Cum pornești și creezi activități de bază cu Task Scheduler

Task Scheduler  (în traducere Planificator activități ) îți permite să creezi tot felul de activități automatizate în Windows. Poți programa o aplicație să ruleze la intervale specifice de timp, să afișeze un anumit mesaj ori de câte ori ceva anume se întâmplă, ș.a.m.d. Poate face aproape orice. Singura limită este imaginația ta. Pentru a începe, am creat acest ghid despre cum se folosește expertul pentru crearea de activități simple în Task Scheduler. Iată cum funcționează:

Unde găsești Task Scheduler în Windows 7

O primă metodă este să mergi la  "Meniul Start -> Toate programele -> Accesorii -> Instrumente de sistem -> Task Scheduler".

O altă metodă este să scrii cuvântul “task”  în caseta de căutare din meniul de Start  și apoi să dai clic pe rezultatul Task Scheduler.

Nu în cele din urmă, poți alege să mergi la "Panoul de control -> Sistem și securitate -> Instrumente de administrare -> Task Scheduler".

Unde găsești Task Scheduler în  Windows  8.1

În Windows 8.1, mergi la ecranul Start , caută după cuvântul “programare”  și apasă pe Programarea activităților.

De asemenea, poți să mergi la "Panoul de control -> Sistem și securitate -> Instrumente de administrare -> Task Scheduler".

Unde găsești Task Scheduler în Windows 10

În Windows 10, scrie cuvântul “scheduler”  în căsuța de căutare din bara de activități și selectează rezultatul Task Scheduler.

De asemenea, poți deschide Panoul de control -> Sistem și securitate -> Instrumente de administrare -> Task Scheduler.

Fereastra Task Scheduler  este acum deschisă.

Cu excepția unor diferențe minore, acest instrument funcționează la fel în toate versiunile recente de Windows.

Cum pornești expertul pentru Crearea de activități simple

În fereastra Task Scheduler , mergi la coloana Acțiuni  din partea dreaptă. Aici, apasă pe “ Create Basic Task " (“ Creare Activitate Simplă ") pentru a deschide expertul cu același nume.

După cum sugerează și numele, acest expert de configurare permite crearea de activități simple ce sunt executate de sistemul de operare, la un moment dat sau când o anumită condiție este îndeplinită.

Pentru exemplificare, să presupunem că vrem să creăm o activitate care să ruleze instrumentul Curățare disc  la un moment dat. Haide să vedem cum se începe crearea acestei activități programate:

La primul pas, ți se cere să introduci un nume și o descriere pentru sarcina ta. Când ai terminat, apasă Next.

În continuare, trebuie să alegi când va fi executată activitatea.