Cum îți setezi locația implicită în Windows 10 și de ce este ea utilă?

Anniversary Update pentru Windows 10 a adus o mică, dar foarte interesantă schimbare în setările de confidențialitate ale dispozitivelor noastre. Ea se numește "Locație implicită" și este o informație care poate fi folosită de sistemul de operare și de aplicațiile tale atunci când nu poate fi identificată o locație mai precisă pentru dispozitivul tău. Setarea locației implicite este foarte ușor de realizat și este și destul de utilă, așa cum vei afla din acest ghid:

Cum îți setezi locația implicită în Windows 10

Pentru a-ți putea modifica locația implicită în Windows 10, trebuie mai întâi să deschizi aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe butonul ei din Meniul Start. Însă mai există și alte metode, d espre care am discutat aici: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10.

În aplicația Setări , apasă pe secțiunea Confidențialitate.

În partea stângă a ferestrei, apasă pe Locație.

În partea dreaptă a ferestrei Setări , derulează până când vei găsi o secțiune numită Locație implicită. Ea îți va spune că "Windows, aplicațiile și serviciile pot utiliza aceasta [locație implicită] atunci când nu putem detecta o locație mai exactă pe acest PC". Apasă pe butonul "Setați valoarea implicită".

Acțiunea anterioară va deschide aplicația Hărți. În ea, vei găsi o casetă de dialog în care Windows 10 îți arată același mesaj legat de locația implicită folosită atunci când nu poate fi detectată o locație mai precisă pe dispozitivul tău.

Apasă pe butonul "Setați locația implicită".

Tot ce trebuie să faci pentru a îți seta locația implicită este să o selectezi pe hartă, să îi scrii adresa sau să apeși pe o locație din istoricul tău.

După ce ai realizat una din aceste acțiuni, Windows 10 va înregistra imediat noua ta locație, fără a mai fi nevoie să mai confirmi setarea.

De ce este util să ai setată locația implicită în Windows 10?

Aceasta este o întrebare îndreptățită, iar răspunsul este unul foarte simplu. Dacă ai fost atent la pașii din secțiunea anterioară a acestui articol, atunci deja știi că: "Windows, aplicațiile și serviciile pot utiliza aceasta [locație implicită] atunci când nu putem detecta o locație mai exactă pe acest PC".

În zilele noastre, atât Windows 10 cât și aplicațiile pe care le instalezi pot cere și folosi locația ta. Ele fac acest lucru pentru a îți putea oferi informații personalizate în funcție de locația pe care o ai. Cu ajutorul acestor sisteme de urmărire, poți să obții informații foarte utile precum restaurantele din apropierea ta, cinematografele de lângă tine, atracțiile turistice și așa mai departe. Atunci când dispozitivul tău cu Windows 10 nu poate să îți detecteze locația ta precisă, poate să apeleze la locația implicită pe care ai setat-o.

Concluzie

Dacă nu ești extrem de preocupat de setările tale de confidențialitate și de modul în care Windows 10 și aplicațiile folosesc informațiile pe care le obțin despre locația ta, atunci setarea unei locații implicite pentru dispozitivul tău poate fi foarte utilă atunci când Windows 10 nu poate detecta o locație precisă. Există multe aplicații care se bazează pe locația ta pentru a îți oferi informații contextuale și din ce în ce mai multe apar în fiecare zi. În prezent, se pare că toată lumea vrea să își adapteze serviciile astfel încât să fie cât mai aproape de tine. Dacă vrei sau nu acest lucru, este o altă discuție. Pentru moment, știi cum să îți setezi locația implicită pentru dispozitivul tău cu Windows 10 și știi și de ce este utilă. O vei configura sau nu? Spune-ne ce părere ai în secțiunea de comentarii de mai jos.