9 metode de a porni Task Scheduler în Windows (orice versiune)

Tassk Scheduler este un instrument util din Windows, care ne oferă posibilitatea de a programa și executa sarcini automate. De exemplu, cu ajutorul Task Scheduler, poți să faci Windows să execute un program la un anumit moment, doar o dată, periodic sau numai atunci când are loc un anumit eveniment. Pentru a putea face toate aceste lucruri, trebuie mai întâi să știi cum să deschizi Task Scheduler. Dacă vrei să știi toate metodele de a lansa Task Scheduler, citește acest ghid:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate trei versiunile de Windows, altele doar în una sau două. Pentru fiecare metodă, menționăm versiunea de Windows în care funcționează. Dacă nu știi versiunea de Windows pe care o ai, citește acest tutorial: Ce versiune, ediție și tip de Windows 10 am instalat?

1. Deschide Task Scheduler folosind căutarea (toate versiunile de Windows)

În Windows 10, probabil că cea mai rapidă metodă de a deschide Task Scheduler este să folosești căutarea. Apasă pe butonul de căutare de pe bara de activități, tastează cuvântul "programare" sau "schedule" și apoi apasă pe rezultatul Programarea activităților sau Task Scheduler.

Task Scheduler, Windows

Dacă folosești Windows 7, tastează cuvântul "programare" sau "schedule" și apoi dă clic pe rezultatul Programarea activităților sau Task Scheduler.

Task Scheduler, Windows

În Windows 8.1, mergi pe Ecranul Start și începe să scrii cuvântul "programare" sau "schedule". Apoi, apasă pe rezultatul Programarea activităților sau Task Scheduler.

Task Scheduler, Windows

2. Deschide Task Scheduler folosind Meniul Start (Windows 10 și Windows 7)

Windows 10 include și o scurtătură pentru Task Scheduler, în Meniul Start. Deschide Meniul Start și derulează în jos până găsești folderul Instrumente de administrare Windows. În el, găsești scurtătura pentru Task Scheduler. Apasă pe ea.

Task Scheduler, Windows

În Windows 7, poți să găsești o scurtătură pentru Task Scheduler în "Accesorii -> Instrumente de sistem" din Meniul Start.

Task Scheduler, Windows

Din păcate, Windows 8.1 nu include o scurtătură către Task Scheduler pe Ecranul Start.

3. Deschide Task Scheduler folosind fereastra Executare (toate versiunile de Windows)

Indiferent de versiunea sau ediția de Windows pe care o ai, poți să folosești fereastra Executare pentru a lansa Task Scheduler. Apasă pe tastele Windows + R de pe tastatură pentru a deschide fereastra executare și apoi tastează taskschd.msc în câmpul Deschidere. La final, apasă pe OK sau pe Enter.

Task Scheduler, Windows

4. Deschide Task Scheduler folosind Panoul de control (toate versiunile de Windows)

Indiferent de versiunea de Windows pe care o folosești, deschide Panoul de control, navighează la "Sistem și securitate -> Instrumente de administrare" și apasă pe legătura rapidă numită "Programarea activităților".

Task Scheduler, Windows

De asemenea, poți să deschizi fereastra Instrumente de administrare și apoi să dai dublu clic pe scurtătura Task Scheduler.

Task Scheduler, Windows

5. Deschide Task Scheduler creând o scurtătură, unde vrei tu (toate versiunile de Windows)

Dacă preferi să ai câte o scurtătură pentru fiecare lucru important de pe PC-ul tău cu Windows, este posibil să vrei să ai același lucru și pentru Task Scheduler. Când creezi scurtătura, trebuie să îți aduci aminte să setezi ținta taskschd.msc. Apoi, poți să dai dublu clic pe scurtătură și Task Scheduler se va deschide.

Task Scheduler, Windows

Dacă ai nevoie de ajutor pentru crearea de scurtături, acest tutorial explică tot procesul: Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

6. Deschide Task Scheduler folosind Linia de comandă sau PowerShell (toate versiunile de Windows)

Unii utilizatori preferă Linia de comandă în loc de interfețele grafice. Dacă și tu ești unul dintre ei, atunci poți să deschizi Task Scheduler și din Linia de comandă sau din PowerShell. În oricare dintre aceste aplicații, tastează comanda taskschd.msc și apasă Enter pe tastatură. Task Scheduler ar trebui să pornească imediat.

Task Scheduler, Windows

7. Deschide Task Scheduler folosind Managerul de activități (toate versiunile de Windows)

Poți să deschizi instrumentul Task Scheduler și folosind Managerul de activități. Apasă simultan pe tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Managerul de activități. Dacă folosești un PC cu Windows 10 sau Windows 8.1, Managerul de activități s-ar putea să se deschidă în modul compact. Dacă face acest lucru, apasă pe "Mai multe detalii". Apoi, în meniul Fișier, apasă pe "Rulare activitate nouă" și tastează comanda taskschd.msc în fereastra "Creare activitate nouă". La final, apasă Enter pe tastatură sau apasă pe butonul OK.

Task Scheduler, Windows

8. Deschide Task Scheduler folosind scurtătura din colecția noastră (toate versiunile de Windows)

Avem una dintre cele mai mari colecții de scurtături pentru Windows. Dacă o descarci, în ea vei găsi o scurtătură pentru Task Scheduler, în subfolderul Programe corespunzător versiunii tale de Windows.

Task Scheduler, Windows

8. Deschide Task Scheduler folosind consola Gestionare Computer (toate versiunile de Windows)

Task Scheduler poate fi accesat și din consola Gestionare computer. Deschide consola Gestionare computer și, în partea stângă a ferestrei, în secțiunea numită Instrumente de sistem, apasă pe Task Scheduler.

Task Scheduler, Windows

Tu programezi activități pe calculatorul tău cu Windows?

Acum știi cum se deschide Task Scheduler în Windows, indiferent de versiunea sistemului de operare. Tu folosești Task Scheduler pentru a automatiza activități pe dispozitivele tale? Sau ai vrut să îl deschizi doar pentru că ai fost curios să afli ce face? Ne-ar plăcea să îți auzim părerea, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează