Cum activezi Modul întunecat în Windows 11

Cum activezi Modul întunecat în Windows 11

Windows 11 are multe îmbunătățiri față de predecesorul său, atât în ​​ceea ce privește funcționalitatea, cât și în ceea ce privește designul. Dacă vrei să-ți personalizezi sistemul de operare Windows 11 și ești fan al modului întunecat pe dispozitive și în aplicații, avem vești bune: există un mod întunecat și pentru Windows 11. Poți schimba între Modul luminos și Modul întunecat cu doar câteva clicuri. Iată cum:

Reclamă

Cum activezi Modul întunecat în Windows 11 folosind Culori

Există două moduri de a pune Windows 11 în Modul întunecat (Dark Mode). Prima metodă inversează culorile interfeței și are mai multe opțiuni. Pentru a activa Modul întunecat în Windows 11 utilizând setările Culori, trebuie mai întâi să pornești aplicația Setări. O modalitate de a face acest lucru este apăsând tasta Windows împreună cu litera I de pe tastatură. Alternativ, poți apăsa butonul Start de pe desktop și apoi să apeși pe pictograma Setări.

Deschide aplicația Setări din Meniul Start

Deschide aplicația Setări din Meniul Start

În fereastra Setări, selectează Personalizare în panoul din stânga. Dacă panoul din stânga nu este vizibil, apasă pe butonul cu trei linii orizontale situat în colțul din stânga sus al ferestrei.

Selectează Personalizare în meniul Setări

Selectează Personalizare în meniul Setări

În partea dreaptă a ferestrei Setări, derulează în jos până la Culori și apasă pe această secțiune.

Derulează până la Culori și apasă pe secțiune

Derulează până la Culori și apasă pe secțiune

Localizează secțiunea „Alegeți modul” în panoul din dreapta și apasă pe butonul din dreptul textului. Se afișează un meniu în care poți seta culorile care apar în Windows 11 și în aplicațiile de pe dispozitiv.

Comutarea între Modul luminos și Modul întunecat în Windows 11

Comutarea între Modul luminos și Modul întunecat în Windows 11

Poți alege între Luminos (setarea implicită pentru Windows 11) și Întunecat, care, după cum sugerează și numele, face ca majoritatea elementelor de interfață să își schimbe culorile. Dacă alegi Particularizare, poți selecta modul separat pentru aplicații și pentru Windows, așa cum se vede în captura de ecran de mai jos.

Selectând Particularizare poți avea moduri diferite în Windows și aplicații

Selectând Particularizare poți avea moduri diferite în Windows și aplicații

Nu trebuie să faci altceva, selectezi modul dorit și modificările sunt aplicate instantaneu.

Reclamă

Cum comuți între Modul întunecat și Modul luminos în Windows 11 utilizând teme

A doua metodă pentru comutarea între Modul întunecat și Modul luminos în Windows 11 este folosirea temelor. Diferența este că această metodă schimbă și imaginea de fundal. Dacă ai o imagine de fundal personalizată pe care dorești să o păstrezi, urmează prima metodă pentru a comuta între cele două moduri.

Mai întâi, deschide aplicația Setări apăsând Windows + I pe tastatură sau accesând meniul Start și apoi dând clic pe Setări. În fereastra Setări, selectează Personalizare în panoul din stânga. În dreapta, localizează secțiunea „Selectați o temă de aplicat” și apasă pe Windows (întunecat). Numele temei este afișat când plasezi cursorul mouse-ului pe ea. Imediat ce selectezi o temă, toate elementele interfeței își schimbă culorile. Dacă vrei să dezactivezi Modul întunecat și să revii la Modul luminos, apasă pe tema Windows (luminos).

Comutarea între Modul luminos și Modul întunecat folosind teme

Comutarea între Modul luminos și Modul întunecat folosind teme

Poți încerca și celelalte teme: Răsărit de soare și Curgere folosesc Modul luminos, Mișcare capturată și Strălucire folosesc Modul întunecat.

NOTĂ: Comutarea între Modul întunecat și Modul luminos nu schimbă doar aspectul Windows 11, ci și sunetele lui! În Modul întunecat, sunetele sunt calme și relaxante, în timp ce în Modul luminos sunt energice și clare. Potrivit Microsoft, acest lucru va permite și persoanelor cu deficiențe de vedere să aibă experiențe diferite atunci când utilizează cele două moduri.

Ai trecut la Modul întunecat? Ce metodă ai folosit?

Iată deci două modalități simple de a schimba aspectul interfeței Windows 11. Cu siguranță ne plac sunetele și aspectul Modului întunecat, dar ne-ar plăcea să ne spui cum ți se pare ție. Scrie-ne un comentariu despre cum ți-ai personalizat interfața în Windows 11 și metoda pe care ai folosit-o pentru a-i schimba aspectul.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri Windows