Cum îți ascunzi adresa de email pe ecranul de blocare din Windows 10

Windows 10 are multe caracteristici bune, dar și unele aspecte mai puțin pozitive, care au fost rezolvate odată cu lansarea Anniversary Update. Unul dintre aceste aspecte este faptul că nu exista nicio metodă ușoară de a configura Windows 10 astfel încât să nu îți mai afișeze adresa de email pe ecranul de blocare. Să îți oferi adresa de email gratuit oricărei persoane de lângă tine, atunci când te afli într-un spațiu public precum într-o cafenea sau la o prezentare, nu este chiar ceea ce mulți dintre noi ne-am dori. Din fericire, Microsoft a ascultat dorința utilizatorilor și a făcut ca acum să fie foarte ușor să îți ascunzi adresa de email, precum și alte informații personale de pe ecranul de blocare al PC-ului sau dispozitivului tău cu Windows 10. Iată cum:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 Anniversary Update este disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Unde este afișată adresa ta de email pe ecranul de blocare din Windows 10?

Înainte de toate, iată o captură de ecran a modului în care ar putea arăta ecranul de blocare de pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10:

După cum vezi, chiar sub fotografia ta, Windows 10 afișează adresa de email a contului tău Microsoft. Aceasta este informația pe care noi nu o vrem afișată, cel puțin pe laptopurile noastre, pe care le folosim destul de des în locuri publice.

Cum îți ascunzi adresa de email de pe ecranul de blocare din Windows 10

Pentru a putea începe, va trebui să deschizi aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe scurtătura sa din Meniul Start.

În aplicația Setări , apasă pe Conturi.

În partea stângă a ferestrei, vei găsi o serie de opțiuni. Apasă pe "Opțiuni de conectare".

Apoi, în partea dreaptă a ferestrei, derulează până la sfârșitul paginii. Una dintre ultimele secțiuni este numită Confidențialitate. Aceasta îți oferă o singură opțiune, pe care o poți folosi: "Afișați detaliile contului (de exemplu, adresa de e-mail) pe ecranul de conectare".

După cum poți vedea în imaginea de mai jos, comutatorul este Activat în mod implicit, adică adresa ta de email este afișată pe ecranul de blocare.

Pentru a îți ascunde adresa de email de pe ecranul de blocare și pentru a o face astfel inaccesibilă persoanelor din apropierea ta, dezactivează comutatorul "Afișați detaliile contului (de exemplu, adresa de e-mail) pe ecranul de conectare".

Și asta este tot ce trebuie să faci! Acum poți să închizi aplicația Setări și, dacă vrei să verifici rapid cum arată ecranul de blocare fără adresa ta de email, apasă pe tastele Windows + L de pe tastatura ta. Ar trebui să vezi ceva similar cu asta:

Concluzie

După cum ai văzut, ascunderea adresei tale de email de pe ecranul de blocare al PC-ului sau dispozitivului tău cu Windows 10 este ceva ușor de făcut. Câteva clicuri și nimeni nu îți va mai putea afla adresa de email doar uitându-se la dispozitivul tău. Îți place această mică schimbare adusă de Anniversary Update în Windows 10? Spune-ne în comentariile de mai jos.