Dream It, Do It, Live It - Prima Carte de Dezvoltare Personală a lui Ciprian

Dream It, Do It, Live It - Prima Carte de Dezvoltare Personală a lui Ciprian

Stiați că mă interesează și alte domenii în afara tehnologiei? Deși nu este foarte vizibil, de doi ani de zile am început să scriu și despre alte subiecte, inclusiv dezvoltarea personală. În această perioadă sărbătoresc cu emoție prima mea carte din acest domeniu - Dream It, Do It, Live It. În acest articol vreau să vă povestesc despre ea și să vă invit la un eveniment de lansare ce va avea loc luna aceasta în București.

Reclamă

Dream It, Do It, Live It - Un vis frumos al unui fost manager de proiect

Dream It, Do It, Live It a început sub forma unui vis, acum mai bine de doi ani. Pe atunci lucram ca manager de proiect la Procter & Gamble. Pe parcursul experienței mele, realizam din ce în ce mai mult cât de importantă este această disciplină, cum managerii de proiect schimbă lumea în fiecare zi, ducând la bun sfârșit împreună cu echipele lor, proiecte ce aduc valoare societății. Am devenit convins de faptul că orice om ar avea mult de câștigat dacă și-ar însuși bazele managementului de proiect. Omenirea ar câștiga mult la capitolul productivitate.

Așa că, am decis că trebuie să scriu o carte. Un care să explice pe înțelesul tuturor ce înseamnă să-ți duci o idee, un vis ori un proiect la bun sfârșit, folosind principiile managementului de proiect. Dar, asta fără a fi o carte de management de proiect și fără a folosi vreun termen specific domeniului. Nu de alta, dar nu-mi doresc să-mi sperii sau să-mi plictisesc cititorii. Ei poate că nu sunt foști corporatiști ca mine ci antreprenori, medici, jurnaliști, artiști ori doar visători incurabili.

Dream It, Do It, Live It
Dream It, Do It, Live It

Am decis că este bine să nu încep singur aventura aceasta, că am nevoie de ajutor. L-am recrutat pe Richard Newton (în poza de mai jos) - un scriitor britanic cu multă experiență. Deși ne-am întâlnit doar o singură dată în viață, la o cină nu foarte lungă, în Londra, ne-am plăcut imediat. Nu, nu este o poveste romantică :), ci doar o prietenie ce s-a dezvoltat rapid deoarce ne-a plăcut mult cum gândea celălalt și ce idei avea. Vedeam câte lucruri frumoase putem face împreună. Dream It, Do It, Live It este un lucru tare frumos și suntem foarte mândri de ce-am reușit cu această carte.

Dream It, Do It, Live It, Richard Newton
Dream It, Do It, Live It, Richard Newton

O veți citi și nu veți ști nici o clipă că ea, în esența ei, este o carte de management de proiect. Totul este scris cu căldură, franchețe și prietenie. Nu are nimic din stilul academic și plictisitor al disciplinei din care este inspirată.

Pentru a vă "păcăli" și mai mult, am decis că amândoi avem nevoie de ajutor și am recrutat-o pe Laura Dumitru în aventura noastră. Laura este o magiciană a ilustrației. Ne-a creat o copertă superbă și ilustrații pe măsură. În curând va finaliza și un trailer foarte fain, pe care-l îl vom împărtăși cu voi.

Laura Dumitru
Laura Dumitru

Și, cum toate astea nu erau de ajuns, am găsit și patru voluntari (doi tineri români și două doamne din Marea Britanie) care au fost de acord să-și împărtășească visele cu cititorii noștri. Ei au aplicat modelul nostru, au văzut ce merge și ce nu și, pe parcursul mai multor interviuri, și-au împărtășit experiențele și învățămintele cu cititorii cărții. Ceea ce spun ei este cel puțin la fel de important ca ceea ce explicăm noi în partea "teoretică".

O mostră a cărții noastre, cum arată și cum se citește, găsiți în capitolul 4, împărtășit gratuit pe internet. Îl puteți citi mai jos:

De asemenea, Laura Dumitru împreună cu Cristian Simion (inginer de sunet), ne-au creat un trailer foarte drăguț pentru carte.

Dacă vă place, nu ezitați să-l împărtășiți ce rețelele sociale unde sunteți activi.

Evenimentul de lansare din București

Pe 20 iunie, la ora 19, la Bucharest Hub (Strada Halelor, nr 5, etajul 2) avem marea plăcere să vă invităm la singurul eveniment de lansare al acestei cărți.

Cititorii români interesați de ea o pot cumpăra în cadrul evenimentului. Cartea este tipărită și distribuită în Marea Britanie și, cel puțin deocamdată, acest eveniment va fi singurul canal de distribuție al cărții în România. Da, poate fi comandată de pe Amazon.com, dar nu ar fi mai frumos să primiți o copie cu autograf, la un preț mai mic și să aveți ocazia să ne cunoașteți personal atât pe mine cât și pe Richard sau pe Laura?

Veniți! Vă așteptăm cu mare drag și bucurie. De asemenea, vă puteți înscrie și pe Facebook, unde veți fi la curent cu ultimele noutăți - stiați că trupa Omul cu Șobolani suține "visul" nostru și răspândește vorba despre el?: Dream It, Do It, Live It - Book Launch & Workshop.

Sper că v-a plăcut acest articol deși site-ul nostru este dedicat strict tehnologiei. Și mai sper că o parte din voi va participa la eveniment și vom avea ocazia să facem cunoștință.

Descoperă: Productivitate Blog