Cele mai bune 20 de aplicații gratuite pentru Windows 10 și Windows 11

Cele mai bune 20 de aplicații gratuite pentru Windows 10 și Windows 11

Numărul de aplicații disponibile pentru dispozitivele Windows este atât de mare, încât este imposibil să le numeri. Cu toate acestea, există câteva aplicații esențiale, pe care orice utilizator ar dori să le aibă pe calculatorul său. Desigur, fiecare are aplicațiile sale preferate, iar noi, echipa Digital Citizen, nu facem excepție. Citește acest articol dacă vrei să afli care sunt cele mai bune aplicații gratuite pentru Windows 10 și Windows 11 de pe lista noastră. S-ar putea să găsești cel puțin câteva care să-ți placă și ție:

Reclamă

1. LibreOffice

Deși Microsoft Office 365 este soluția ideală dacă-ți dorești ce e mai bun în materie de productivitate la birou, acesta costă, din păcate, destul de mult. Dacă preferi să nu plătești pentru el, atunci LibreOffice este cea mai bună suită gratuită de software de productivitate disponibilă. Este open-source și include aplicații pentru procesarea de text, lucrul cu tabele și crearea și editarea de prezentări. Pe lângă toate acestea, LibreOffice are și aplicații pe care le poți folosi pentru a face diagrame și desene, pentru a lucra cu baze de date și chiar pentru a crea formule matematice. Ah, și este compatibil cu toate formatele de fișiere standard utilizate de Microsoft Office 365 și de alte suite de productivitate pentru birou.

LibreOffice este cea mai bună aplicație gratuită de productivitate pentru PC-uri cu Windows

LibreOffice este cea mai bună aplicație gratuită de productivitate pentru PC-uri cu Windows

Descărcare: LibreOffice

2. Lively Wallpaper

Una dintre aplicațiile noastre preferate pentru dispozitivele Windows 10 și Windows 11 este Lively Wallpaper. Este o aplicație gratuită, open-source, care-ți permite să afișezi pe desktop imagini de fundal animate. În mod implicit, are 12 imagini de fundal care includ un efect Matrix, triunghiuri mobile, ondulații, dealuri generate pe calculator, valuri, fluide etc. În plus, Lively Wallpaper îți permite și să-ți creezi propriile imagini de fundal animate, dacă vrei. Iar opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt impresionante: poți folosi practic orice fel de imagini, videoclipuri, fișiere GIF și chiar videoclipuri YouTube, jocuri sau pagini web întregi.

Cea mai bună aplicație gratuită pentru personalizarea fundalului de pe desktop: Lively Wallpaper

Cea mai bună aplicație gratuită pentru personalizarea fundalului de pe desktop: Lively Wallpaper

Descărcare: Lively Wallpaper

3. Netflix

Mai are Netflix nevoie de introducere? Este cel mai bun serviciu de streaming online pentru seriale TV și filme. Deși poți să îl accesezi dintr-un browser web oricând dorești, aplicația sa oficială este mai ușor de folosit și-ți oferă posibilitatea de a-ți urmări serialele TV și filmele preferate în 4K Ultra HD, precum și offline. Deși trebuie să ai un abonament la Netflix pentru a o folosi, aplicația în sine este gratuită, funcționează bine și este actualizată periodic.

Cea mai bună aplicație pentru streaming este în continuare Netflix

Cea mai bună aplicație pentru streaming este în continuare Netflix

Descărcare: Netflix

4. Spotify

Spotify este un serviciu de streaming online care îți oferă acces la un catalog uriaș de muzică. Poți să-ți asculți cântecele preferate pe aproape orice dispozitiv, inclusiv pe PC-ul, laptopul sau tableta ta cu Windows 10 sau Windows 11. Aplicația te lasă să asculți orice muzică îți place, te ajută să găsești muzică pe gustul tău, folosind topuri, categorii și liste de redare personalizate și face toate acestea gratuit. Partea negativă este că trebuie să asculți și reclame din când în când. Dacă vrei să scapi de ele, să îți poți descărca muzica favorită și să ai sunet de calitate mai bună, trebuie să-ți faci un abonament.

Spotify este o aplicație gratuită indispensabilă dacă-ți place muzica

Spotify este o aplicație gratuită indispensabilă dacă-ți place muzica

Descărcare: Spotify

Reclamă

5. Adobe Photoshop Express

Windows 10 și Windows 11 au aplicația Fotografii, care, pe lângă faptul că-ți permite să-ți vizualizezi pozele, este suficient de bună și pentru sarcini de editare de bază. Cu toate acestea, pentru rezultate mai bune, recomandăm Adobe Photoshop Express. Această aplicație este perfectă pentru a face editări rapide și pentru a aplica filtre fotografiilor tale, iar singurul lucru necesar pentru a o folosi gratuit este un ID Adobe. Dacă nu ai nevoie de întreaga putere a instrumentelor complexe din Adobe Photoshop sau Lightroom și tot ce-ți dorești este un editor foto ușor de utilizat de către începători, descarcă Adobe Photoshop Express pe dispozitivul tău cu Windows 10 sau Windows 11.

Cea mai bună aplicație gratuită pentru editarea fotografiilor: Adobe Photoshop Express

Cea mai bună aplicație gratuită pentru editarea fotografiilor: Adobe Photoshop Express

Descărcare: Adobe Photoshop Express

6. VLC

Există o mulţime de aplicații de redare media create pentru Windows, iar VLC este disponibilă ca aplicaţie desktop de foarte mult timp. Este, de asemenea, unul dintre acele puține playere media care și-au construit o reputaţie prin capacitatea lor de a reda orice fel de fişier media, video sau audio, indiferent de cât de neobişnuit este formatul său. Aplicația VLC funcţionează foarte bine pe orice fel de dispozitiv, desktop sau mobil, și este indispensabilă pentru calculatorul tău cu Windows 10 sau Windows 11.

VLC poate rula orice tip de fișiere video și audio

VLC poate rula orice tip de fișiere video și audio

Descărcare: VLC

7. MusicBee

MusicBee este o aplicație universală creată special pentru a reda și a gestiona muzică. Este, cu alte cuvinte, un player de muzică și chiar unul excelent. Îl poți folosi pentru a importa muzică din colecțiile tale din iTunes sau Windows Media Player și poate să identifice detaliile lipsă din melodii și să le actualizeze. Unul dintre punctele forte ale sale este faptul că poate să lucreze cu orice tip de hardware audio ai avea, inclusiv cu plăcile audio high-end folosite de audiofili, și poate oferi sunet surround.

Cel mai bun player audio gratuit este MusicBee

Cel mai bun player audio gratuit este MusicBee

Descărcare: MusicBee

8. TuneIn Radio

Dacă-ți place să asculți radio, atunci ar trebui să încerci TuneIn Radio. Aplicația îți oferă posibilitatea de a asculta radio în direct, precum și podcast-uri. Oferă liste cu peste o sută de mii de posturi de radio AM și FM de peste tot din lume, inclusiv posturi de radio specializate și împărțite în categorii despre orice te interesează: muzică, știri, sport și așa mai departe. Dintre toate aplicațiile de radio pe care le-am încercat în ultimii ani, TuneIn s-a dovedit întotdeauna ca fiind cea mai bună.

Cel mai bine este să asculți radio cu TuneIn

Cel mai bine este să asculți radio cu TuneIn

Descărcare: TuneIn Radio

9. Slack

Slack a devenit unul dintre cele mai populare servicii de chat, iar majoritatea echipelor se bazează pe el pentru a comunica și colabora. Dacă ești în căutarea unui instrument care să te ajute să faci toate acestea și care să-ți permită să-ți organizezi conversațiile cu colegii tăi și să partajezi fișiere cu ei, trebuie măcar să încerci Slack. Aplicația îți oferă toate uneltele care sunt disponibile și în versiunea de browser și are și dală dinamică și notificări pe desktop, lucruri pe care poate vrei să le ai.

Slack este probabil cea mai bună aplicație gratuită pentru munca în echipă

Slack este probabil cea mai bună aplicație gratuită pentru munca în echipă

Descărcare: Slack

10. WhatsApp Desktop

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații de mesagerie pentru smartphone-uri la nivel mondial. Probabil o folosești deja pe smartphone-ul tău cu Android sau pe iPhone. Toate bune și frumoase, dar, dacă-ți petreci ziua lucrând pe un calculator, s-ar putea să preferi să accesezi WhatsApp și să te conectezi cu prietenii tăi folosindu-ți PC-ul cu Windows 10 sau Windows 11.

Reclamă

În acest caz, poți fie să folosești versiunea de browser, fie să descarci și să instalezi aplicația WhatsApp Desktop. Aceasta îți oferă aproape toate opțiunile pe care le ai și pe smartphone și poate să afișeze inclusiv notificări pe desktop, care sunt destul de utile. Scanează codul QR folosindu-ți smartphone-ul și ești conectat imediat. În toți anii în care am folosit această aplicație, nu ne-am lovit de nicio problemă legată de conexiunea la internet și nici nu s-a blocat pe calculatoarele noastre cu Windows 10 și Windows 11.

WhatsApp Desktop este o alegere bună pentru cei care-și folosesc mult PC-ul

WhatsApp Desktop este o alegere bună pentru cei care-și folosesc mult PC-ul

Descărcare: WhatsApp Desktop

11. Messenger

Toată lumea știe de Facebook, iar mulți dintre cei care-l folosesc utilizează și serviciul său de chat. Compania a dezvoltat o aplicație care-ți oferă acces la chat și se numește, pur și simplu, Messenger. Aplicația are toate opțiunile din versiunea de browser, inclusiv conversații de grup, animații GIF și altele. Dacă o instalezi, primești și notificări pe desktop, ceea ce este binevenit dacă te bazezi pe Facebook pentru a comunica cu prietenii tăi.

Messenger este o aplicație bună de chat pentru Windows

Messenger este o aplicație bună de chat pentru Windows

Descărcare: Messenger

12. OneNote

OneNote de la Microsoft este una dintre cele mai bune aplicaţii pentru luat notițe de pe piață. Este, de asemenea, disponibilă pe toate platformele majore: pe dispozitivele cu Windows, Android, Mac și iOS. Este o aplicaţie disponibilă peste tot, gratuită şi include o mulţime de opţiuni. Poţi să creezi note care includ text, imagini, tabele, hărţi, desene şi lista continuă.

Cea mai bună aplicație gratuită de la Microsoft: OneNote

Cea mai bună aplicație gratuită de la Microsoft: OneNote

Descărcare: OneNote

13. Evernote

Dacă OneNote nu este serviciul tău preferat pentru luarea de notițe, atunci este posibil să preferi Evernote. Indiferent dacă ai nevoie doar să iei rapid notițe sau vrei să creezi liste cu ce ai de făcut, să scrii idei sau să adaugi schițe, fotografii, clipuri audio, video și alte lucruri similare, aplicația Evernote le poate face pe toate.

Una dintre cele mai bune aplicații de luat notițe: Evernote

Una dintre cele mai bune aplicații de luat notițe: Evernote

Descărcare: Evernote

14. Flipboard

Flipboard a devenit una dintre cele mai populare aplicaţii de ştiri din lume. Funcţionează ca un agregator de ştiri, fiind în acelaşi timp și foarte vizuală. Rezultatul este o aplicație care seamănă foarte mult cu o revistă. Atâta doar că revista este doar a ta şi este personalizată să conţină doar ceea ce te interesează. Aplicația Flipboard pentru Windows 10 și Windows 11 arată și funcționează excelent. Dacă ești în căutarea unei experiențe de calitate pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, ar trebui să încerci mai întâi această aplicație.

Flipboard este o aplicație de știri excelentă

Flipboard este o aplicație de știri excelentă

Descărcare: Flipboard

15. Bitwarden

În zilele noastre, aproape toată lumea are nevoie de un bun manager de parole. La urma urmelor, cu toții avem zeci, dacă nu sute de conturi de care trebuie să ținem cont, iar reținerea parolei pentru fiecare dintre ele nu este posibilă în realitate. Una dintre cele mai bune aplicații de administrare de parole pe care le știm (și care ne plac) este Bitwarden. Este open-source, are o criptare sigură și 2FA (autentificare cu doi factori) și oferă o serie întreagă de alte instrumente de securitate concepute pentru a te ajuta să-ți păstrezi în siguranță conturile. Și este disponibilă pe toate tipurile de dispozitive, nu doar pe Windows, ci și pe Android și iPhone. În plus, este gratuită! Deși poți cumpăra un abonament premium (pentru un preț mic, de mai puțin de un dolar pe lună), toate elementele esențiale sunt incluse în serviciile personale gratuite, așa că de ce să nu o încerci măcar o dată?

Cel mai bun manager de parole gratuit: Bitwarden

Cel mai bun manager de parole gratuit: Bitwarden

Descărcare: Bitwarden

16. Asana

Dacă ai nevoie să-ți gestionezi sarcinile, fie că este vorba de muncă sau chiar pentru administrarea casei tale, Asana este unul dintre cele mai bune instrumente pe care le poți folosi. Îl poți accesa online din orice browser web, dar poți, de asemenea, să descarci și să instalezi aplicația sa. Aplicația îți permite să-ți proiectezi mediul de gestionare a sarcinilor cu tot felul de instrumente utile, precum stabilirea de date limită pentru sarcini, repartizarea acestora altor persoane (colegi de muncă, prieteni, familie), crearea de descrieri pentru sarcini, adăugarea de comentarii, etichete și fișiere Google Drive. Noi folosim aplicația Asana de ani de zile și suntem mulțumiți de ea, așa că ți-o recomandăm călduros.

Cea mai bună aplicație gratuită pentru gestionarea sarcinilor: Asana

Cea mai bună aplicație gratuită pentru gestionarea sarcinilor: Asana

Descărcare: Asana

17. TeamViewer

TeamViewer este unul dintre cele mai bune servicii de control la distanţă din lume. Îți permite să te conectezi și să controlezi de la distanță alte calculatoare prin internet și oferă aplicații pentru toate sistemele de operare importante. Unii pot spune că instrumentele de conectare la distanţă oferite de Microsoft sunt mai bune. Însă, dacă tot ce vrei este un serviciu de conectare la distanţă care funcţionează rapid, indiferent că vrei să te conectezi la un calculator cu Windows, Linux sau MacOS, atunci TeamViewer este una dintre cele mai bune alternative.

Cea mai bună aplicație gratuită pentru a-ți ajuta familia sau prietenii de la distanță: TeamViewer

Cea mai bună aplicație gratuită pentru a-ți ajuta familia sau prietenii de la distanță: TeamViewer

Descărcare: TeamViewer

18. 7-Zip

7-Zip este probabil cel mai popular software gratuit de comprimare a fișierelor. Este ușor de utilizat și are multe opțiuni și caracteristici suplimentare față de instrumentul standard ZIP din Windows. De exemplu, 7-Zip suportă criptarea, poate lucra cu aproape toate tipurile de fișiere arhivate, iar rata sa de compresie, dacă creezi fișiere 7Z, este mai bună decât ceea ce au de oferit majoritatea celorlalte aplicații de arhivare. Ah, și este de asemenea gratis de partajat și folosit atât de către persoane fizice, cât și de către companii.

Cel mai bun instrument de compresie: 7-Zip

Cel mai bun instrument de compresie: 7-Zip

Descărcare: 7-Zip

19. Wikipedia

Dacă îţi plac enciclopediile, atunci probabil că nu ai putea să rezişti nicio zi fără să accesezi Wikipedia. La urma urmelor, cu aproape 40 de milioane de articole scrise în peste 300 de limbi, este cea mai mare enciclopedie din lume. Vestea bună este că Wikipedia are o aplicație disponibilă în Microsoft Store, iar vestea şi mai bună este că este o aplicaţie de calitate, care funcţionează bine şi pe dispozitivele cu ecran tactil.

Wikipedia este una dintre cele mai bune surse de cunoaștere

Wikipedia este una dintre cele mai bune surse de cunoaștere

Descărcare: Wikipedia

20. TripAdvisor

Dacă îți place să călătorești şi vrei o aplicaţie excelentă din Microsoft Store, care să te ajute să găsești destinaţii noi, hoteluri, restaurante și altele, ar trebui să încerci TripAdvisor. Cu ajutorul acesteia, poți vedea fotografii și citi recenzii despre un loc sau poți rezerva o călătorie, de la zboruri la camera de hotel și restaurantele în care mănânci. Orice turist serios ar trebui să instaleze aplicația TripAdvisor pentru Windows 10 și Windows 11.

Cea mai bună aplicație gratuită pentru călătorii: Trip Advisor

Cea mai bună aplicație gratuită pentru călătorii: Trip Advisor

Descărcare: TripAdvisor Hotels Flights Restaurants

După părerea ta, care sunt cele mai bune aplicații gratuite pentru Windows?

Acestea sunt aplicaţiile noastre gratuite preferate pentru Windows 10 și Windows 11. Ne plac din motive diferite şi credem că multe dintre ele sunt utile pentru majoritatea utilizatorilor. Ele au câteva lucruri în comun: funcţionează bine, arată bine şi sunt uşor de folosit. Înainte de a închide acest articol, spune-ne în comentariile de mai jos ce aplicaţii pentru Windows îţi plac şi de ce. Suntem siguri că şi ceilalţi cititori vor aprecia recomandările tale.

Descoperă: Productivitate Blog Programe Recomandate Windows