Cum deblochezi conținutul Flash în Microsoft Edge și schimbi modul în care este încărcat

Windows 10 Creators Update aduce multe îmbunătățiri navigatorului web Microsoft Edge. În versiunea 40 sau mai nouă, acest browser web blochează în mod automat conținutul redat cu Adobe Flash Player și, când o pagină încearcă să-l afișeze, te informează despre asta și te roagă să alegi ce vrei să faci. Iată cum este administrat conținutul Flash în Microsoft Edge și cum să-l deblochezi atunci când este blocat:

NOTĂ: Acest ghid este creat pentru utilizatorii de Windows 10 Creators Update care va fi disponibil în mod gratuit, începând cu 11 Aprilie 2017. Versiunile anterioare de Windows 10 nu au această caracteristică inclusă.

Problema 1: Folosești Microsoft Edge și ți se recomandă să instalezi ori să actualizezi Flash Player

Se poate întâmpla să ai nevoie să accesezi unul sau mai multe saituri cu conținut Flash și să primești un mesaj care-ți spune să actualizezi ori să descarci Flash Player, similar cu mesajul de mai jos:

Fii atent(ă) căci unele saituri afișează astfel de avertismente pentru a te convinge să descarci o versiune falsă de Flash Player, care este de fapt o formă de malware creat pentru a-ți infecta calculatorul. Poți învăța mai multe despre astfel de practici, din acest articol: Cum îți infectezi PC-ul cu Windows navigând pe internet după lucruri gratuite.

Dar, dacă saitul pe care îl vizitezi nu este malițios, cel mai probabil, conținutul Flash este blocat complet în Microsoft Edge și trebuie să continui să citești acest ghid.

Problema 2: Conținutul Adobe Flash a fost blocat în Microsoft Edge

În cele mai multe cazuri, când încerci să execuți conținut Flash în Microsoft Edge, primești un mesaj care-ți spune că "Conținutul Adobe Flash a fost blocat", ca în captura de ecran de mai jos. Ai opțiunea să deblochezi acest conținut și să-i permiți să ruleze o dată sau mereu.

Din momente ce Adobe Flash Player este o aplicație cu multe probleme de securitate, este mai bine să alegi "Permiteți o dată". Astfel, se execută conținutul pe care vrei să-l vezi și data viitoare când vrei să mai încarci conținut Flash, ești avertizat să iei din nou o decizie. Dacă nu alegi nimic în mesajul afișat și dai clic oriunde pe pagina web afișată, conținutul Flash este blocat. Pentru a afla cum îl deblochezi, citește mai departe.

Soluția problemei 1: Cum configurezi Microsoft Edge astfel încât să folosească Adoble Flash Player

Dacă ai întâlnit prima problemă descrisă în acest ghid și nu vrei să primești un mesaj de la saituri legitime cu conținut Flash, precum cel descris de noi, trebuie să deblochezi conținutul Flash în Microsoft Edge. Pentru a face asta, apasă pe butonul "Setări și multe altele", reprezentat prin trei puncte, din colțul dreapta sus al ferestrei Microsoft Edge. Apoi, apasă pe Setări.

Derulează lista de setări si apasă pe legătura "Vedeți setările avansate".

În lista de setări avansate, mută comutatorul "Utilizați Adobe Flash Player" pe poziția Activat.

Soluția problemei 2: Deblochează conținutul Flash pe un sait web

Dacă ai primit mesajul care-ți spune "Conținutul Adobe Flash a fost blocat" și nu ai făcut nicio alegere, atunci conținutul Flash este blocat pe pagina respectivă. Când se întâmplă asta, vezi o pictogramă specifică în bara de adresă a Microsoft Edge. Arată ca o bucățică a unui puzzle și este evidențiată mai jos:

Această pictogramă este afișată în Microsoft Edge doar atunci când conținutul Adobe Flash Player este blocat și are nevoie de aprobarea ta pentru a fi executat. Apasă pe acea pictogramă și mesajul "Conținutul Adobe Flash a fost blocat" este afișat. Fă o alegere, pentru a executa acest conținut doar acum, o singură dată sau mereu.

Ce părere ai despre modul în care este administrat conținutul Adobe Flash Player în Microsoft Edge?

Acum știi cum administrează Microsoft Edge conținutul Adobe Flash Player. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne părerea ta despre acest subiect. Face Microsoft Edge o treabă bună? Ai aborda altfel conținutul Adobe Flash? Nu ezita să lași un comentariu mai jos.