Experiența foto oferită de Samsung Galaxy S22 Ultra: Poze din Barcelona

Experiența foto oferită de Samsung Galaxy S22 Ultra: Poze din Barcelona

Acum câteva săptămâni, am fost în Barcelona la Mobile World Congress și am avut telefonul Samsung Galaxy S22 Ultra cu mine ca ghid în această călătorie. Pe lângă dimensiunea, prețul și specificațiile sale, unul dintre aspectele care face ca acest smartphone să iasă în evidență este sistemul său de camere. Are un ansamblu masiv de patru camere pe spate, cea principală având un senzor de 108 megapixeli. Dar oare te ajută să faci fotografii cu adevărat superbe? Este Galaxy S22 Ultra un însoțitor foto bun pentru călătoriile tale? Am făcut multe poze pentru a răspunde acestor întrebări și sunt gata să-ți povestesc despre experiența mea:

Reclamă

Portrete și selfie-uri

Poți face fotografii portret pe Samsung Galaxy S22 Ultra folosind camera sa pentru selfie, camera principală sau pe cea telefoto cu zoom 3x. Camera selfie este surprinzător de bună - zilele selfie-urilor neclare sunt, în sfârșit, istorie!

Selfie-urile arată excelent la lumina zilei,au o mulțime de detalii și un efect bokeh cu aspect natural. Izolarea subiectului funcționează bine, iar contururile sunt doar ușor neclare pe alocuri, în funcție de forme. În condiții de lumină slabă, trebuie să folosești modul de noapte pentru rezultate bune; altfel, pierzi detalii în zonele mai întunecate ale fotografiilor tale.

Camerele de pe spate funcționează excelent pentru portrete, atât în condiții bune de iluminare, cât și la lumină slabă. Balanța de alb și tonurile pielii sunt foarte aproape de realitate și vei fi mulțumit de rezultate în majoritatea cazurilor.

Samsung Galaxy S22 Ultra - Portraits and Selfies

IMPORTANT: Pentru a vedea toate pozele din fiecare album, dă click pe fotografia afișată, iar albumul se va deschide într-o nouă fereastră.

Fotografii de interior

Am avut la mine Samsung Galaxy S22 Ultra peste tot pe unde am fost în Barcelona: Mobile World Congress, cele câteva restaurante în care am luat masa, Muzeul Moco (care găzduia o expoziție excelentă de artă modernă) și Muzeul Picasso.

Reclamă

Mi-a plăcut să fac poze cu acest smartphone, deoarece m-a ajutat să surprind ambianța fiecărui loc. Culorile arată excelent, chiar mai bine decât în aer liber, și mi-au plăcut în special fotografiile pe care le-am făcut în restaurante cu puține minute înainte ca acestea să fie pline de oameni ce iau masa în oraș. Fotografiile au fost mereu calde și vii, perfecte pentru distribuirea pe rețelele de socializare.

Samsung Galaxy S22 Ultra - Interior photography

Fotografii cu mâncare

Aplicația Cameră de pe Samsung Galaxy S22 Ultra oferă un Food Mode (Mod pentru mâncare) care-ți face fotografiile mai atrăgătoare prin îmbunătățirea culorilor și adăugarea unui efect bokeh. În mod implicit, doar o mică parte a imaginii este focalizată, deci rezultatele inițiale ar putea fi dezamăgitoare. Însă zona focalizată poate fi mărită cu ușurință, astfel încât să capturezi întreaga farfurie pe care o fotografiezi, nu doar o mică parte din ea. În galeria de mai jos, vezi mai multe imagini cu modul pentru mâncare pornit și oprit. Când este dezactivat, mâncarea pe care o fotografiezi are culori mai naturale, dar imaginile obținute sunt puțin plictisitoare și nu foarte „Instagramabile”.

Samsung Galaxy S22 Ultra - Food photography

Instagramabile… Nu pot să cred că folosesc acest „cuvânt”. 🙂

Fotografii în aer liber

Nu am avut mult timp să mă plimb prin Barcelona, ​​dar când am reușit să fac asta, am avut grijă să fac cât mai multe fotografii cu Samsung Galaxy S22 Ultra. După cum poți vedea în galeria de mai jos, acest smartphone face fotografii frumoase la lumina zilei, cu expunere precisă și multe detalii. Uneori, există un pic de zgomot de luminanță, dar rezultatele generale sunt de înaltă calitate. Am apreciat personal camera ultrawide de 12 MP de pe Galaxy S22 Ultra, care a produs aproape de fiecare dată imagini clare și detaliate.

Samsung Galaxy S22 Ultra - Outdoor photography

Cu toate acestea, asemeni altor camere, nici cea de pe Galaxy S22 Ultra nu este perfectă. Prin urmare, din când în când, când lumina soarelui este foarte puternică, imaginile tale pot deveni puțin suprasaturate, iar cerul „mai alb” decât în ​​viața reală. Un alt aspect minor pe care l-am observat este că autofocusul este puțin mai lent decât pe un iPhone. Însă acesta nu este un aspect problematic, ci mai mult un lucru minuscul, pe care majoritatea utilizatorilor nici măcar nu îl vor observa, decât dacă au folosit în general multe smartphone-uri de ultimă generație sau iPhone-uri.

Reclamă

Fotografie de noapte

Când faci fotografii în lumină slabă, Samsung Galaxy S22 Ultra aplică în mod automat Night Mode (Modul de noapte) pe camera principală de 108 MP, pe camerele ultrawide și telefoto. De asemenea, poți activa manual modul de noapte pentru a te asigura că este folosit de fiecare dată. Eu, personal, asta am făcut în timpul scurtei mele călătorii la Barcelona. Când m-am uitat la rezultate, mi-au plăcut foarte mult imaginile surprinse cu el. În general, au un nivel impresionant de detaliu, foarte puțin zgomot, iar umbrele arată bine. Ai galeria mea mai jos pentru a vedea pozele pe care le-am făcut. Unele dintre ele sunt de-a dreptul excelente.

Samsung Galaxy S22 Ultra - Night photography

Fotografii cu zoom

Acest smartphone are două camere telefoto: una cu zoom 3x și cealaltă cu zoom 10x. Ambele au stabilizare optică a imaginii, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ai o mână sigură pentru a obține rezultate bune atunci când faci fotografii cu zoom. Utilizarea zoom-ului 2x, 3x și 4x oferă rezultate excelente, cu multe detalii în fotografiile tale și o reproducere bună a culorilor. Până și când urci până la zoom 10x, obții rezultate respectabile, chiar dacă sunt mai zgomotoase decât pozele făcute la alte niveluri de zoom, mai ales dacă te uiți la fotografii pe un PC în loc de smartphone-ul tău. În consecință, recomand folosirea zoom-ului în medii bine luminate. Samsung se laudă că oferă un zoom software de până la 100x. Deși funcționează, nu oferă rezultate satisfăcătoare și oricum, majoritatea oamenilor nu vor avea nevoie de astfel de niveluri de zoom. Personal, rareori am simțit nevoia unui zoom mai mare de 4x și am fost mulțumit de rezultatele obținute.

Ca să-ți faci o părere mai bună, aruncă o privire în galeria de mai jos:

Samsung Galaxy S22 Ultra - Zoom photography

Ce părere ai despre calitatea fotografiilor făcute cu Samsung Galaxy S22 Ultra?

După ce m-am întors acasă și m-am uitat la toate fotografiile făcute cu Samsung Galaxy S22 Ultra, sunt încântat de rezultate. Acesta este un smartphone excelent pentru pasionații de fotografie și îl adaug în topul meu personal, alături de Lumia 950, pe care îmi plăcea să îl folosesc pe vremea Windows 10 Mobile, Huawei P30 Pro, pe care l-am testat acum câțiva ani, și cel mai recent iPhone. Tu ce crezi? Ce părere ai de pozele din acest articol? Ești mulțumit de fotografiile pe care le faci cu Samsung Galaxy S22 Ultra? Comentează mai jos cu perspectiva ta.

Descoperă: Smartphone Android Blog Hardware și sunete Recomandate