Cum setăm, edităm și eliminăm alarme în Windows 10

Ai setat probabil alarme pe telefonul tău de un milion de ori, înainte să faci asta cu un smartphone, deci ai putea crede că nu mai e nimic interesant legat de acest lucru. Ei bine, setarea alarmelor pe PC-ul tău este mai puțin comună, dar mult mai utilă decât ai putea crede. Această caracteristică a fost introdusă în Windows 8.1 și a fost păstrată în Windows 10, cu câteva modificări minore. Aceasta s-ar putea dovedi a fi unealta de care ai nevoie pentru a-ți crește productivitatea, mai ales dacă petreci o perioadă lungă de timp în fața calculatorului. În acest articol, îți vom arăta cum să îți gestionezi alarmele manual, în Windows 10, sau utilizând Cortana, care va face aproape toată treaba de una singură.

NOTĂ: Alarmele tale nu vor suna când calculatorul tău este închis sau în repaus. Totuși, dacă dispozitivul tău are InstantGo , alarmele tale vor suna chiar dacă dispozitivul tău este în Repaus.

Cum se deschide aplicația Alarms & Clock (Alarme & Ceas)

Există câteva metode ușoare pe care le poți folosi pentru a deschide aplicația. Una din ele este să deschizi Meniul Start, derulează la litera "A" și apasă pe "Alarme și ceas".

O altă metodă de a deschide aplicația, este să tastezi "alarme" în câmpul de căutare al Cortanei.

De asemenea, poți să îi ceri Cortanei să deschidă aplicația "Alarms & Clock" spunându-i, în limba engleză, " Open Alarms and Clock" ( "Deschide Alarme & Ceas" ).

Apoi, după deschiderea ferestrei Alarme & ceas, selectează fila Alarmă, din meniul din partea de sus a acesteia.

Cum se adaugă o alarmă în Windows 10

Dacă ești obișnuit să setezi alarme pe telefon, este posibil ca procesul să ți se pară familiar. Din fereastra Alarme & Ceas, apasă butonul Nou, cel în formă de plus, din partea de jos a acesteia.

Primul lucru pe care poți să îl setezi este timpul alarmei, selectând ora și minutele la care aceasta va fi declanșată.

Utilizează butoanele Sus și Jos, sau derulează pentru a selecta timpul. Dedesubt vei observa timpul rămas până la declanșarea alarmei.

Următorul lucru pe care îl poți face este să denumești adecvat alarma pe care urmează să o setezi. Apasă caseta de text de sub Nume alarmă și tastează noul nume.

Apoi, poți alege frecvența cu care alarma ta va suna. În mod implicit, alarmele sunt setate să sune "O singură dată", dar dacă vrei să se repete în anumite zile ale săptămânii, apasă "O singură dată" pentru a debifa opțiunea și începe să bifezi căsuțele din dreptul zilelor care te interesează.

Acum, este timpul să setezi o melodie pentru alarma ta. Apasă Sunet pentru a selecta un ton din meniul derulant. Poți asculta sunetele disponibile apăsând butonul Redare plasat la stânga acestora. Din nefericire, nu poți personaliza lista sunetelor și poți folosi doar sunetele din listă.

Poți seta de asemenea un timp de amânare al alarmei din câmpul "Interval amânare" și selectând una din opțiunile din meniul derulant.

La final, după ce ai terminat de setat tot ce ai vrut, apasă butonul Salvați din partea de jos a ferestrei.

Acum, alarma ta este activată. O poți dezactiva oricând apăsând comutatorul localizat în partea dreapta a alarmei.

Fereastra Alarme și ceas va afișa toate alarmele setate de tine.

Mergi la următoarea pagină a acestui ghid pentru a învăța cum să elimini alarmele setate în aplicația Alarme și ceas, cum să îți gestionezi alarmele cu Cortana și ce să faci când alarma ta va suna pentru a o opri sau amâna.