Cum resetezi aplicațiile Windows 10, astfel încât să funcționeze din nou

Uneori, lucrurile se strică sau pur și simplu nu mai funcționează așa cum ar trebui, fără niciun motiv evident. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul aplicațiilor din Windows 10, nu doar în cazul sistemului de operare. Dar nu este nicio problemă, deoarece există mai multe metode prin care poți să îți faci aplicațiile să te asculte, iar una dintre ele este să resetezi aplicațiile instalate la starea lor inițială. Deși îți vei pierde preferințele și detaliile de conectare din aplicația care îți face probleme, resetarea ei poate fi de ajutor în anumite situații. În acest tutorial, îți vom arăta cât de ușor este să resetezi o aplicație din Magazinul Windows , în Windows 10:

NOTĂ: Opțiunile despre care discutăm în acest articol sunt disponibile în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 cu Anniversary Update este disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

De ce ai vrea să resetezi o aplicație în Windows 10?

Aceasta este o întrebare foarte bună și răspunsul este foarte simplu: lucrurile nu funcționează întotdeauna așa cum ar trebui! Deși sunt dezvoltate din ce în ce mai multe aplicații în fiecare zi, acest lucru nu înseamnă că ele nu au niciun fel de probleme și că, la un moment dat, nu vor începe să facă tot felul de lucruri misterioase. Când se va întâmpla acest lucru, o metodă rapidă de a repara o aplicație neascultătoare este să o resetezi. Resetarea unei aplicații în Windows 10 înseamnă că se va întoarce la starea și setările sale inițiale. Se va comporta ca în prima zi când a fost instalată. Este un proces similar cu dezinstalarea și reinstalarea aplicației, dar este realizat automat și mult mai rapid. Un lucru important pe care ar trebui să îl reții este faptul că aici vorbim despre aplicațiile moderne care sunt distribuite prin intermediul Magazinului Windows. Nu discutăm despre aplicațiile de desktop pentru Windows.

Cum resetezi o aplicație din Windows 10

Începe prin a deschide aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe scurtătura ei din Meniul Start.

În Setări , apasă pe Sistem.

În partea stângă a ferestrei, apasă pe Aplicații și caracteristici.

După un scurt timp, în partea dreaptă, aplicația Setări va afișa toate aplicațiile și programele pe care le ai instalate pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Derulează până când găsești aplicația pe care vrei să o resetezi. Vom folosi ca exemplu aplicația Mail și Calendar care este instalată în mod implicit pe orice dispozitiv cu Windows 10.

După ce ai localizat aplicația pe care vrei să o resetezi, apasă pe ea și apoi pe legătura numită Opțiuni avansate.

Aplicația Setări va încărca opțiunile complexe ale aplicației selectate. În prima secțiune - Utilizarea stocării și resetarea aplicațiilor - vei vedea câteva detalii legate de dimensiunea și datele folosite de aplicație, împreună cu un buton numit Resetare.

Windows 10 îți va spune și că "Dacă această aplicație nu funcționează bine, resetați-o". Dacă încă ești hotărât să faci acest lucru, apasă pe Resetare.

Vei primi o avertizare despre faptul că, dacă resetezi aplicația, Windows 10 va șterge permanent datele aplicației de pe dispozitivul tău, inclusiv preferințele și detaliile tale de conectare. Va trebui să confirmi că ești de acord, apăsând încă o dată pe butonul Resetare.

O secundă mai târziu, aplicația Setări îți va spune că aplicația a fost resetată.

Acum aplicația este curată și nouă, ca fundul unui bebeluș! :)

Data viitoare când vei lansa acea aplicație, va trebui să o configurezi de la zero, la fel cum a trebuit să facem și noi în cazul aplicației Mail și Calendar pe care am resetat-o.

Concluzie

Atunci când lucrurile merg prost și nu există nicio metodă ușoară de a afla de ce o anumită aplicație pur și simplu nu funcționează cum ar trebui, Windows 10 îți oferă o metodă ușoară de a o lua de la început. Resetezi aplicația și vezi dacă lucrurile merg mai bine după aceea. Dacă tot nu vrea să funcționeze, sau dacă ai alte întrebări, scrie-ne un comentariu mai jos.