Cum resetezi parola contului Microsoft, Outlook sau Xbox

Parola

Dacă folosești Xbox, Outlook.com, Windows 10, Office 365, Azure sau alte servicii și produse Microsoft, atunci ai cu siguranță un cont Microsoft pe care-l folosești pentru a te autentifica. Poate tu îi dai un alt nume, cum ar fi contul Xbox, contul OneDrive ori un alt nume dar, în cele din urmă, toate aceste conturi sunt conturi Microsoft. Dacă nu te poți autentifica pentru că ți-ai uitat parola, atunci trebuie să intri pe internet pentru a o reseta. Poți face asta de pe orice dispozitiv cu acces la internet, mai puțin cel unde nu te poți autentifica pentru că ți-ai uitat parola. Iată cum se resetează parola unui cont Microsoft:

Dacă nu știi ce este un cont Microsoft și de ce folosești unul, citește aceste articole:

Pasul 1: Accesează pagina Microsoft pentru resetarea parolei

Pentru a-ți recupera accesul la serviciile și dispozitivele unde folosești contul Microsoft, poți folosi orice dispozitiv sau calculator conectat la internet pentru a deschide această pagină Microsoft. Alege opțiunea care spune că ți-ai uitat parola ("I forgot my password") și apasă pe Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Apoi, scrie adresa de email a contului tău Microsoft și introdu codul captcha pentru protecția anti-spam. În cazul în care codul captcha este afișat pe două rânduri, ca în imaginea de mai jos, introdu mai întâi caracterele de pe primul rând și apoi cele de pe al doilea rând. După aceea, apasă Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Pasul 2: Alege cum vrei să-ți primești codul de securitate pentru resetare

Ești rugat să treci printr-un proces de verificare a identității. Dacă ești un utilizator activ al contului Microsoft pentru care ai uitat parola, este foarte posibil să fi oferit Microsoft deja o adresă alternativă de e-mail unde poți fi contactat, numărul tău de telefon ori o aplicație pentru verificarea în doi pași. Dacă ai făcut oricare dintre aceste lucruri, atunci ești norocos și resetarea parolei contului tău Microsoft implică doar primirea unui cod de securitate și introducerea lui. Alege metoda prin care vrei să primești acest cod de securitate: e-mail, mesaj SMS sau aplicația pentru verificarea în doi pași (dacă este disponibilă pentru contul tău). Pentru acest tutorial, noi am ales e-mail.

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Pentru a-ți verifica identitatea, introdu adresa de e-mail alternativă pe care ai stocat-o în contul tău Microsoft (sau numărul de telefon, dacă ai ales metoda trimiterii codului prin SMS). Apoi, apasă pe "Send code"(Trimite cod).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Pasul 3: Introdu codul de securitate

Verifică-ți adresa de e-mail alternativă pe care ai introdus-o mai devreme (ori telefonul tău, dacă ai ales să primești codul prin SMS). Găsește mesajul primit de la Microsoft, care conține codul de securitate trimis și tastează-l în formularul de mai jos. Apoi, apasă pe Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Pasul 4: Schimbă-ți parola contului Microsoft

Acum poți introduce noua parolă pe care vrei să o utilizezi pentru contul tău Microsoft. Introdu parola în cele două câmpuri disponibile (al doilea este pentru confirmarea parolei) și apasă Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Microsoft îți confirmă faptul că ți-ai recuperat contul și că parola a fost schimbată cu cea introdusă de tine.

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Utilizează noua parolă pentru a te autentifica cu contul tău Microsoft și ai terminat.

Ce fac dacă nu pot primi codul de securitate de la Microsoft?

În prima parte a acestui ghid ți-am oferit instrucțiuni pentru scenariul perfect în care-ți poți reseta foarte ușor contul Microsoft: atunci când în datele contului tău ai oferit o adresă alternativă de e-mail, un număr de telefon ori o aplicație pentru verificarea în doi pași. Dar, dacă nu ai oferit niciuna dintre aceste date, recuperarea contului tău devine mult mai complicată. Când ești rugat(ă) să-ți verifici identitatea, alege "I don't have any of these" (nu am niciunul dintre aceste detalii).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Ești rugat(ă) să oferi o adresă de e-mail prin care Microsoft te va putea contacta. Introdu o adresă de e-mail diferită de cea a contului Microsoft pe care vrei să-l recuperezi, o adresă la care ai acces. După aceea, apasă Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Este trimis un cod de verificare la adresa de e-mail introdusă de tine. Verifică acel email trimis de Microsoft și tastează-l în formularul de mai jos și apasă Verify (Verifică).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Pentru a-ți recupera contul Microsoft, ești rugat(ă) să introduci multe date personale, cum ar fi data nașterii, numele tău complet ș.a.m.d. Completează toate câmpurile cât mai atent cu putință și apasă pe Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Apoi, dacă-ți aduci aminte una dintre parolele mai vechi ale contului tău Microsoft, le poți introduce în câmpurile din următorul formular (totuși, aceste date nu sunt obligatorii). De asemenea, selectează ce produse Microsoft ai folosit pe contul tău și dacă ai cumpărat ceva de la Microsoft cu acest cont (mai târziu va trebui să introduci detaliile cardului tău bancar, în cazul în care confirmi faptul că ai făcut cumpărături). După ce ai completat toate detaliile pe care ți le aduci aminte, apasă pe Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Ți se cere adresa de e-mail a persoanelor pe care le-ai contact recent prin e-mail, folosind contul respectiv și subiectul unor e-mail-uri recente. Dacă îți aduci aminte orice informație de acest gen, completeaz-o în formular. Dacă nu-ți aduci aminte nimic, nu completa acest formular. Când ai terminat, apasă din nou pe Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Acum ți se cer detalii de pe contul tău de Skype (dacă l-ai folosit). Completează ce îți aduci aminte și apasă Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

La final, ți se cere să introduci detaliile cardului tău de credit (dacă ai folosit unul pentru a face cumpărături de la Microsoft) și alte detalii asemănătoare. Completează informațiile pe care ești dispus să le oferi și apasă Next (Următorul).

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

Ești informat(ă) că informațiile completate au fost trimise către Microsoft și că, de obicei, durează aproximativ 24 de ore până când cineva de la Microsoft le va verifica și te va ajuta să-ți resetezi parola contului Microsoft.

reseteaza, parola, Microsoft, Xbox, Outlook

De asemenea, la adresa de contact oferită, vei primi un e-mail prin care ți se confirmă cererea de resetare și numărul de tichet alocat.

Acum, tot ce poți face este să aștepți ca Microsoft să-ți verifice informațiile oferite și să te contacteze.

IMPORTANT: Această metodă nu merge dacă ai activat verificarea în doi pași. Dar, dacă ai activat-o, prima metodă din acest ghid va merge cu siguranță.

Ai reușit să-ți recuperezi contul Microsoft și să-ți schimbi parola?

Așa cum ai văzut în acest ghid, resetarea parolei contului tău Microsoft este ușoară dacă ai salvat în contul tău o adresă alternativă de e-mail, un număr de telefon ori o aplicație pentru verificarea în doi pași. Altfel, procesul este foarte lung, necesită multă răbdare și s-ar putea ca Microsoft să-ți spună că nu ai oferit suficiente informații pentru a-ți confirma identitatea și nu vei putea să-ți recuperezi contul. Dacă ai trecut prin acest proces, nu ezita să-ți împărtășești experiența într-un comentariu.

Descoperă: Securitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate Windows Xbox One