Cum schimbi parola contului tău Microsoft (Xbox, Skype, Outlook, OneDrive)

Modificarea frecventă a parolei pe care o utilizezi pentru contul tău Microsoft este o metodă bună pentru a o ține în siguranță. O poți schimba deoarece contul tău a fost compromis sau pur și simplu ai utilizat aceeași parolă prea mult timp. În acest articol îți vom arăta cum să modifici parola contului tău Microsoft prin cea mai ușoară metodă posibil, utilizând un navigator web. Să începem:

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru pentru Windows 10, Windows 8.1, Windows 10 Mobile, Windows Phone, Office 365, Xbox sau orice alt produs sau serviciu care necesită utilizarea unui cont Microsoft. Dacă ai nevoie să îți amintești ce este un cont Microsoft, citește acest ghid: Ce este un cont Microsoft?.

Cum se schimbă parola contului Microsoft online

Dacă vrei să modifici parola contului tău Microsoft online, trebuie mai întâi să accesezi login.live.com în browserul tău favorit. Aici ți se va cere să te autentifici cu contul tău Microsoft. Începe să tastezi adresa de email, numărul de telefon sau numele de Skype care corespunde contului tău Microsoft în câmpul de text și apasă Următorul.

Microsoft, parola, cont, schimba

Apoi, tastează parola actuală a contului în câmpul afișat. Apasă Conectare când te-ai autentificat.

Microsoft, parola, cont, schimba

Acum vei fi autentificat cu contul tău Microsoft. În partea stângă a paginii, imediat sub poza ta, vei observa niște informații de bază ale contului, precum adresa ta de email și numele. Pentru a modifica parola, dă clic sau atinge Schimbați parola, opțiune localizată în partea dreaptă a adresei de email.

Microsoft, parola, cont, schimba

Pentru a-ți proteja contul, Microsoft îți va cere să introduci un cod de securitate, înainte să îți permită să modifici parola. Poți primi acest cod via SMS, email sau o aplicație de autentificare în doi pași (dacă ai configurat una pentru contul tău Microsoft). Dacă alegi opțiunea SMS, trebuie să tastezi ultimele patru cifre ale numărului tău de telefon în câmpul de text de mai jos. Dacă alegi să primești codul prin email, trebuie să tastezi adresa de email în caseta de text de mai jos.

Alege una din opțiunile prezentate, completează informațiile adiționale în câmpul de mai jos și apasă Trimiteți codul când ai terminat.

Microsoft, parola, cont, schimba

Deschide aplicația de email sau mesagerie, în funcție de opțiunea aleasă pentru a face rost de cod. Tastează codul de securitate în câmpul de text afișat și apasă Remitere.

Microsoft, parola, cont, schimba

NOTĂ: Dacă nu vrei să faci asta de fiecare dată când accesezi informații importante din contul tău Microsoft, poți seta aplicația Authenticator pentru o conectare mai rapidă. Dacă vrei să înveți cum să o setezi, citește articolul nostru: Cum setezi Verificarea în doi pași pentru contul tău Microsoft. Dacă nu ai nicio problemă cu procesul prezentat, apasă Configurați mai târziu.

Microsoft, parola, cont, schimba

Acum, este timpul să modifici parola. Tastează parola curentă în primul câmp de text și noua ta parolă în al doilea și al treilea câmp de text. Dacă dorești un cont mai sigur, poți bifa opțiunea „Parola va trebui să fie schimbată la fiecare 72 de zile”. Apasă Următorul când ai când ești sigur de modificările făcute.

Microsoft, parola, cont, schimba

Asta e tot! Vei fi notificat cu privire la modificarea făcută și data acesteia va fi afișată. La următoarea autentificare, asigură-te că folosești noua parolă. Ține minte că parola a fost modificată pentru toate serviciile și platformele care necesită un cont Microsoft: Windows 10, Windows 8.1, Windows Phone, Windows 10 Mobile, OneDrive, Outlook.com, Xbox, Skype, Office 365 și așa mai departe.

Microsoft, parola, cont, schimba

Concluzie

După cum vezi, modificarea parolei contului Microsoft se face foarte ușor și rapid. Asigură-te că ai ales o parola puternică și încearcă să o modifici frecvent pentru a-ți păstra toate informațiile importante în siguranță. Dacă întâmpini probleme în efectuarea oricărui pas din ghid, nu ezita să le împărtășești cu noi în comentariile de mai jos.