Cum îți resetezi dispozitivul cu Android la setările sale din fabrică

Ai nevoie să-ți vinzi smartphone-ul ori tableta cu Android? Ai nevoie să dai dispozitivul respectiv unei alte persoane? Atunci, înainte să faci asta, trebuie să îl resetezi la setările sale din fabrică. Ce înseamnă asta? De ce trebuie să faci asta? Cum se face resetarea respectivă? Citește acest ghid și află răspunsurile la aceste întrebări:

Ce înseamnă resetarea configurării din fabrică pentru Android?

Resetarea configurării din fabrică, pe un dispozitiv cu Android, presupune următoarele:

  • Ștergerea tuturor datelor și aplicațiilor de pe smartphone-ul ori tableta ta cu Android. Asta include aplicațiile de sistem cât și aplicațiile descărcate, precum și fișierele personale cum ar fi pozele făcute cu acel dispozitiv, muzica stocată pe el, ș.a.m.d.
  • Ștergerea tuturor conturilor de utilizator înregistrate pe dispozitiv.
  • Restaurarea setărilor implicite ale sistemului de operare Android.
  • Resetarea sistemului de operare Android.

Rezultatul final este un dispozitiv care, din perspectiva software-ului instalat, a setărilor și aplicațiilor disponibile, se comportă ca un dispozitiv nou. Atunci când pornești un dispozitiv cu Android care a fost resetat la configurarea din fabrică, se deschide expertul pentru configurarea dispozitivului, ca și cum acesta ar fi nou.

Este indicat să faci această resetare atunci când vrei să dai dispozitivul tău cu Android altcuiva, pentru a fi folosit în mod regulat. De exemplu, atunci când vrei să-l dai cadou unui prieten ori să-l vinzi unei alte persoane. Dacă faci asta, te asiguri că viitorul proprietar al dispozitivului tău cu Android nu va avea acces la datele și fișierele tale personale, la conturile tale și la aplicațiile tale.

În următoarele secțiuni din acest ghid îți vom arăta cum să resetezi un dispozitiv cu Android 5 instalat și apoi unul cu Android 6 instalat. Derulează la secțiunea care te interesează.

Cum resetezi un smartphone ori o tabletă cu Android 5 Lollipop

Deschide aplicația Setări pe dispozitivul tău cu Android 5 Lollipop și mergi la grupul de setări Personal. Acolo vei găsi o legătură numită "Backup și resetare ". Apasă pe ea.

Apasă pe legătura "Resetarea configurării din fabrică ".

Ești informat că acest lucru va șterge toate datele de pe dispozitiv și toate aplicațiile instalate. Este afișată și o listă cu toate conturile care sunt conectate pe dispozitiv. Apasă "Reinițializare dispozitiv ".

Ești rugat să confirmi că este OK să ți se reseteze dispozitivul și să ți se șteargă toate datele și aplicațiile. Pentru a confirma că vrei să înceapă procesul de resetare, ești rugat să introduci un cod numeric afișat pe ecran. Introdu-l și apasă "Ștergeți tot ".

Imediat ce faci asta, dispozitivul tău cu Android 5 Lollipop va reporni și va șterge toate datele tale, conturile și aplicațiile instalate. În plus, se vor restaura setările implicite ale sistemului de operare. Când resetarea se va încheia, este încărcat expertul de configurare, pentru ca tu sau următorul utilizator al dispozitivului să-l poate configura de la zero, ca și cum ar fi nou.

Cum resetezi un smartphone ori o tabletă cu Android 6 Marshmallow

Dacă ai un smartphone ori o tabletă cu Android 6 Marshmallow, iată ce ai de făcut pentru a îți reseta dispozitivul:

Deschide aplicația Setări și mergi la grupul de setări Personal. Aici vei găsi o legătură numită "Backup și resetare". Apasă pe ea.

În lista de opțiuni pentru "Backup și resetare " , apasă pe legătura "Resetarea configurării din fabrică " .

Ești informat că resetarea va șterge toate datele din stocarea internă a dispozitivului cu Android și este afișată o listă cu conturile care sunt conectate. Apasă pe "Resetați telefonul ".

Ești informat din nou despre urmările acestei operațiuni și rugat să confirmi că este OK ca procesul să înceapă. Este ultima ta șansă pentru a da înapoi. Dacă vrei să faci resetarea, apasă pe "Ștergeți tot ".

Imediat ce faci asta, dispozitivul tău cu Android 6 Marshmallow va reporni, va șterge toate datele, conturile și aplicațiile instalate și va restaura configurația implicită a sistemului de operare. Odată procesul terminat, dispozitivul va încărca expertul pentru configurarea inițială, ca și cum ar fi nou.

Concluzie

După cum vezi din acest ghid, resetarea la setările din fabrică ale unui smartphone ori tabletă cu Android este ușoară. Odată finalizată operațiunea, dispozitivul se poartă ca și cum ar fi nou și trebuie reconfigurat din nou pentru a putea fi folosit. Dacă ai probleme ori întrebări despre procesul de resetare a unui dispozitiv cu Android, nu ezita să ne lași un comentariu.