8 moduri de a deschide Opțiuni Explorer (Folder Options) în Windows

Majoritatea utilizatorilor folosesc File Explorer (în Windows 10 și Windows 8.1) sau Windows Explorer (în Windows 7), pentru a-și accesa și organiza fișierele și folderele. Dacă vrei să personalizezi modul de funcționare Explorer, trebuie mai întâi să deschizi fereastra Folder Options (tradusă în Opțiuni Explorer sau Opțiuni Folder). Iată toate metodele pentru a deschide această fereastră, în toate versiunile de Windows:

NOTĂ: Acest tutorial se aplică pentru Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate trei versiunile de Windows, altele doar în una sau două. Pentru fiecare metodă, am menționat versiunea de Windows în care funcționează. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

1. Deschide Opțiuni Explorer folosind funcția de căutare (toate versiunile de Windows)

O metodă care funcționează în toate versiunile de Windows este folosirea căutării. În Windows 10, folosește câmpul de căutare de pe bara de activități și introdu cuvintele "folder options." Apoi, dă clic pe "Opțiuni Explorer" sau "File Explorer Options". Dacă-ți place să folosești Cortana, dictează-i următoarea comandă: "Open folder options".

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

În Windows 7, deschide Meniul Start și, în caseta de căutare, tastează "opțiuni folder" (folder options) și dă clic pe rezultatul cu același nume.

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

În Windows 8.1, mergi la ecranul Start și caută după cuvântul "folder options". Apoi, dă clic pe rezultatul de căutare "Opțiuni Explorer" sau "Folder Options".

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

2. Deschide Opțiuni Folder din Panoul de Control (toate versiunile de Windows)

O altă metodă care funcționează bine este să deschizi Panoul de Control și să mergi la "Aspect și personalizare" (Appearance and Personalization). Dacă folosești Windows 10, dă clic pe "Opțiuni Explorer" ("File Explorer Options").

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

Dacă folosești Windows 7 sau Windows 8.1, dă clic pe "Opțiuni Folder" (Folder Options).

3. Folosește fila Vizualizare din File Explorer pentru a deschide Opțiuni Folder (Windows 10 și Windows 8.1)

Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1, deschide File Explorer și mergi la fila Vizualizare (View) din meniul panglică. Acolo apasă pe butonul Opțiuni (Options), din partea dreaptă.

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

4. Folosește meniul Organizare din Windows Explorer, pentru a deschide Opțiuni Folder (doar în Windows 7)

În Windows 7, deschide Windows Explorer și apasă pe butonul Organizare în bara de unelte de sus. În meniul care se deschide, alege "Opțiuni folder și căutare" ("Folder and search options").

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

Fereastra Opțiuni Folder se deschide și poți configura modul în care funcționează Windows Explorer.

5. Folosește fereastra Executare pentru a deschide Opțiuni Folder (toate versiunile de Windows)

Apasă Windows + R to pentru a deschide fereastra Executare (Run). În câmpul Deschidere (Open), introdu una din următoarele comenzi și apasă OK:

  • control.exe folders
  • rundll32.exe shell32.dll,Options_RunDLL 0
Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

Ambele comenzi deschid aceiași fereastră.

6. Folosește meniul Fișier din File Explorer pentru a deschide Opțiuni Folder (Windows 10 și Windows 8.1)

Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1, deschide File Explorer și dă clic pe meniul Fișier (File) din colțul stânga-sus. În meniul care se deschide, apasă pe "Modificați opțiunile pentru foldere și căutare" ("Change folder and search options").

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

7. Folosește Linia de Comandă sau PowerShell pentru a deschide Opțiuni Folder (toate versiunile de Windows)

Pentru aceia dintre voi care preferă să utilizeze Linia de Comandă (CMD), porniți-o și introduceți una din comenzile "control.exe folders" sau "rundll32.exe shell32.dll,Options_RunDLL 0" (fără ghilimele) și apasă Enter.

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

Alți utilizatori preferă PowerShell. Deschide aplicația și introdu oricare din aceleași două comenzi: "control.exe folders" sau "rundll32.exe shell32.dll,Options_RunDLL 0" (fără ghilimele). Apoi, apasă Enter, pentru a executa comanda introdusă.

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

8. Folosește scurtătura Opțiuni Explorer pe care am creat-o pentru tine (toate versiunile de Windows)

Am creat cea mai mare colecție de scurtături pentru Windows. Descarc-o și extrage-o. În ea vei găsi scurtătura Opțiuni Explorer în folderul Aspect și personalizare disponibil pentru versiunea ta de Windows.

Optiuni Folder, Optiuni Explorer, Folder Options

Ce metodă preferi pentru a deschide Opțiuni Folder?

Acum știi mai multe metode pentru accesarea ferestrei Opțiuni Folder (Folder Options), care îți permite să personalizezi cum funcționează File Explorer în Windows 10 și Windows 8.1, precum și Windows Explorer în Windows 7. Încearcă-le și spune-ne care este metoda favorită. Dacă știi și alte modalități prin care poți accesa această fereastră, spune-ne și comentează mai jos. Promitem să actualizăm acest ghid în funcție de feedback-ul primit.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează