Cum muți și grupezi dale și scurtături în Meniul Start din Windows 10

Tuturor ne place ca aplicațiile să fie organizate, astfel încât să le putem accesa ușor pe oricare dintre ele atunci când avem nevoie. Din această cauză, Meniul Start din Windows 10 are dalele și scurtăturile organizate în grupuri. Implicit, vei vedea doar două grupuri, Life at a glance ( Viața dintr-o privire ) și Play and explore ( Joacă-te și explorează ), dar poți crea mult mai multe grupuri. În acest articol îți vom arăta cum se creează un nou grup în Meniul Start și cum poți muta dale și scurtături dintr-un grup în altul, pe orice calculator sau dispozitiv cu Windows 10:

Cum muți dale și scurtături în Meniul Start

În Windows 10 procesul de mutare al dalelor și al scurtăturilor este foarte ușor și intuitiv. Tot ce ai de făcut este să tragi dala sau scurtătura pe care vrei să o muți, în locul dorit, în Meniul Start .

Cum grupezi dale și scurtături în Meniul Start

Dacă vrei să creezi un nou grup în Meniul Start , mai întâi mută toate dalele și scurtăturile pe care vrei să le incluzi în el, pe un spațiu gol din Meniul Start . Atunci când muți prima dală vei vedea un dreptunghi colorat, așa vei ști că un nou grup este creat.

Implicit, noul grup nu va avea un nume. Dacă dorești să îi dai unul, ține cursorul deasupra lui.

Această acțiune va face să apară un mic antet numit Denumiți grupul . Dacă vrei să schimbi denumirea acestuia, apasă pe antet.

Apoi scrie numele dorit și apasă tasta Enter de pe tastatură sau apasă pe orice spațiu gol din Meniul Start .

Grupul are acum un nou nume. Urmează aceeași procedură pentru toate grupurile de dale și scurtături din Meniul Start , astfel încât să îți organizezi toate dalele și scurtăturile în funcție de preferințele tale.

Concluzie

După cum ai văzut, dacă vrei să-ți accesezi fișierele și aplicațiile foarte ușor, poți să organizezi scurtăturile lor din Meniul Start în grupuri. Astfel, aplicațiile sunt grupate în funcție de preferințele tale. Pentru mai multe tutoriale despre Windows 10, citește și articolele noastre recomandate mai jos, iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, spune-ne folosind formularul de comentarii.