Cum să setezi locația de pornire pentru Explorer în Windows 10

În Windows 8.1 Explorer este setat inițial să se deschidă în Acest PC. În Windows 10 Explorer se deschide într-o locație nouă, numită Acces rapid. Aspectul Acces rapid este foarte similar cu Preferințe din versiunile anterioare și îți afișează cele mai frecvent utilizate foldere, fișierele accesate recent și cele salvate în acest director. Din fericire, în Windows 10 ai dreptul de a alege oricare dintre cele două locații mai sus menționate. În acest articol noi îți vom arăta pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a realiza acest lucru.

Cum setezi locația de pornire pentru Explorer

Primul pas care trebuie făcut este să deschizi fereastra Explorer și să apeși pe fila Vizualizare din meniul ce se află în partea de sus a ferestrei. Odată deschisă, trebuie să găsești un buton numit Opțiuni, aflat în marginea din dreapta a filei. După ce butonul a fost apăsat se va deschide o fereastră denumită Opțiuni Folder în care ai prezentate opțiuni legate de Explorer și de fișiere în general.

Odată deschisă fereastra Opțiuni Folder, trebuie să te asiguri că te afli în fila General. Aici ne interesează prima opțiune din partea de sus a filei: Deschideți Explorer pentru. Pentru a schimba locația în care se deschide Explorer, selectează una din cele două opțiuni disponibile în meniul derulant: Acces rapid sau Acest PC.

Odată ce ai selectat opțiunea dorită, apasă pe butonul Se aplică pentru a salva modificările făcute, apoi pe butonul OK pentru a închide fereastra.

Concluzie

În Windows 10, Explorer oferă o cale simplă prin care poți schimba locația de pornire a acestuia. Dacă urmezi câțiva pași simpli poți face ca Explorer să se deschidă în Acces rapid sau în Acest PC. Îți place această îmbunătățire mică, dar utilă? Pentru orice fel de feedback, nu ezita să ne lași un comentariu.