Cum proiectezi wireless ecranul de pe Android pe TV

Cum proiectezi wireless ecranul de pe Android pe TV

Miracast este o tehnologie excelentă, care, uneori, îți poate face viața mult mai ușoară. Fie că trebuie să faci o prezentare și cel mai rapid mod este să proiectezi ecranul dispozitivului tău pe un proiector compatibil Miracast, fie că vrei să urmărești un film de pe smartphone pe un televizor cu ecran mare, Miracast poate face toate astea. Iată cum o folosești pentru a proiecta wireless ecranul dispozitivului tău Android pe orice ecran:

Reclamă

Aspecte cheie ale proiectării ecranului de pe Android

Înainte de a continua cu acest tutorial, trebuie să știi câteva lucruri. În primul rând, asigură-te că ai la dispoziție următoarele dispozitive:

  • Un smartphone sau o tabletă cu Android compatibilă cu Miracast, împreună cu…
  • Un Smart TV sau un monitor extern compatibil cu Miracast sau…
  • Un dongle Miracast, precum Microsoft Wireless Display Adapter. Dongle-ul trebuie să fie conectat la un televizor sau monitor care are un port HDMI și un port USB alimentat.

Din păcate, începând cu Android 6.0 Marshmallow (lansat în 2015), Google nu mai asigură în mod implicit compatibilitatea cu Miracast pentru sistemul său de operare mobil. Totuși, majoritatea producătorilor de smartphone-uri și tablete includ compatibilitate cu Miracast în versiunile lor personalizate de Android, dar sub denumiri foarte diferite. De exemplu, Samsung o numește Smart View, Xiaomi o numește Cast, Oppo o numește Screencast, în timp ce Huawei o numește Wireless Projection. Ar trebui să verifici specificațiile oficiale ale smartphone-ului tău pentru a te asigura că acesta este compatibil cu tehnologia Miracast. Această bază de date cu produse certificate Miracast îți poate fi, de asemenea, de ajutor.

Chiar dacă denumirile diferă, proiectarea ecranului merge cam la fel pe toate dispozitivele cu Android. Pentru a-ți arăta exact cum, în acest tutorial, folosim un smartphone Samsung Galaxy și unul Xiaomi, deoarece acestea sunt cele mai răspândite mărci din lumea Android.

Așadar, fără alte formalități, dacă ai totul de pe listă, continuă să citești pentru a vedea cum proiectezi wireless ecranul Android-ului tău:

Cum oglindești wireless ecranul unui Samsung Galaxy pe un TV

NOTĂ: Pentru a ilustra următorii pași de proiectare a ecranului, am folosit un smartphone Samsung Galaxy S20 FE. Cu toate acestea, procedura ar trebui să fie similară, dacă nu identică, pe toate dispozitivele Samsung Galaxy.

Primul lucru pe care va trebui să îl faci este să deschizi instrumentul Smart View pe smartphone-ul sau tableta ta Samsung Galaxy. Poți face acest lucru din panoul Setări rapide: glisează în jos din partea de sus a ecranului pentru a vedea vizualizarea sa compactă și glisează încă o dată în jos pentru a afișa vizualizarea sa extinsă. Apoi, caută butonul numit Smart View și apasă pe el.

Apasă pe Smart View pe telefonul tău Samsung Galaxy

Apasă pe Smart View pe telefonul tău Samsung Galaxy

Dacă este prima dată când folosești instrumentul Smart View de la Samsung, acesta va începe prin a-ți spune ce poate face și prin a-ți cere acces la Locație și Stocare. Citește și acceptă atingând butoanele Înainte și, respectiv, Continuare. Dacă nu ești de acord, nu poți continua și proiecta ecranul smartphone-ului tău pe un televizor.

Primii pași ai utilizării Smart View

Primii pași ai utilizării Smart View

După ce ai acordat permisiunile necesare pentru Smart View, dispozitivul tău Samsung Galaxy începe să caute automat ecranele disponibile conectate la aceeași rețea wireless. Odată ce detectează televizorul (sau un alt ecran wireless) la care vrei să te conectezi, Smart View îi afișează numele într-o listă. Apasă pe el.

Selectează televizorul pe care vrei să-ți proiectezi ecranul

Selectează televizorul pe care vrei să-ți proiectezi ecranul

Înainte de a iniția conexiunea wireless cu televizorul, dispozitivul Samsung Galaxy te întreabă încă o dată dacă vrei să începi „oglindirea ecranului cu Smart View”.

Reclamă

Sub această întrebare, ai o scurtă explicație despre faptul că „Smart View va avea acces la toate informațiile vizibile pe ecran sau redate de pe telefon în timpul oglindirii ecranului”. Asta poate include orice parolă, detalii de plată, imagini, mesaje și alte informații pe care le accesezi în timp ce proiectezi ecranul smartphone-ului tău. Dacă ești de acord cu acest lucru sau dacă nu intenționezi să accesezi informații sensibile în timp ce oglindești ecranul, apasă pe Pornire imediată.

ÃŽncepe oglindirea ecranului cu Smart View

Începe oglindirea ecranului cu Smart View

Apoi, dispozitivul Samsung Galaxy inițiază conexiunea wireless cu televizorul tău folosind standardul wireless Miracast. Nu ar trebui să dureze mult până la stabilirea acesteia, dar în acest timp, televizorul ar putea să te întrebe dacă dorești să permiți smartphone-ului tău să îi oglindească ecranul. Dacă este cazul, folosește telecomanda acestuia pentru a accepta conexiunea.

Samsung Galaxy se conectează la televizor prin Miracast

Samsung Galaxy se conectează la televizor prin Miracast

Odată stabilită conexiunea wireless, televizorul începe să proiecteze ecranul telefonului Samsung Galaxy. Tot ceea ce vezi și faci pe smartphone-ul tău este vizibil în timp real și pe televizor.

Oglindirea ecranului de pe un Samsung Galaxy pe un televizor

Oglindirea ecranului de pe un Samsung Galaxy pe un televizor

În timp ce proiectezi ecranul, instrumentul Smart View de pe Samsung Galaxy va păstra un mic panou pop-up disponibil în partea dreaptă a ecranului.

Panoul Smart View de pe Samsung Galaxy

Panoul Smart View de pe Samsung Galaxy

Îl poți folosi pentru a controla și ajusta câteva setări, precum Difuzare aplicație (oglindește doar aplicația care rulează în acel moment), Întrerupeți Smart View, Ecran telefon întunecat (util pentru a economisi bateria atunci când redai videoclipuri lungi), Videoclip autoportret (deschide camera selfie de pe smartphone și o afișează pe ecran) și Deconectare. Acesta din urmă este cel pe care trebuie să-l apeși pentru a încheia conexiunea wireless dintre Samsung Galaxy și televizor, oprind astfel oglindirea ecranului.

Deconectează-te de la televizorul cu Miracast

Deconectează-te de la televizorul cu Miracast

Asta este tot: acum știi cum să folosești instrumentul Smart View compatibil cu Miracast de pe dispozitivul Samsung Galaxy pentru a oglindi ecranul telefonului tău pe orice televizor.

Reclamă

Cum proiectezi wireless ecranul unui smartphone sau al unei tablete Xiaomi pe un TV

NOTĂ: Am folosit un smartphone Xiaomi Redmi Note 8 Pro pentru a-ți arăta pașii de oglindire a ecranului. Procesul ar trebui să fie similar, dacă nu identic, pe toate dispozitivele Xiaomi.

Pentru a oglindi ecranul smartphone-ului sau al tabletei Xiaomi, va trebui mai întâi să deschizi instrumentul Emite. Îl poți lansa din panoul Setări rapide. Glisează cu degetul în jos din partea de sus a ecranului pentru a vedea principalele setări rapide, iar apoi glisează din nou în jos pentru a le vedea pe toate. Apoi, caută un buton numit Emite și apasă-l.

Deschide Emite pe un smartphone Xiaomi

Deschide Emite pe un smartphone Xiaomi

Dacă este prima dată când folosești această funcție pe dispozitivul tău Xiaomi, va trebui să îi dai permisiunea necesară pentru a-ți accesa locația. Această permisiune este necesară pentru a putea detecta ecranele din apropiere, inclusiv televizorul tău. Din păcate, sistemul de operare nu-ți permite să apeși pur și simplu un buton pentru a face asta. Va trebui să apeși pe Setări în următoarea fereastră pop-up. Aceasta deschide aplicația Setări și te duce la pagina Informații aplicație a caracteristicii Emite. Acolo, va trebui să accesezi Permisiuni aplicații, să apeși pe Locație și, la final, să selectezi Permiteți întotdeauna. După ce faci asta, închide aplicația Setări și întoarce-te la instrumentul Emite, urmând aceiași pași.

Permite instrumentului Emite să-ți acceseze locația pe un dispozitiv Xiaomi

Permite instrumentului Emite să-ți acceseze locația pe un dispozitiv Xiaomi

De data asta, atunci când deschizi Emite, dispozitivul tău Xiaomi va începe imediat să caute „dispozitive în apropiere”.

Se caută dispozitive în apropiere

Se caută dispozitive în apropiere

De îndată ce identifică ecranele disponibile care pot proiecta ecranul tău, smartphone-ul sau tableta ta Xiaomi le va lista. Identifică-l pe cel la care vrei să te conectezi și apasă pe numele său.

Selectează televizorul pe care să oglindești ecranul dispozitivului Xiaomi

Selectează televizorul pe care să oglindești ecranul dispozitivului Xiaomi

După câteva momente, dispozitivul Xiaomi va stabili o conexiune wireless cu televizorul compatibil cu Miracast. În acest timp, este posibil ca televizorul să te întrebe dacă vrei să permiți conexiunea între cele două dispozitive. Dacă o face, folosește telecomanda pentru a accepta. Apoi, după ce conexiunea este stabilită, smartphone-ul sau tableta Xiaomi va începe pur și simplu să își oglindească ecranul pe televizorul tău. Practic, tot ceea ce este afișat pe ecranul Xiaomi-ului tău este afișat acum și pe televizorul tău. Ceea ce este minunat, nu-i așa?

Emite ecranul unui smartphone Xiaomi pe un televizor

Emite ecranul unui smartphone Xiaomi pe un televizor

Pe durata oglindirii ecranului, instrumentul Emite de pe dispozitivul Xiaomi afișează un buton mic în colțul din stânga sus al ecranului.

Opțiunile Emite pe un dispozitiv Xiaomi

Opțiunile Emite pe un dispozitiv Xiaomi

Poți apăsa pe el pentru a accesa câteva instrumente: Minimizează fereastra (oglindește doar aplicația care rulează în acel moment), Difuzează cu ecranul dezactivat (util pentru a economisi bateria la redarea videoclipurilor lungi), Ascundeți elementele private și Oprește emiterea. Va trebui să apeși pe ultima opțiune dacă vrei să oprești oglindirea ecranului tău pe televizor.

Oprește emiterea ecranului dispozitivului Xiaomi pe televizor

Oprește emiterea ecranului dispozitivului Xiaomi pe televizor

Asta este tot! Bucură-te de vizionarea ecranului Xiaomi pe un ecran mare! 🙂

Folosești funcția de oglindire a ecranului pe Android?

După cum ai văzut, proiectarea wireless a ecranului prin Miracast este destul de ușor de realizat pe dispozitivele cu Android. Din păcate, producătorii de hardware nu folosesc toți același nume pentru acest standard - Miracast - pe toate dispozitivele pe care le vând. Prin urmare, principalul inconvenient pe care l-ai putea întâmpina când încerci să configurezi o conexiune Miracast este să găsești cum se numește exact pe dispozitivul tău cu Android. Ai folosit Miracast pe dispozitive cu Android? Ți se pare util? Spune-ne într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Conexiuni la Distanță Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Rețea și Internet Wireless