Cum îți resetezi dispozitivul cu Android la setările sale din fabrică

Este posibil să ajungi într-o situație în care trebuie să știi cum îți resetezi tableta sau smartphone-ul cu Android la setările din fabrică. Dacă dispozitivul tău are probleme, poate fi o soluție să revii la setările din fabrică. Este, de asemenea, o idee bună să faci această resetare înainte de a configura un dispozitiv la mâna a doua, pentru a asigura un sistem de operare curat și eliminarea completă a oricăror date rămase de la utilizatorii anteriori. Acest ghid explică ce se întâmplă atunci când alegi să revii la setările din fabrică pe dispozitivul tău cu Android, ilustrând totodată cum îți resetezi smartphone-ul cu Android:

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un ASUS ZenFone Max Pro rulând Android 9 Pie. Pașii sunt similari, chiar dacă ai un smartphone de la Samsung, Huawei, OnePlus sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?.

Ce se întâmplă când îți resetezi Androidul la setările sale implicite din fabrică?

O revenire la setările din fabrică poate rezolva anumite probleme ale Androidului tău și îmbunătăți funcționarea sa. Dacă Androidul tău are întârzieri sau aplicațiile se tot opresc pe el, revenirea la setările din fabrică poate fi o bună ultimă soluție. Când un dispozitiv cu Android își schimbă posesorul, este recomandat să-l resetezi și să începi cu un sistem de operare curat. Atunci când revii la setările din fabrică:

  • Toate datele și aplicațiile sunt șterse de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Asta include aplicațiile de sistem cât și pe cele descărcate, împreună cu fișierele personale, cum ar fi pozele pe care le-ai făcut și muzica stocată pe el.
  • Toate conturile de utilizator înregistrate pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android sunt șterse.
  • Toate setările dispozitivului tău cu Android sunt întoarse la valorile lor implicite.
  • Sistemul de operare de pe Androidul tău este resetat.

Rezultatul unei reveniri la setările din fabrică este un dispozitiv care, din perspectiva software-ului instalat, a setărilor și a aplicațiilor disponibile, se comportă ca și cum ar fi nou. Când pornești un dispozitiv cu Android care a revenit la valorile din fabrică, se deschide expertul pentru configurare, de unde îți poți configura din nou dispozitivul. Ar trebui să faci această resetare când vrei să-ți înstrăinezi dispozitivul cu Android, pentru a te asigura nimeni nu poate accesa conturile tale de utilizator, datele tale personale sau fișierele și aplicațiile tale.

Cum resetezi un Android la setările din fabrică

Deschide Setări Android, derulează și apasă pe Sistem.

Accesează Sistem în Setări Android

Apasă pe Avansat pentru a vedea mai multe opțiuni. Pe anumite dispozitive, cum ar fi smartphone-urile Huawei, nu trebuie să apeși pe Avansat pentru a vedea "Opțiuni de resetare," ele fiind afișate direct pe acest ecran.

Apasă pe Avansat în setări Sistem

Pe următorul ecran, accesează "Opțiuni de resetare."

Apasă pe Opțiuni de resetare

Apasă pe "Ștergeți toate datele (reveniți la setările din fabrică)" pentru a începe resetarea dispozitivului tău.

Începe revenirea la setările din fabrică pe Android

Ești informat de efectele unei reveniri la setările din fabrică asupra Androidului tău.

În partea de jos, poți vedea o listă a conturilor conectate pe dispozitivul tău. Apasă pe Resetați telefonul pentru a continua.

Apasă Resetați telefonul

NOTĂ: În funcție de dispozitivul tău, dacă folosești un cod PIN, este posibil să trebuiască introdus înainte să continui.

Următorul ecran este ultimul unde mai există cale de întoarcere și ești informat că nu poți "anula această acțiune". Ține cont de faptul că anumite telefoane, cum ar fi Huawei, s-ar putea să ofere o opțiune finală de a-și face backup la date înainte de a continua cu resetarea. Dacă ești sigur că vrei să-ți resetezi dispozitivul și nu te-ai răzgândit, apasă pe butonul Ștergeți tot.

Apasă Ștergeți tot pentru a începe înlăturarea datelor de pe dispozitivul tău

Următorul ecran apare pentru scurt timp, indicând că resetarea a început.

Resetarea Android a început

Dispozitivul tău cu Android repornește ștergând toate datele, conturile și aplicațiile tale și resetând sistemul de operare la valorile sale implicite. Când se termină resetarea, apare expertul de configurare, care îți permite configurarea dispozitivului tău cu Android.

PONT: Dacă vrei să-ți configurezi din nou dispozitivul cu Android, te-ar putea interesa să afli Cum îți conectezi contul Google la un smartphone ori o tabletă cu Android sau totul despre Personalizarea Ecranului de pornire din Android în 6 pași simpli.

De ce ai revenit la setările din fabrică pe dispozitivul tău cu Android?

Noi ne resetăm uneori dispozitivele pentru că merg încet și credem că nu mai oferă cea mai bună performanță. Procedura de resetare a Androidului este simplă și dispozitivul tău este "ca nou". De ce ai decis că revenirea la setările din fabrică este cea mai bună soluție pentru dispozitivul tău cu Android? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.