Ce versiune de Microsoft Edge am instalată?

Ce versiune de Microsoft Edge am instalată?

Vrei să știi dacă folosești versiunea Chromium de Microsoft Edge ori versiunea originală (legacy)? Cele două navigatoare sunt foarte diferite, iar suportul pentru versiunea legacy a Microsoft Edge s-a încheiat în Martie 2021. De aceea, ar fi o idee bună să treci la versiunea bazată pe Chromium, care este dezvoltată și îmbunătățită în mod activ începând cu Ianuarie 2020. Iată cum afli ce versiune de Edge folosești:

Reclamă

Cum știu dacă am versiunea Chromium a Microsoft Edge ori cea originală (legacy)?

Dacă ai Windows 11 instalat pe calculatorul tău, cu siguranță ai versiunea bazată pe motorul de redare Chromium a Microsoft Edge. Versiunea legacy nu este inclusă în acest sistem de operare. În Windows 10, în funcție de versiunea specifică a sistemului de operare, poți avea sau nu versiunea Chromium de Edge. Dacă pictograma sa arată ca în poza de mai jos, ai versiunea Chromium.

Pictograma pentru versiunea Chromium de Microsoft Edge

Pictograma pentru versiunea Chromium de Microsoft Edge

Dacă folosești Windows 10 și pictograma browserului arată ca în poza de mai jos, atunci folosești versiunea legacy de Edge. Dacă nu mai vrei să o folosești, descarcă și instalează versiunea bazată pe Chromium de aici: Descărcați browserul web Microsoft Edge.

Pictograma versiunii legacy de Microsoft Edge

Pictograma versiunii legacy de Microsoft Edge

PONT: Dacă nu ai pictograma Microsoft Edge pe bara de activități, o poți găsi în Meniul Start ori căutând “microsoft edge” și uitându-te la pictograma afișată pentru rezultatul de căutare respectiv.

În funcție de ce versiune de Microsoft Edge ai (Chromium sau legacy), citește secțiunea dedicată din acest tutorial.

Reclamă

Cum verifici versiunea exactă în Microsoft Edge bazat pe Chromium

Dacă ai versiunea de Edge bazată pe motorul de redare Chromium, poți vedea versiunea exactă instalată deschizând mai întâi Microsoft Edge și mergând la “Setări și altele”. Apoi, navighează la “Ajutor și feedback”, urmat de “Despre Microsoft Edge”.

Deschide Setări și altele -> Ajutor și feedback -> Despre Microsoft Edge

Deschide Setări și altele -> Ajutor și feedback -> Despre Microsoft Edge

Fila Setări se deschide și afișează pagina Despre. Acolo, vezi versiunea exactă pe care o are Microsoft Edge. Dacă nu e actualizat la zi, ești informat(ă) că o nouă versiune este disponibilă și poți să-ți actualizezi browserul.

Vezi versiunea în Edge-ul bazat pe Chromium

Vezi versiunea în Edge-ul bazat pe Chromium

PONT: Dacă vrei să-ți îmbunătățești browserul, vezi lista noastră cu Top 10 extensii Microsoft Edge.

Reclamă

Cum verifici versiunea exactă în Microsoft Edge-ul legacy

Dacă folosești Windows 10 și ai versiunea legacy de Microsoft Edge, poți să verifici versiunea exactă pe care o folosești mergând la “Setări și altele -> Setări”.

Mergi la Setări și altele și apoi la Setări

Mergi la Setări și altele și apoi la Setări

Se deschide panoul Setări în partea dreaptă a browserului. Apoi, derulează în jos în secțiunea General. La finalul ei, vezi secțiunea “Despre această aplicație”, unde este menționată versiunea exactă de Microsoft Edge care e instalată, precum și versiunea motorului de redare Microsoft EdgeHTML.

Vezi secțiunea Despre această aplicație

Vezi secțiunea Despre această aplicație

Acum știi ce versiune exactă de Microsoft Edge folosești.

Ce versiune de Microsoft Edge ai instalată?

Acum știi cum să verifici versiunea acestui browser, indiferent că e vorba despre Edge-ul bazat pe Chromium ori cel legacy. De asemenea, ai învățat cum să deosebești foarte ușor între cele două browsere. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne într-un comentariu versiunea exactă pe care o folosești tu. Suntem curioși dacă cititorii noștri au migrat la versiunea cea mai nouă de Edge ori o folosesc pe cea legacy.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Windows