole. Tot ce trebuie să faci este să-ți aprobi cererea de autentificare de pe smartphone, după ce ai introdus adresa de e-mail a contului tău Microsoft. Această facilitate merge împreună cu aplicația Microsoft Authenticator pentru Android și iOS. Iată cum faci astfel încât să nu trebuiască să-ți introduci parola atunci când vrei să intri în contul tău Microsoft:

NOTĂ: La momentul scrierii acestui ghid, aplicația Microsoft Authenticator pentru Windows 10 Mobile nu oferea această facilitate. Ea era inclusă doar în versiunile pentru Android și iOS ale aplicației.

Pasul 1: Instalează aplicația Microsoft Authenticator pe smartphone-ul tău

Pentru a te autentifica în contul tău Microsoft, ai nevoie să instalezi aplicația Microsoft Authenticator pe smartphone-ul tău. Dacă folosești Android, o găsești aici. Dacă folosești iOS, o găsești aici.

Microsoft, cont, parola

Pasul 2: Adaugă-ți contul Microsoft în aplicația Microsoft Authenticator

Acum trebuie să-ți adaugi contul Microsoft în aplicația Authenticator. Vei găsi instrucțiuni complete despre cum se face asta, în acest ghid: Aprobă sau blochează autentificări în contul tău Microsoft de pe Android.

Microsoft, cont, parola

Pasul 3: Autentifică-te în contul Microsoft și activează autentificarea fără parolă

Acum poți să activezi autentificarea fără parolă în contul tău Microsoft. Dacă nu faci acest pas, Microsoft va continua să îți ceară să-ți introduci parola de fiecare dată când vrei să intri în contul tău. Pentru a face această setare, deschide un browser web în modul incognito. Apoi mergi la account.microsoft.com și dă clic sau apasă pe Conectare (Sign in with Microsoft).

Introdu adresa de e-mail a contului tău Microsoft, numărul de telefon sau numele folosit pentru Skype și apasă Următorul (Next).

Microsoft, cont, parola

Acum, Microsoft îți cere să introduci parola. În loc să faci asta vezi mai jos o legătură care spune „Utilizați aplicația Microsoft Authenticator în schimb” („Use Microsoft Authenticator app instead”). Apasă pe ea.

Microsoft, cont, parola

Acum Microsoft afișează un număr pe ecran și-ți cere să-ți aprobi conectarea pe smartphone. Reține numărul afișat pe ecran.

Microsoft, cont, parola

Treci la smartphone tău și vei vedea o notificare de la aplicația Microsoft Authenticator. Apasă pe ea.

Microsoft, cont, parola

Se deschide aplicația Microsoft Authenticator. Aici poți vedea cererea de aprobare a conectării din browser-ul web de pe calculator. Apasă pe numărul afișat pe PC și apoi pe Aprobați (Approve).

Microsoft, cont, parola

În funcție de cum ai setat securitatea pe smartphone-ul tău, ți se poate cere să introduci și PIN-ul telefonului ori să-ți scanezi amprenta pe senzorul de amprentă. Fă asta și este aprobată cererea de conectare la contul tău Microsoft.

Microsoft, cont, parola

Mergi înapoi la browserul web de pe PC și folosește-ți contul Microsoft. De aici înainte orice cerere de autentificare la contul tău va fi realizată prin intermediul smartphone-ului, fără a mai introduce parola.

Cum îți place această nouă metodă de autentificare?

Ne place când Microsoft inovează și oferă o experiență de utilizare mai simplă și mai sigură. Părerea noastră este că această facilitate este perfectă pentru utilizatorii care-și doresc rapiditate și siguranță atunci când au nevoie să se conecteze la conturile lor Microsoft. Încearcă și tu acest mod de autentificare în contul Microsoft și spune-ne cum îți place.