Top 10 extensii pentru Microsoft Edge pe care trebuie să le ai

Majorității utilizatorilor le place să își personalizeze dispozitivele și instrumentele cu care lucrează, acestea incluzând și navigatoarele web. Deși Microsoft Edge nu oferă aceeași varietate de extensii precum oferă alte browsere populare precum Chrome sau Firefox, Magazinul Microsoft include o nouă secțiune de Extensii Microsoft Edge de unde poți să descarci și să instalezi extensii. Iar unele dintre ele sunt chiar bune! Dacă îți place Microsoft Edge și vrei să îi crești utilitatea, iată lista noastră cu cele mai bune 10 add-on-uri pentru acest browser web:

NOTĂ: Extensiile Microsoft Edge funcționează numai pe PC-urile cu Windows 10. Ele nu funcționează pe smartphone-urile cu Android sau Windows 10 Mobile.

1. LastPass

LastPass este unul dintre cele mai bune managere de parole și toată lumea ar trebui să îl folosească. Dacă îți place Microsoft Edge și nu folosești aceeași parolă pentru toate conturile tale online, cu siguranță ai nevoie de extensia LastPass. Aceasta îți stochează toate parolele într-un seif criptat, îți completează automat parolele atunci când navighezi pe internet și te ajută să îți păstrezi în siguranță informațiile personale.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: LastPass.

2. Adblock sau Adblock Plus

Atât Adblock cât și Adblock Plus sunt extensii create să blocheze reclamele de pe saituri și ambele fac treabă bună. Dacă preferi să navighezi pe internet și să vizitezi saiturile web fără a fi încetinit de nenumăratele reclame, atunci instalează una dintre aceste extensii în browser-ul tău Microsoft Edge. Cu siguranță te vei îndrăgosti de această extensie. Dar, nu uita că unele dintre saiturile care îți plac, nu au multe reclame și trăiesc doar din afișarea de reclame. Drept urmare, nu uita să ne pui și pe noi, Digital Citizen România, în lista de saituri care-și pot încărca reclamele (whitelist). Îți mulțumim pentru acest lucru!

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Adblock and Adblock Plus

3. Mouse Gestures

Dacă îți place să îți folosești mouse-ul mai mult decât îți place tastatura, există o extensie pentru Microsoft Edge care îți dă opțiunea de a controla browser-ul web cu ajutorul gesturilor de mouse. După ce instalezi această extensie, vei putea să faci lucruri precum să dai clic dreapta și să ții apăsat în Microsoft Edge și să duci mouse-ul către stânga, pentru a merge la pagina web pe care ai vizitat-o anterior, sau să muți mouse-ul către dreapta și apoi în sus, pentru a deschide o filă nouă. Lista de gesturi pe care le poți face cu mouse-ul este destul de lungă, după cum poți vedea în imaginea de mai jos.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Mouse Gestures

4. Save to Pocket

Pocket este probabil cel mai popular serviciu online pentru păstrarea de lucruri pentru mai târziu. Îți permite să să salvezi orice de la articole la clipuri video, fotografii și aproape orice altceva are o adresă de web. Mai târziu, când ai timp, poți să continui să citești sau să vizionezi lucrurile pe care le-ai pus în Pocket, pe orice dispozitiv deții. Poți să salvezi lucruri de pe internet, rapid și ușor, și în Microsoft Edge. Instalează extensia Save to Pocket din Magazinul Microsoft, conectează-te și apoi apasă pe butonul Pocket pentru a salva pagina web pe care te afli.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Save to Pocket

5. Microsoft Translator

Mulți oameni vorbesc cel puțin o limbă străină, dar nimeni nu poate să înțeleagă peste 50 de limbi. Microsoft Translator poate face asta pentru tine, iar tu îi poți folosi cunoștințele pentru a traduce orice pagină vizitezi în Microsoft Edge. De fiecare dată când ești pe un sait afișat într-o limbă străină, extensia Microsoft translator va afișa o iconiță în bara de adresă. Apasă pe ea și Microsoft Edge va traduce imediat pagina web în limba curentă a sistemului tău de operare Windows 10.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Microsoft Translator

6. Grammarly for Microsoft Edge

Grammarly este un instrument popular folosit de mulți redactori și editori, dar și de utilizatori obișnuiți, pentru a își îmbunătăți stilul de scriere și gramatica limbii engleze. Dezvoltatorii săi au creat și o extensie pentru Microsoft Edge, pe care o poți descărca din Magazinul Microsoft. Grammarly for Microsoft Edge care te poate ajuta să scrii mesaje, documente și postări pe rețelele sociale, mai corecte. Suportă Gmail, Facebook, Twitter, Linkedin, Tumblr și apropae orice alt loc de pe internet unde poți să scrii.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Grammarly for Microsoft Edge

7. Enhancer for YouTube for Microsoft Edge

Enhancer for YouTube este o extensie pentru Microsoft Edge pe care oricine care folosește YouTube ar trebui să o aibă. Îți îmbunătățește experiența de vizionare mult față de ce oferă YouTube în mod implicit. Printre lucrurile care ne plac nouă cel mai mult la această extensie este faptul că elimină reclamele și notițele de pe clipurile video, te lasă să setezi teme personalizate pentru felul în care arată YouTube și îți poate face toate clipurile să fie redate automat în 4K, HD sau orice altă rezoluție preferi.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Enhancer for YouTube for Microsoft Edge

8. Mailtrack for Gmail & Inbox: Email tracking

MailTrack este un serviciu web care îți oferă posibilitatea de a ști când au ajuns mesajele tale email la destinatarii lor și dacă ei le-au citit. Așa că dacă vrei să știi când ți-au citit prietenii sau colegii email-urile, cu siguranță ai nevoie de acest instrument. După ce îl ai, ei nu vor mai putea niciodată să îți spună că nu ți-au citit mesajele, deoarece tu vei ști că au făcut-o! 🙂

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Mailtrack for Gmail & Inbox: Email tracking

9. Turn Off the Lights for Microsoft Edge

Dacă te uiți la clipuri video des pe dispozitivul tău cu Windows 10, s-ar putea să îți placă și extensia Turn Off the Lights pentru Microsoft Edge. Această extensie te ajută să te concentrezi pe clipul video la care te uiți, întunecând restul ecranului. Pentru asta, este necesar un singur clic sau atingere. Extensia suportă toate saiturile web de video populare precum YouTube, Vimeo, Dailymotion, Hulu și Metacafe.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Turn Off the Lights for Microsoft Edge

10. Office Online

Șansele ca tu să folosești fișiere Office precum documente Word sau foi de calcul Excel sunt mari. Dar, poate că nu ai instalat aplicațiile Office pe toate calculatoarele și dispozitivele tale cu Windows 10. Pentru a putea lucra cu astfel de fișiere pe orice PC cu Windows 10, tot ce trebuie să faci este să instalezi extensia Office Online pentru Microsoft Edge. Îți va da posibilitatea să vezi, să editezi și să creezi fișiere Office, direct din browser.

Microsoft Edge, extensii, Windows 10

Descărcare: Office Online

Concluzie

Numărul add-on-urilor disponibile pentru Microsoft Edge nu este uriaș în acest moment, dar el se află în creștere. Asta înseamnă și că numărul de extensii utile și de bună calitate este în creștere. Lista noastră le conține pe toate cele care ne plac și continuăm să le folosim în mod regulat. Ce alte extensii ai vrea să fie dezvoltate pentru Microsoft Edge? Sunt extensii deja disponibile pe care ai vrea să le adăugăm la această listă?

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Edge Programe Recomandate Windows