Cele mai bune 17 aplicații gratuite pentru Windows 10 din Magazinul Microsoft

Magazinul Microsoft este locul din Windows unde poţi să găseşti aplicaţii pentru Windows 10 și Windwos 8.1. Multe dintre aceste aplicații sunt dezvoltate să funcţioneze la fel de bine pe dispozitive cu ecrane tactile precum şi pe calculatoare tradiționale, care folosesc un mouse şi o tastatură. Magazinul Microsoft a evoluat mult și numărul de aplicații disponibile este în creștere. Încă nu are la fel de multe aplicații ca Magazinul Play de la Google sau ca App Store-ul de la Apple, dar are totuși destul de multe aplicații utile și de calitate. Multe dintre aceste aplicații sunt gratuite și pot fi descărcate și utilizate de către oricine. Dacă nu ai încercat încă Magazinul Microsoft, verifică lista noastră cu cele mai bune aplicații pentru Windows 10 și Windows 8.1:

1. Facebook

Aplicaţia oficială Facebook arată şi funcţionează foarte bine. Îţi oferă toate opțiunile de care ai nevoie pe această reţea socială. Poţi să postezi mesaje, fotografii, clipuri video, poţi să dai "check-in", poţi să vezi lista de noutăţi, ş.a.m.d. Desigur, poţi şi să dai Like sau să partajezi lucruri, cum ar fi pagina noastră de Facebook Digital Citizen. 🙂

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: Facebook

2. VLC

Sunt o mulţime de aplicații de redare media disponibile pentru Windows şi VLC este disponibilă ca aplicaţie desktop de foarte mult timp. De asemenea, este unul dintre programele care şi-au creat o reputaţie prin capacitatea lor de a reda orice fel de fişier media, video sau audio, indiferent de cât de neobişnuit este formatul său. VLC este versiunea universală a aplicaţiei tradiţionale VLC pentru desktop şi funcţionează foarte bine. Are inclusiv suport pentru subtitrări, o opţiune mai rară pentru un player media dezvoltat să funcţioneze pe ecrane tactile.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: VLC

4. TeamViewer: Remote Control

TeamViewer este unul dintre cele mai bune servicii de control la distanţă din lume. Îţi oferă posibilitatea de a te conecta şi controla de la distanţă alte calculatoare, prin internet şi oferă aplicaţii pentru toate sistemele de operare importante. Unii vor spune că instrumentele de conectare la distanţă oferite de Microsoft sunt mai bune, dar dacă tot ce vrei este un serviciu de conectare la distanţă care funcţionează rapid, indiferent că vrei să te conectezi la un calculator cu Windows, Linux sau MacOS, atunci TeamViewer este una dintre cele mai bune alternative. Aplicaţia din Magazinul Microsoft TeamViewer: Remote Control funcţionează excelent şi este optimizată pentru ecrane tactile. O poţi folosi la fel de uşor pe un calculator desktop, pe o tabletă sau pe un smartphone cu Windows.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: TeamViewer: Remote Control

4. Spotify Music

Spotify este un serviciu de streaming online care îți oferă acces la un catalog uriaș de muzică. Poți să îți asculți cântecele preferate pe aproape orice dispozitiv, inclusiv pe PC-ul, laptopul sau tableta ta cu Windows 10. Aplicația te lasă să asculți orice muzică îți place, te ajută să găsești muzică pe gustul tău, folosind topuri, categorii și liste de redare personalizate. Face toate aceste lucruri gratuit.

Partea negativă este că trebuie să asculți și reclame din când în când. Dacă vrei să scapi de ele, să îți poți descărca muzica favorită și să ai acces la sunet de calitate mai ridicată, trebuie să îți faci un abonament.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: Spotify Music

5. TuneIn Radio

Dacă îți place să asculți radio, atunci ar trebui să încerci TuneIn Radio. Aplicația îți oferă posibilitatea de a asculta radio în direct, precum și podcast-uri. Oferă liste cu peste 100.000 de posturi de radio AM și FM de peste tot din lume, inclusiv posturi de radio specializate și împărțite pe categorii despre orice te interesează: muzică, știri, sport și așa mai departe. Dintre toate aplicațiile de radio pe care le-am testat în ultimii câțiva ani, TuneIn s-a dovedit întotdeauna ca fiind cea mai bună.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: TuneIn Radio

6. OneNote

OneNote de la Microsoft este una dintre cele mai bune aplicaţii pentru notițe. De asemenea, este disponibilă pe toate platformele majore: Windows, Android, Mac şi iOS. Este o aplicaţie disponibilă peste tot, gratuită şi include o mulţime de opţiuni. Poţi să creezi note care includ text, imagini, tabele, hărţi, desene şi lista continuă.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: OneNote

7. Messenger

Toată lumea știe de Facebook și mulți dintre oamenii care folosesc rețeaua socială sunt abonați și la serviciul de chat. Compania a dezvoltat o aplicație universală care îți dă acces la chat, numită Messenger. Aplicația are toate opțiunile din versiunea de browser, inclusiv conversații de grup, animații GIF și altele. Dacă o instalezi, primești și notificări pe desktop, iar asta este foarte bine dacă te bazezi pe Facebook pentru a comunica cu prietenii tăi.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: Messenger

8. Netflix

Netflix mai are nevoie de introducere? Este cel mai bun serviciu de streaming online pentru seriale TV și filme. Deși poți să îl accesezi dintr-un browser web oricând dorești, aplicația sa oficială din Magazinul Microsoft este mai ușor de folosit și îți oferă posibilitatea de a îți urmări serialele TV și filmele preferate în 4K Ultra HD, precum și offline. Aplicația funcționează bine și este actualizată periodic.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: Netflix

9. WhatsApp Desktop

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie pentru smartphone-uri. Dacă deții un smartphone cu Android sau iOS, aproape sigur ai și această aplicație pe el. Totul este bine și frumos, dar dacă îți petreci ziua de lucru la un calculator, s-ar putea să preferi să accesezi WhatsApp și să te conectezi cu prietenii tăi folosindu-ți PC-ul cu Windows. În acest caz, ai alternativa de a folosi versiunea de browser, ori să descarci și să instalezi aplicația universală WhatsApp Desktop din Magazinul Microsoft. Aplicația oferă aproape toate opțiunile pe care le ai și pe smartphone și poate să afișeze inclusiv notificări pe desktop, acestea fiind utile. Scanează codul QR folosindu-ți smartphone-ul și ești conectat imediat. Cât timp am folosit această aplicație, nu ne-am lovit de niciun fel de probleme referitor la conexiunea de internet, nici nu am văzut-o să dea erori pe calculatoarele noastre cu Windows 10.

Windows 10, Magazinul Microsoft, aplicatii

Descărcare: WhatsApp Desktop

Mergi la pagina doi a acestui articol și vei descoperi alte aplicații utile pe care merită să le instalezi pe dispozitivele tale cu Windows 10.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează