Cum proiectezi wireless pe un TV sau pe un monitor, din Android, cu Miracast

Miracast este o tehnologie extraordinară, care îți poate face viața mai ușoară în anumite scenarii. Fie pentru că trebuie să faci o prezentare și cea mai rapidă metodă de a o face este să îți proiectezi ecranul dispozitivului tău pe un proiector cu Miracast, sau pentru că vrei să vezi un film pe care îl ai pe smartphone pe un televizor cu ecran mare, Miracast te poate ajuta în toate aceste cazuri. Din fericire, majoritatea smartphone-urilor și tabletelor cu Android din zilele noastre suportă Miracast, deși nu putem spune același lucru și despre toate televizoarele și monitoarele de pe piață. Totuși, chiar dacă televizorul sau monitorul tău nu are Miracast, poți oricând să folosești un adaptor Miracast pentru a proiecta imagine wireless. Iată cum folosești Miracast pentru a îți oglindi ecranul dispozitivului Android pe orice alt ecran:

NOTĂ: Pentru realizarea acestui tutorial, am folosit un smartphone Samsung Galaxy S4, dar procedura este similară pe toate dispozitivele cu Android.

De ce ai nevoie înainte a urma instrucțiunile din acest ghid?

Înainte de a urma instrucțiunile din acest ghid, trebuie să verifici că ai la îndemână următoarele elemente:

  • Un televizor ori un monitor cu suport pentru Miracast ori…
  • Un adaptor Miracast precum Microsoft Wireless Display Adapter. Adaptorul trebuie să fie introdus într-un televizor ori într-un monitor care are atât un port HDMI, cât și un port USB alimentat cu energie electrică. Acesta nu ar trebui să fie la mai mult de 7 metri distanță de dispozitivul tău cu Android. Dacă televizorul ori monitorul pe care-l ai la dispoziție nu are un port USB alimentat, atunci poți folosi încărcătorul USB al unui smartphone pentru a oferi curent adaptorului Microsoft Wireless Display Adapter.
miracast, android, proiectare, wireless, tv, monitor
  • Un smartphone sau o tabletă Android cu suport Miracast. Trebuie să verifici specificațiile hardware oficiale ale dispozitivului tău pentru a te asigura că oferă suport pentru tehnologia Miracast.

Dacă ai totul la dispoziție, mergi mai departe cu pașii din acest tutorial:

Cum proiectezi ecranul dispozitivului tău Android pe un ecran cu Miracast

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deschizi Setările dispozitivului tău cu Android. Există mai multe metode de a face acest lucru, dar una care este comună pentru toate smartphone-urile și tabletele cu Android, este să deschizi vizualizarea Aplicații și să apeși pe iconița Setări. Această iconiță arată similar cu o rotiță dințată.

miracast, android, proiectare, wireless, tv, monitor

Pe ecranul Setări , caută o setare numită Screen Mirroring, Proiectare, Afișare wireless, Allshare Cast sau ceva similar. Dezvoltatorii hardware folosesc tot felul de nume pentru Miracast, așa că numele acestei setări poate să varieze mult în funcție de dispozitivul tău cu Android. După ce ai găsit setarea, apasă pe ea.

Pe smartphone-ul nostru Samsung Galaxy S4, Miracast poartă numele Screen Mirroring și se găsește la sfârșitul listei de setări din Conexiuni.

miracast, android, proiectare, wireless, tv, monitor

Când vei deschide ecranul Miracast, smartphone-ul sau tableta ta cu Android ar trebui să înceapă automat să caute ecranele cu suport Miracast din apropiere. Dacă folosești un adaptor Microsoft Wireless Display Adapter , ar trebui să găsești un dispozitiv numit MicrosoftDisplayAdapter_EF.

Apasă pe numele ecranului cu suport Miracast la care vrei să te conectezi.

miracast, android, proiectare, wireless, tv, monitor

Așteaptă câteva momente pentru ca dispozitivul tău cu Android să stabilească o conexiune wireless la ecranul Miracast. Nu ar trebui să dureze mult.

miracast, android, proiectare, wireless, tv, monitor

După ce s-a realizat conexiunea, smartphone-ul sau tableta cu Android ar trebui să îți confirme asta. Dar chiar dacă nu o face, vei avea confirmarea conexiunii pe monitorul sau televizorul la care te-ai conectat. El ar trebui să afișeze exact aceeași imagine ca ecranul dispozitivului tău cu Android.

miracast, android, proiectare, wireless, tv, monitor

Tot ce este afișat pe ecranul smartphone-ului ori tabletei tale va fi afișat și pe televizor sau monitor. Foarte tare, nu?

Cum oprești proiectarea imaginii pe ecranul cu Miracast

Va veni o vreme când nu vei mai vrea să proiectezi ecranul smartphone-ului sau tabletei tale cu Android, pe ecranul Miracast la care te-ai conectat. Pentru a închide conexiunea wireless, deschide ecranul de setări Miracast, urmând aceiași pași din secțiunea anterioară a acestui ghid.

Apoi, caută o opțiune cu numele Deconectare, Terminare conexiune sau Dezactivare. De exemplu, pe Samsung Galaxy S4, această opțiune poartă numele de Terminare conexiune. Nu trebuie să faci altceva decât să apeși pe acest buton și proiectarea wireless a ecranului tău se va opri.

miracast, android, proiectare, wireless, tv, monitor

Asta a fost tot!

Concluzie

După cum ai văzut, proiectarea wireless a ecranului prin Miracast este ceva foarte ușor de realizat pe orice dispozitiv cu Android. Din păcate, Miracast este un standard care nu obligă producătorii de hardware să folosească același nume - Miracast - pe toate dispozitivele pe care le vând. Drept urmare, singurul inconvenient pe care l-ai putea întâmpina atunci când încerci să configurezi o conexiune Miracast este să afli care este numele acestei opțiuni pe dispozitivul tău cu Android. Ai folosit Miracast pe dispozitive cu Android? Îți este utilă această tehnologie? Împărtășește experiența ta folosind formularul de comentarii.

Descoperă: Divertisment Android Ghiduri Hardware și sunete Redare media Rețea și Internet Wireless
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează