Cum setezi meniul Start să ocupe tot ecranul în Windows 10

Fie că vorbim despre Windows 10, Windows 7 sau despre o versiune mai veche de Windows, utilizatorilor întotdeauna le-a plăcut Meniul Start . Însă celor care le-a plăcut Windows 8.1, au preferat modul în care ecranul Start arăta și funcționa, un ecran Start care, pentru unii utilizatori, este o versiune mai bună a Meniului Start clasic. Microsoft a ascultat feedback-ul primit de la majoritatea covârșitoare și a decis să reintroducă Meniul Start în Windows 10. Dar, spre deosebire de vremurile de demult, Windows 10 îți dă opțiunea de a alege dacă vrei să lucrezi cu un Meniu Start care arată mai clasic, sau dacă preferi să folosești un Meniu Start afișat pe tot ecranul, similar cu ecranul Start din Windows 8.1. Iată cum setezi Meniul Start din Windows 10 să ocupe tot ecranul.

Cum setezi ca meniul Start să ocupe tot ecranul

Dacă vrei să setezi ca Meniul Start să ocupe tot ecranul, pentru început deschide aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe butonul Setări din zona stânga jos a Meniului Start .

Apoi apasă butonul Personalizare .

În stânga ferestrei, apasă pe Start .

Acum, în partea dreaptă a ferestrei, uită-te după un comutator numit "Utilizați ecranul Start pe ecran complet" .

Evident, textul " ecranul Start" ar fi trebuit să fie Meniul Start - o mică eroare de traducere a echipei Microsoft.

Comutatorul "Utilizați ecranul Start pe ecran complet" este dezactivat în mod implicit, dar dacă vrei să vezi Meniul Start pe tot ecranul, activează-l.

Asta e tot! De acum încolo, când apeși butonul Start , nu vei mai vedea Meniul Start clasic. În schimb, el va fi înlocuit cu ceva similar ecranului Start cu care poate că te-ai obișnuit în Windows 8.1.

Concluzie

După cum poți vedea, Windows 10 îți permite să înlocuiești Meniul Start cu un ecran Start , totul durând doar câteva clicuri. Asta înseamnă că te poți bucura de noile caracteristici ale lui Windows 10 dar în același timp vei folosi aceeași interfață Start care ți-a plăcut în Windows 8.1. În plus, această opțiune te ajută foarte mult dacă ai un dispozitiv cu ecran tactil. Dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, nu ezita să ne lași un comentariu în secțiunea de mai jos.