Review ASUS ZenFone Max Pro (M2): O baterie demnă de Gargantua!

Review ASUS ZenFone Max Pro (M2): O baterie demnă de Gargantua!
Rating

ASUS ZenFone Max Pro (M2) este un smartphone cu Android ce promite o baterie foarte generoasă, precum și performanțe excelente, la un preț rezonabil care nu pune presiune mare pe bugetul tău. Reușește să ofere ce promite? Își merită banii? Citește această recenzie, află părerea noastră, ce primești de la ASUS ZenFone Max Pro (M2) și dacă merită să îl cumperi în perioada de cumpărături a sărbătorilor de iarnă:

Reclamă

ASUS ZenFone Max Pro (M2): Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS ZenFone Max Pro (M2) este o alegere excelentă pentru cei care vor:

 • Un smartphone cu o baterie foarte mare
 • Un smartphone cu Android și performanțe medii pentru utilizarea zilnică
 • Un smartphone cu un ecran mare

Pro și contra

Aspectele pozitive ale ASUS ZenFone Max Pro (M2) sunt:

 • Baterie masivă de 5000 mAh ce te poate ține ușor două zile de utilizare normală
 • Ecranul este mare, are o rezoluție ridicată, detalii și reproducere a culorilor bune
 • Oferă performanță de calcul decentă pentru majoritatea aplicațiilor
 • Vine cu interfața standard Android și nu include aplicații inutile
 • A primit actualizarea la Android 9 Pie

Există și unele puncte slabe pe care trebuie să le ai în vedere:

 • Jocurile nu îți vor oferi cea mai bună experiență posibilă
 • Camerele sale nu sunt capabile să îți ofere fotografii sau videoclipuri care să arate extraordinar
 • Nu oferă suport pentru încărcare rapidă
Notă produs 4/5

Verdict

Bateria gargantuescă de pe ASUS ZenFone Max Pro (M2) îl face să fie atrăgător pentru cei care nu vor să-și încarce smartphone-ul zilnic. Performanțele procesorului folosit, RAM-ul și spațiul de stocare sunt mai mult decât de ajuns, dacă vrei un smartphone pe care să rulezi activități normale foarte bine. Dacă nu ești un gamer care vrea să se joace jocuri cu pretenții sau un pasionat de fotografie care vrea un smartphone cu o cameră extraordinară, atunci ASUS ZenFone Max Pro (M2) îți oferă tot ce îți trebuie, la un preț corect.

Despachetarea lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)

ASUS ZenFone Max Pro (M2) sosește într-o cutie frumoasă, realizată din carton negru mat. Partea frontală a pachetului îți arată doar numele smartphone-ului, fără alte detalii despre produs.

Cutia lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)
Cutia lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)

Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre noua ta achiziție, întoarce cutia: pe spatele ei poți vedea caracteristicile hardware, numele de fabrică, IMEI-ul și alte informații similare. În cutie, găsești smartphone-ul ASUS ZenFone Max Pro (M2) și accesoriile incluse cu el: un adaptor de încărcare USB împreună cu un cablu detașabil micro-USB, o pereche de căști, o agrafă pentru scos cartelele SIM, o husă transparentă, ghidul de utilizare și garanția.

ASUS ZenFone Max Pro (M2): Ce găsești în cutie
ASUS ZenFone Max Pro (M2): Ce găsești în cutie

Despachetarea smartphone-ului ASUS ZenFone Max Pro (M2) este o experiență plăcută. Apreciem faptul că, pe lângă smartphone și accesoriile sale esențiale, vine și cu o pereche de căști și cu o husă inclusă.

Reclamă

Design și calitatea construcției

ASUS ZenFone Max Pro (M2) este un smartphone care îți atrage atenția cu imaginea sa lucioasă și reflexivă. În partea din față, ecranul mare de 6,3 inci are margini destul de înguste în partea de sus și pe laterale, și una ceva mai mare în partea de jos. Dacă te uiți la smartphone, poți observa că "bretonul" său este ceva mai mic decat media. Acest lucru este posibil pentru că difuzorul telefonului nu se află în "breton", ci deasupra lui.

Perspectivă asupra lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)
Perspectivă asupra lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)

Spatele lui ASUS ZenFone Max Pro (M2) îți atrage atenția, fiind realizat din sticlă ce strălucește și pune în valoare culoarea carcasei. Acest smartphone este disponibil în două versiuni de culoare: Cosmic Titanium și Midnight Blue. După cum poți vedea în imagini, modelul pe care l-am testat noi a fost cel Midnight Blue.

Versiuni de culoare disponibile pentru ASUS ZenFone Max Pro (M2)
Versiuni de culoare disponibile pentru ASUS ZenFone Max Pro (M2)

Tot pe partea din spate a lui ASUS ZenFone Max Pro (M2) se află sistemul de camere și cititorul de amprente. Camerele duale și blițul cu led sunt poziționate înspre colțul din stânga sus al smartphone-ului, în timp ce senzorul de amprente este centrat, pentru a fi ușor de atins atât cu mâna stângă, cât și cu dreapta.

Sistemul de camere dual și cititorul de amprente
Sistemul de camere dual și cititorul de amprente

Pe marginea dreaptă a smartphone-ului, găsești butonul de pornire și pe cele de volum, iar pe marginea stângă se află suportul pentru cartelele SIM și pentru microSD. Deși eu îmi folosesc mâna stângă pentru a ține smartphone-ul, am descoperit că butoanele laterale sunt ușor de atins. Totuși, degetele mele sunt mai lungi decât media. Pentru cei cu degete mai scurte, butoanele de volum s-ar putea să fie prea departe.

Perspectivă a spatelui lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)
Perspectivă a spatelui lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)

Pe marginea de jos a lui ASUS ZenFone Max Pro (M2), se găsesc toate lucrurile obișnuite. De la stânga la dreapta, ai portul audio de 3,5 mm pentru căști, microfonul principal, un port micro-USB pentru încărcare și transferuri de date (am fi preferat un port USB Type-C), precum și difuzorul.

Marginea de jos a lui ASUS ZenFone Max Pro (M2) are un port micro-USB
Marginea de jos a lui ASUS ZenFone Max Pro (M2) are un port micro-USB

Deși scheletul smartphone-ului este realizat din materiale plastice, arată bine și sticla lucioasă de pe spatele lui îl face să iasă în evidență. Ne place faptul că marginile ecranului sunt înguste și că "bretonul" său este mai mic decât media. Totuși, am fi preferat să avem un port USB Type-C în loc de micro-USB și ne-ar fi plăcut ca butoanele de volum să fie mai ușor de atins cu o singură mână.

Reclamă

Caracteristici hardware

ASUS ZenFone Max Pro (M2) are un ecran IPS LCD mare, de 6,3 inci, cu raport de aspect de 19:9 și o rezoluție de 1080 x 2280 pixeli. Acest lucru înseamnă că ai parte de o densitate a pixelilor mai mare decât media, aproximativ 403 ppi. Pentru a proteja ecranul de zgârieturi și lovituri ocazionale, smartphone-ul folosește Gorilla Glass 6.

Perspectivă asupra ecranului lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)
Perspectivă asupra ecranului lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)

ASUS ZenFone Max Pro (M2) își ia puterea de calcul de la un chipset Qualcomm SDM660 Snapdragon 660 construit pe un proces de fabricație pe 14 nanometri și folosește un procesor cu opt nuclee, dintre care patru merg la 2,2 GHz și patru la 1,8 GHz. Partea grafică este susținută de un cip Adreno 512 care, conform Wikipedia, suportă următoarele API-uri: Vulkan 1.0, OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0, OpenGL 3.3, and Direct3D 11.

ASUS ZenFone Max Pro (M2) folosește un chipset Snapdragon 660
ASUS ZenFone Max Pro (M2) folosește un chipset Snapdragon 660

Din punct de vedere al stocării și al memoriei RAM, ASUS ZenFone Max Pro (M2) este disponibil în mai multe configurații: cu 32, 64 sau 128 GO spațiu de stocare intern și cu 3, 4 sau 6 GO de RAM. Mai mult, poți să mărești spațiul de stocare și cu un card microSD de maxim 2 TO.

ASUS ZenFone Max Pro (M2): Specificații hardware
ASUS ZenFone Max Pro (M2): Specificații hardware

Smartphone-ul suportă GSM, HSPA și LTE, și poate să folosească două cartele nano-SIM. Este un dispozitiv Dual SIM, cu o implementare Dual Standby. Un lucru bun la ASUS ZenFone Max Pro (M2) este faptul că are trei sloturi separate: două pentru cartele SIM și unul pentru cardul microSD.

ASUS ZenFone Max Pro (M2) are un suport SIM cu trei sloturi
ASUS ZenFone Max Pro (M2) are un suport SIM cu trei sloturi

Din punct de vedere al autonomiei sale, ASUS ZenFone Max Pro (M2) vine cu o baterie Li-Po uriașă, cu o capacitate de 5000 mAh. Este impresionant, dar, din păcate, telefonul nu suportă încărcarea rapidă. Cu alte cuvinte, bateria ar trebui să te țină mult timp între încărcări (aproximativ două zile), dar și încărcarea bateriei durează mult timp (aproximativ două ore și jumătate).

ASUS ZenFone Max Pro (M2): Detalii despre baterie
ASUS ZenFone Max Pro (M2): Detalii despre baterie

Pe spate, ASUS ZenFone Max Pro (M2) are două camere: una cu senzor de 12 megapixeli și diafragmă f/1.8, precum și o alta cu un senzor de 5 megapixeli și diafragmă f/2.4. Sistemul de camere are autofocus cu phase-detection (PDAF), un bliț cu led pentru fotografiile în lumină slabă și senzor de adâncime. În partea din față, ai o cameră de 13 megapixeli cu diafragmă f/2.0 și bliț led.

Bretonul de pe ecranul lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)
Bretonul de pe ecranul lui ASUS ZenFone Max Pro (M2)

ASUS ZenFone Max Pro (M2) are un port micro-USB (din păcate nu USB Type-C), Bluetooth 5.0, NFC și wireless 2.4 GHz pe o singură bandă cu suport pentru standardele 802.11 b/g/n. Cât privește senzorii, ai la dispoziție recunoaștere facială (cu camera frontală), un cititor de amprente pe spatele telefonului, GPS, accelerometru, senzor de proximitate și senzor magnetic.

Din punct de vedere al dimensiunilor și greutății, ASUS ZenFone Max Pro (M2) este un smartphone mare și greu. Are 157,9 mm lungime, 75,5 mm lățime și 8,5 mm grosime și cântărește 175 de grame.

Pentru mai multe detalii despre specificațiile hardware și caracteristicile acestui smartphone, vizitează-i pagina oficială: ASUS ZenFone Max Pro (M2) Specificații tehnice.

Citește pagina următoare pentru a afla mai multe despre experiența de utilizare oferită de ASUS ZenFone Max Pro (M2), despre camerele sale, aplicațiile preinstalate și performanțele în testele sintetice.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii