Reinstalează toate aplicațiile implicite din Windows 10, cu PowerShell

Unor utilizatori nu le plac aplicațiile care sunt implicit instalate în Windows 10 și vor să scape de ele. Majoritatea aplicațiilor pot fi dezinstalate folosind aplicația Setări. Dar, poți folosi și PowerShell pentru a le dezinstala pe toate odată sau doar pe unele dintre ele. Aplicaţii precum Calendar, Mail, Camera, Fotografii sau Candy Crush Soda Saga, pot dispărea de pe calculatorul tău imediat. Întrebarea este: cum poți să îţi recuperezi toate aceste aplicaţii implicite, în cazul în care ai nevoie de ele sau dacă ele nu mai funcționează bine? În acest tutorial, îţi arătăm cum reinstalezi și reînregistrezi toate aplicaţiile implicite care au venit odată cu Windows 10. Nu te speria, este un proces simplu şi rapid. Să începem:

Câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi înainte de a continua

Paşii din acest tutorial te ajută să reinstalezi toate aplicaţiile implicite din Windows 10, inclusiv Magazinul Microsoft. Totuși, trebuie să știi că noi am testat și putem să confirmăm acest lucru doar pentru ultima versiune de Windows cu April 2018 Update.

Dacă ai o versiune mai veche de Windows 10, poți să urmezi pașii de recuperare a aplicațiilor implicite, dar este posibil să nu poți să reinstalezi și Magazinul Microsoft. Singura metodă bună de a restaura Magazinul Microsoft în versiunile mai vechi de Windows 10 și de a putea instala celelalte aplicații este să reinstalezi Windows 10.

Pasul 1. Deschide PowerShell ca Administrator

În primul rând, trebuie să deschizi Powershell cu drepturi administrative. Cea mai rapidă metodă de a face acest lucru este să foloseşti butonul de căutare de pe bara de activități. Apasă pe el și scrie "powershell", dă clic dreapta (sau apasă lung) pe rezultatul Windows PowerShell şi apoi apasă pe "Executare ca administrator".

Deschide PowerShell ca administrator

Poți să afli și alte metode de a deschide PowerShell, în acest tutorial 9 moduri de a lansa PowerShell în Windows (inclusiv ca admin). După ce ai deschis PowerShell, ar trebui să vezi o fereastră similară cu aceasta:

Fereastra PowerShell

Pasul 2. Rulează comanda de reinstalare și reînregistrare pentru aplicaţiile implicite din Windows 10

Pentru a reinstala toate aplicaţiile implicite din Windows 10, tot ce trebuie să faci este să rulezi o anumită comandă. Tastează sau copiază şi lipeşte următoarea comandă în fereastra ta PowerShell:

Get-AppxPackage -allusers | foreach {Add-AppxPackage -register "$($_.InstallLocation)appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode}

Comanda de reinstalare pentru aplicații

După ce ai introdus comanda de mai sus în PowerShell, apasă Enter pe tastatură.

Imediat, Windows 10 începe să îşi instaleze din nou aplicaţiile implicite. Acest pas poate să dureze un timp, în funcție de viteza PC-ului tău cu Windows 10.

Reinstalarea aplicațiilor

Pasul 3. Reporneşte-ţi dispozitivul cu Windows 10

După ce comanda a fost executată, PowerShell îţi arată folderul curent în care te afli. Nu există niciun fel de mesaje sau confirmări suplimentare. Acum poţi să închizi PowerShell şi să îţi reporneşti dispozitivul cu Windows 10. După ce te reconectezi, ar trebui să îți găsești toate aplicaţiile implicite din Windows 10 înapoi la locul lor.

Ce poți să faci dacă aplicațiile restaurate tot nu funcționează bine?

În cazul în care ai reinstalat aplicațiile implicite din Windows 10 dar acestea tot nu funcționează corect, mai este un lucru pe care poți să îl faci: rulează depanatorul Aplicații din Magazinul Windows. Îl găsești în aplicația Setări, în secțiunea Actualizare și securitate -> Depanare.

Pornește depanatorul Aplicații din Magazinul Windows

Apasă pe Aplicații din Magazinul Windows și urmează pașii expertului de depanare.

Rulează depanatorul Aplicații din Magazinul Windows

Dacă expertul găsește ceva ce ar putea afecta modul în care rulează aplicațiile pe PC-ul tău cu Windows, face automat reparațiile necesare. Când este finalizat procesul, este posibil să îți ceară să îți repornești calculatorul sau dispozitivul cu Windows 10. Repornește pentru a vedea dacă acum îți funcționează corect aplicațiile. Dacă tot nu o fac, atunci ne pare rău, dar cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să resetezi sau să reinstalezi Windows 10. Dacă ai nevoie de ajutor în această privință, s-ar putea să îți placă acest ghid: Cum resetezi Windows 10 la setările sale din fabrică, dar îți păstrezi fișierele personale.

Concluzie

Așa cum vezi, să îţi reinstalezi toate aplicaţiile implicite din Windows 10 poate fi uşor şi nici nu ar trebui să dureze mult. Până la urmă, nu trebuie decât să rulezi o comandă PowerShell. Ştii şi alte metode de a reinstala aplicaţiile implicite din Windows 10? Nu ezita să ne ni le spui, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri PowerShell Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează