Cum să-ți partajezi locația GPS de pe smartphone-ul tău cu Android

Știai că poți trimite locația ta exactă folosind cipul GPS de pe smartphone-ul tău cu Android, într-un mesaj de tip MMS, oricărei persoane din agenda ta? Poate te-ai rătăcit și ai nevoie de ajutorul unui prieten, poate vrei să-i spui unei alte persoane unde anume te afli, pentru ca să poată ajunge la tine cu ușurință. Oricare ar fi motivul tău pentru partajarea coordonatelor tale GPS, iată cum se face asta de pe orice smartphone cu Android:

NOTĂ: Această procedură a fost testată și va funcționa cel puțin în Android 7 Nougat și în Android 6 Marshmallow. Procedura este similară pe toate dispozitivele cu Android și nu ar trebui să ai probleme în a urma pașii descriși de noi. Ghidul nostru a fost creat pe un smartphone Google Nexus 6P cu o distribuție de Android 7 Nougat.

Pasul 1: Pornește serviciile de localizare pe smartphone-ul tău cu Android

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să activezi serviciul de locație pe smartphone-ul tău cu Android. Glisează în jos dinspre marginea de sus a smartphone-ului, pentru a deschide lista de setări rapide. Aici, ai grijă ca serviciul Locație să fie pornit. Dacă nu este, apasă pe pictograma sa, pentru a-l porni.

Pasul 2: Deschide aplicația Messenger

Acum, deschide aplicația Messenger de pe smartphone-ul tău cu Android. De obicei o găsești în lista de scurtături implicite din partea de jos a ecranului ori în Setarul cu aplicații.

Dacă ai început deja o conversație cu persoana pe care vrei să o contactezi, apasă pe conversația respectivă din listă. Altfel, apasă pe butonul "Mesaj nou " , sub forma semnului +.

Dacă ai apăsat "Mesaj nou " alege persoana ori numărul de telefon la care vrei să trimiți mesajul, din lista de contacte afișată.

Pasul 3: Atașează locația ta GPS la mesaj

Acum este momentul să atașezi locația ta la mesaj. Pentru a face asta, apasă pe butonul de adăugare atașament din partea stângă a cămpului "Scrieți un mesaj SMS ".

Poți alege între mai multe tipuri de atașamente, de la poze, la mesaje vocale, la locația ta GPS. Apasă pe ultimul simbol din listă, cel mai din dreapta, care sugerează vizual ideea de locație.

Dacă este prima dată când folosești această facilitate, Android îți va cere permisiunea ca aplicația Messenger să acceseze locația dispozitivului tău. Apasă Permiteți de câte ori este nevoie.

După câteva secunde în care smartphone-ul tău își actualizează coordonatele GPS, o hartă este afișată, arătând coordonatele tale GPS. Acestea pot fi folosite de orice sistem de navigare prin GPS, pentru a îți găsi locația exactă.

Dacă locația ta este corectă, apasă pe "Selectați această locație ".

Pasul 4: Trimite mesajul cu locația ta

Poți adăuga un mesaj text la locația ta, pentru a oferi context persoanei care-l primește. Pentru a trimite mesajul, apasă butonul Trimite.

Mesajul este trimis persoanei alese, sub forma unui MMS. Informațiile pe care le conține pot fi folosite de orice aplicație de navigare prin GPS.

Concluzie

Acum știi cum se trimit coordonatele tale GPS printr-un mesaj, de pe smartphone-ul tău cu Android. Încearcă și tu această facilitate, vezi cum merge și spune-ne ce crezi, folosind formularul de comentarii disponibil mai jos.